Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 12
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

na wstępie: zmień temat na "Obiekt 3d: landrover"

model bardzo ładny, materiały też nawet niezłe, ale niestety oświetlenie odstaje.

chrom przez nieskomplikowane otoczenie i oświetenie też troszkę wygląda dziwnie.

Napisano

hm.. pierwszym moim autem był fiat500 i on był z tutoriala.. a kiedy chciałem zrobić coś nie z tutka to klikałem landa (ta bryka jest poprostu cool ;) )ale kiedy znalazłem tutoriala to się załamałem... :/ gdzieś tak w połowie pracy.. chciałem przerwać robote.. bo pomyślałem "bez sensu".. ale ktoś mnie przekonał.. (niestety jak miałem już tutoriala to ciekawość wygrała.. i jest troche w nim z tutoriala)... no ale cóż.. następnm razem zrobie inny..( ale najpierw poszukam czy nic do danego modelu auta nie ma) ;))

Jeżeli chodzi o światło, scene ,materiały.. wiadomo że to moja wina.. ale to jest jeden z pierwszych modeli renderowanych w vrayu więc... ;) uczę sie. dzięki za komentarze.

Napisano

Obniże poziom cukru, bo jeszcze ktoś tu cukrzycy dostanie.

Model wcale nie jest dobry, proponuje zerknąc na słupki boczne, czy okolice łączenia przedniego słupka z nadkolem. Poza tym krawędzie drzwi są zbyt obłe. Materialy - przepalone klosze reflektorow, lustrzane felgi. Oświetlenie tez nie najlepsze - takiego sie nie raczej nie uswiadczy w naturze.

Ogólnie rzecz biorąc - tragedii nie ma, ale zeby powiedziec ze ten model jest dobry, nalezałoby spędzic nad nim jeszcze troche czasu.

Napisano

model fajny ale w niektorych miejscach widac jagby sie cos bardzo z siatka kaszanilo, chociaz... moze to wina tekstury. ja tam bym sobie sama siatke zobaczyl.

Napisano

Mało się znam na samochodach ale kolega mówi że karoseria jest źle skonstruowana bo odbicie światła powinno iść wzdłóż karoserii i nie powinno być załamań światła. Acha, daj siatke!

Napisano

za bardzo cukierkowate materiały tzn. za bardzo się świeci karoseria no i szyby przyciemnione na maxa, szczegolnie przednia nie powinna być ale jeszcze napewno to poprawisz, ogólnie fajnie

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności