Napisano 13 Pa藕dziernik 20195 l Witam wszystkich. Zainspirowa艂em si臋 zestawem kolegi聽@KLICEK聽i oto co wybra艂em: https://www.x-kom.pl/lista/n5m09192e Komputer bedzie w zasadzie do pracy w UE4, programowanie w pytonie (machine learning) i sporadycznie do rozrywki czyli jakies tam gry i filmy. Co s膮dzicie?聽 Szukam porady, bo nie jestem ekspertem od sprz臋tu a nie chcia艂bym zmarnowa膰 kasy na co艣 niepotrzebnego.
Napisano 13 Pa藕dziernik 20195 l Je偶eli chodzi o co艣 niepotrzebnego to w Twoim koszyku s膮 4 pozycje na 艂膮czn膮 kwot臋 847z艂 kt贸rych nie rozumiem (trzy ostatnie i sz贸sta od do艂u...albo to jaki艣 bug) co do reszty nie umiem wy艂apa膰 niusns贸w pomi臋dzy podzespo艂ami, ale na oko b臋dzie to hula膰 zacnie. 聽 Edytowane 13 Pa藕dziernik 20195 l przez JmTm00
Napisano 13 Pa藕dziernik 20195 l Autor @JmTm00 to chyba bug na stronie, bo w koszyku mam to po 1 gr. To s膮 bonusy od producent贸w podzespo艂贸w. 聽
Napisano 13 Pa藕dziernik 20195 l Autor 聽 @JmTm00聽mam nadzieje, 偶e to poleci fajnie. Napewno bedzie lepiej niz mam teraz 聽 No w艂asnie @KLICEK聽ciekaw by艂em Twojego zestawu. Ja jednak zdecydowa艂em si臋 na ryzena 7 bo i dost臋pno艣膰 lepsza i renderowa膰 te偶 raczej ma艂o b臋d臋. Na moje potrzeby 7 starczy. Swoj膮 drog膮 to masakra czeka膰 tyle na sprz臋t.
Napisano 13 Pa藕dziernik 20195 l no mi to nie przeszkadza tak bardzo, bo mam kompa sprawnego 馃槃聽wiec jakos to mi umila czekanie 馃槈聽
Napisano 13 Pa藕dziernik 20195 l Autor ja jeszcze nie zam贸wi艂em a i tak nie moge si臋 doczeka膰...hehheh Swoj膮 drog膮 jakiego monitora u偶ywasz?聽 Bo jak zmieniam komputer to i monitor pewnie te偶. Zastanawiam sie nad formatem 21:9聽 ale tyle jest modeli, 偶e nie wiem co wybra膰.
Napisano 13 Pa藕dziernik 20195 l no, ja mam stare delle 24 馃檪聽聽tez planuje zmienic na 27 聽馃檪聽zoba ten watek: 聽 聽
Napisano 13 Pa藕dziernik 20195 l Autor https://www.x-kom.pl/p/513701-monitor-led-32-i-wiekszy-lg-34wk95c-w-nanoips-hdr-5k2k.html Ten mnie zainteresowa艂 ale nie wiem czy to dobry wyb贸r.
Napisano 13 Pa藕dziernik 20195 l kurde no聽 ja tez sie nad tym zastanwialem, ale odpuscilem 馃檪 jednak o wiele wygodniej dla mnie miec 2-3 monitory.聽 Wiadomo ze to wszystko zalezy od tego co robisz, wiec sam sobie musisz odpowiedziec czy to Ci siadzie czy nie聽
Napisano 13 Pa藕dziernik 20195 l Autor Troszk臋 chyba w innych dziedzinach pracujemy i mo偶e inaczej spostrzegamy. Ja bardziej programuje i wydajniej dla mnie jest mie膰 wszystko zaraz pod okiem. Teraz te偶 pracuje na 2 monitorach i jest fajnie ale zastanawiam sie w艂a艣nie nad tym bezramkowym formatem. Musze to obczai膰 na 偶ywo. Ale ten monitor mnie zaciekawi艂. 聽
Napisano 13 Pa藕dziernik 20195 l Autor Jak co艣 to dam zna膰 Jak dostaniesz sw贸j zestaw to podziel sie wra偶eniami bo jestem ciekaw tego Ryzena9. Ja juz nie moge sie doczekac obcji raytracingu w UE4 z now膮 kart膮.
