krzyhhh Napisano 13 Listopad 2004 Napisano 13 Listopad 2004 To moja jedna z ostatnich prac w 3dsmax... landrover freelander (przynajmniej miał być do niego podobny ;)
Salvator Napisano 13 Listopad 2004 Napisano 13 Listopad 2004 na wstępie: zmień temat na "Obiekt 3d: landrover" model bardzo ładny, materiały też nawet niezłe, ale niestety oświetlenie odstaje. chrom przez nieskomplikowane otoczenie i oświetenie też troszkę wygląda dziwnie.
Kuciel Napisano 13 Listopad 2004 Napisano 13 Listopad 2004 to z tutka prawda, ale calkiem niezle, popraw materialy i swiatlo :)
spike Napisano 13 Listopad 2004 Napisano 13 Listopad 2004 Salvator jak już to na pojazd 3d:Landrover a tak ogólnie to podoba mi sie ale mógłbyś go jeszcze dopieścić pozdro
krzyhhh Napisano 13 Listopad 2004 Autor Napisano 13 Listopad 2004 hm.. pierwszym moim autem był fiat500 i on był z tutoriala.. a kiedy chciałem zrobić coś nie z tutka to klikałem landa (ta bryka jest poprostu cool ;) )ale kiedy znalazłem tutoriala to się załamałem... :/ gdzieś tak w połowie pracy.. chciałem przerwać robote.. bo pomyślałem "bez sensu".. ale ktoś mnie przekonał.. (niestety jak miałem już tutoriala to ciekawość wygrała.. i jest troche w nim z tutoriala)... no ale cóż.. następnm razem zrobie inny..( ale najpierw poszukam czy nic do danego modelu auta nie ma) ;)) Jeżeli chodzi o światło, scene ,materiały.. wiadomo że to moja wina.. ale to jest jeden z pierwszych modeli renderowanych w vrayu więc... ;) uczę sie. dzięki za komentarze.
Leru Napisano 13 Listopad 2004 Napisano 13 Listopad 2004 temat nadal zły, najpierw piszesz obiekt (w tym przypadku może to być pojazd 3d), później dokładną nazwę http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=2595
kozioo Napisano 13 Listopad 2004 Napisano 13 Listopad 2004 Obniże poziom cukru, bo jeszcze ktoś tu cukrzycy dostanie. Model wcale nie jest dobry, proponuje zerknąc na słupki boczne, czy okolice łączenia przedniego słupka z nadkolem. Poza tym krawędzie drzwi są zbyt obłe. Materialy - przepalone klosze reflektorow, lustrzane felgi. Oświetlenie tez nie najlepsze - takiego sie nie raczej nie uswiadczy w naturze. Ogólnie rzecz biorąc - tragedii nie ma, ale zeby powiedziec ze ten model jest dobry, nalezałoby spędzic nad nim jeszcze troche czasu.
wesoledi Napisano 14 Listopad 2004 Napisano 14 Listopad 2004 fajne autko ja bym mogl sie przyczepic (specem nie jestem wiec sie nie przejmuj :P) do swiatel tylnych :) aha... i rejestracja, z przodu inna i z tylu inna :P
flesz_gordon Napisano 14 Listopad 2004 Napisano 14 Listopad 2004 jak dla mnie za ciemne sa plastiki i tylne kolo
Kulki Napisano 14 Listopad 2004 Napisano 14 Listopad 2004 model fajny ale w niektorych miejscach widac jagby sie cos bardzo z siatka kaszanilo, chociaz... moze to wina tekstury. ja tam bym sobie sama siatke zobaczyl.
Luke3D Napisano 15 Listopad 2004 Napisano 15 Listopad 2004 Mało się znam na samochodach ale kolega mówi że karoseria jest źle skonstruowana bo odbicie światła powinno iść wzdłóż karoserii i nie powinno być załamań światła. Acha, daj siatke!
krzyhhh Napisano 15 Listopad 2004 Autor Napisano 15 Listopad 2004 Tu macie all (cały w.i.p. ) oraz coś z innego forum.. :/ (to są baardzo stare rendery niektóre wakacyjne.. czli wiele błędów siatki poprawiłem które są tam widoczne.. ) http://pstryk.net/~pock/krzyhhh/landroverfreeloader/ http://3dr.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=83&sid=a9a6bb46d89d12bffb488b61e9e85644 mam nadzieje że wam to wystarczy.. aby mnie zjeczać.. ;))) narazie
luisam Napisano 21 Listopad 2004 Napisano 21 Listopad 2004 za bardzo cukierkowate materiały tzn. za bardzo się świeci karoseria no i szyby przyciemnione na maxa, szczegolnie przednia nie powinna być ale jeszcze napewno to poprawisz, ogólnie fajnie
Rekomendowane odpowiedzi