benton Napisano 23 Październik 2019 Napisano 23 Październik 2019 Jest tam parę rzeczy w Modo, także wrzucam. Są to dwie 10-minutowe kreskówki do tv przy użyciu programów After FX, Affinity Designer i Photo, Modo, Goldwave i DaVinci. Muzyka i scenariusz dostarczone. Postacie inspirowane polskimi komiksami - Baranowski i Kleks. 2
KLICEK Napisano 24 Październik 2019 Napisano 24 Październik 2019 pytanko mam, bo jak bylem u znajomych to dzieciaki uwielbija takie rzeczy. Takie filmy maja po kilka mln wyswietlen, mozesz sprzedac jaki hajsik w tym siedzi? da sie wyzyc?
benton Napisano 24 Październik 2019 Autor Napisano 24 Październik 2019 myślę, że jak dobrze trafisz, to byłoby dobrze, ale w tej telewizji, dla której to robiłem to było przyjemnie tylko na początku. np. tutaj jak doszedłem do 95% filmu, to zaczął mi dokładać roboty wbrew umowie, i zrobiło się 2x tyle. coraz więcej ficzersów i coraz trudniejsze, czyli z roboty na 5 dni zrobiły się dwa miesiące za tą samą kasę. pracodawca potrafi wymyślić niewykonywalne ficzersy i obstawać przy nich nieugięcie, co zamyka współpracę. jestem niezadowolony z kasy i roboty, ale jestem zadowolony z filmu i skilla. dzieci i mamy chwalą, że boskie, after sam w sobie też nie jest trudny, krótko się uczyłem, nietrudno można złożyć dobre teledyski z gotowych presetów. wybór presetów jest zatrważający. technologia stoi wysoko, ale ekonomia, wyżycie to szkoda gadać. 1
michalo Napisano 25 Październik 2019 Napisano 25 Październik 2019 Brzmi jak koszmar 😕 Trzeba się zabezpieczać przed takimi ludźmi odpowiednio skonstruowaną umową. Brać zadatek, lub kasę za etapy itp. - ja zawsze ignoruję takie rzeczy ale widać mam jeszcze fart.
benton Napisano 26 Październik 2019 Autor Napisano 26 Październik 2019 im lepiej mi to szło, tym było gorzej dla mnie. jak ukończyłem scenę, to mi dowalał coraz więcej poprawek. czyli im lepiej pracujesz, tym jesteś dalej od końca, a ostatnie poprawki były złamaniem umowy, którą sam napisał... rzeczywiście należało się zabezpieczyć, ale pierwszy film nie zdradzał co się święci. ostatecznie: dlaczego facet zepsuł swój własny film? nie wiem. po co zamówił film, który potem wyhamował? dziwny gość... do 3 prostych scen napisał mi 30 poprawek... jak go poprosiłem o redukcję ich, bo mam za dużo, to w mailu z odpowiedzią dopisał kolejne 20... 2
olaf Napisano 28 Październik 2019 Napisano 28 Październik 2019 Należy się cieszyć. Masz protfolio możesz szukać rezolutnych ludzi do tego. Tydzień pracy na filmik to całkiem nieźle. Zapytem mojego klienta, ktory ma kanał video, czy nie szuka takich animacji. 1
olaf Napisano 28 Październik 2019 Napisano 28 Październik 2019 @benton więc zapytałem ale niestety video kontent publikują tylko od partnerów, czyli ad-revenue based z podziałem zysków z reklam. 1
benton Napisano 28 Październik 2019 Autor Napisano 28 Październik 2019 a rozumiem, ale dzięki za wsparcie. jakoś się tam zorganizuję i filmiki i tak powstaną.
olaf Napisano 29 Październik 2019 Napisano 29 Październik 2019 spoko, jeżeli masz taki timing, możesz spróbować poszukać game devów np. na FGL.com (czy gdzie teraz przebywają) i zaoferować im intro do gier itp. Kontentu dla dzieci generuję się na tony. Zwykle to są tanie rzeczy po 100-300usd per gra ale można też znaleźć firmy (zwykle posiadające portale), które mogą zamówić takowe. 1
benton Napisano 30 Październik 2019 Autor Napisano 30 Październik 2019 wygląda zachęcająco, dam sobie chwilę na obejrzenie i spróbuję czegoś poszukać. słabo z tymi baksami ostatnio.
benton Napisano 30 Październik 2019 Autor Napisano 30 Październik 2019 olaf - czy jest opcja, bym mógł wysłać ci gdzieś prywatną wiadomość? odnośnie interek mam ofertówkę.
olaf Napisano 30 Październik 2019 Napisano 30 Październik 2019 żeby nie spamowało mi skrzynki: http://spruce-mobile.com/ w dziale kontakt mail przyjdzie też do mnie, możesz słać. Dostannę też PMa tu na forum. 2
Rekomendowane odpowiedzi