Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cześć wszystkim. Jakiś czas temu zacząłem mały projekt który postanowiłem powiększyć i nadrabiam zaległości z Nim, co też chcę mocno model poprawić. 

Założeniem był najpierw model Forda 1932, ale chcę go umieścić w fajnej lokacji i myślałem o scenie przy stacji benzynowej w mieście lub przy starej drodze (Mój finalny efekt jaki chcę uzyskać to raczej render z deszczem :) ).

Na początek poprawiam sam model i do Was pytanie, co bardzo mocno rzuca się w oczy w samej siatce, czy bardziej zwiększyć detale?  

Wstawiam też 2-gi obrazek ze wstępnymi materiałami, do pierwszego podglądu ;).

Każdą krytyka jak najbardziej mile widziana i pomysły w którym kierunku iść :).

1Overidemtl.jpg

2V-Raymaterial.jpg

• Replies 5
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Cześć,
Podstawą realistycznej sceny są realistyczne modele, a ten niestety taki nie jest. Po pierwsze ma złe proporcje, po drugie brakuje detali i dokładności, po trzecie brakuje poligonów (widać ostre kanty). Ze względu na pierwszy punkt, proponuję zacząć model od nowa, najlepiej bazując na poprawnych blueprintach. 

Posted
15 godzin temu, pecet napisał:

Cześć,
Podstawą realistycznej sceny są realistyczne modele, a ten niestety taki nie jest. Po pierwsze ma złe proporcje, po drugie brakuje detali i dokładności, po trzecie brakuje poligonów (widać ostre kanty). Ze względu na pierwszy punkt, proponuję zacząć model od nowa, najlepiej bazując na poprawnych blueprintach. 

Blueprinty są poprawne i poustawiane odpowiednio w skali. 

Jeżeli poprawię krawędzie, pozaokrąglam je, dodam więcej detali, które są w tym aucie, powinno być lepiej, czy faktycznie znaleźć inne blueprinty i zacząć od nowa?

Posted

zobacz jak bardzo różni się twoj model od tego zdjęcia.. zupełnie inne proporcje.. i cała bryła nie ma totalnie ostrych kantów... wszystko jest obłe... zderzaki chromowane są rurkami a u ciebie są płaskie/kwadratowe kątowniki. Powiedziałbym że jest to bardzo trudne auto do wymodelowania ponieważ ma bardzo organiczny kształt... 

1932_Ford_Model_B_55_Standard_Tudor_Seda