Napisano 14 Pa藕dziernik 20195 l 12 hours ago, KLICEK said: o wiele wygodniej dla mnie miec 2-3 monitory. Podobno trzy monitory to spoko opcja 馃檪聽Ja si臋 powa偶nie zastanawiam czy nie kupi膰 sobie 43 jako g艂贸wny i da膰 pionowo dwie 24 po bokach i do tego tablet z wy艣wietlaczem pod to wszystko 馃檪聽艂膮czna rozdzielczo艣膰 b臋dzie nieco mniejsza ni偶 teraz co mam tj 2x32 4k a i tak coraz bardziej 艣lepy jestem na staro艣膰 to jak sobie g艂臋bsze biurko za艂atwi臋 to nie zobacz臋 pikselozy z takiej odleg艂o艣ci聽馃檪
Napisano 14 Pa藕dziernik 20195 l 3 monitory to dobry pomys艂, na dw贸ch pracujesz, a na trzecim rozrywka - Youtube, Netflix i inne g艂upoty : )
Napisano 14 Pa藕dziernik 20195 l Wymieniaj膮c stare monitory kupowa艂em stopniowo 24 calowe聽NEC EA244wmi z docelowym planem posiadania 3 takich samych monitor贸w. Na samym ko艅cu drogi zacz膮艂em troch臋 si臋 zastanawia膰, 偶e jednak 4K w przysz艂o艣ci mo偶e si臋 przyda膰 i przy kupnie ostatniego wymi臋k艂em i na sam koniec doda艂em Della 32 cale. I te偶 uwa偶am, 偶e je艣li si臋 ma miejsce na 3 monitorowy zestaw, to do pracy to jest bardzo wygodne. Faktem jest, 偶e rzadko a偶 3 monitory przydaj膮 si臋 na narz臋dzia do pracy, ale jak mia艂em dwa i wtedy zawsze obydwa by艂y zaj臋te przez prac臋, to narzeka艂em, 偶e nie mam miejsca na jaki艣 youtube/netflix w tle, na kt贸re mo偶na czasem spojrze膰聽馃槈聽No i ja wykorzystuj臋 to g艂贸wnie od strony programowania, ale przy d艂ubaniu w Blenderze te偶 si臋 przydaje. Na zdj臋ciu akurat rozrywka, ale przysi臋gam, 偶e czasem te偶 popracuj臋 馃槈 聽 聽
Napisano 20 Pa藕dziernik 20195 l Autor Ok. Moj ostateczny zestaw wygl膮da tak: https://www.x-kom.pl/lista/h10to54zy Dylemat mam nad monitorem. Wybra艂em聽https://www.x-kom.pl/p/425114-monitor-led-32-i-wiekszy-samsung-c34j791wtux-curved-quantum-dot.html聽ze wzgledu na kontrast 3000:1 I 100hz od艣wie偶ania. Jednak kusi mnie jeszcze ten:聽https://www.x-kom.pl/p/513701-monitor-led-32-i-wiekszy-lg-34wk95c-w-nanoips-hdr-5k2k.html聽ponad miliard wy艣wietlanych kolor贸w i HDR. Czy warto da膰 wi臋cej kasy? jak my艣licie?
Napisano 20 Pa藕dziernik 20195 l Autor @KLICEK聽w艂a艣nie tego Samsunga wybra艂em, bo "na 偶ywo" widzia艂em co potrafi. Obraz wyrazisty i ostry, kolory o niebo lepsze od mojego starego monitora(podobno fabrycznie skalibrowany?). Niestety nie mialem okazji zobaczy膰 tego LG i dlatego mam dylemat. Obydwa certyfikowane s膮 jako profesjonalne, ale wiadomo co potrafi reklama. 聽 Edytowane 20 Pa藕dziernik 20195 l przez MariushO
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto