Napisano 13 Listopad 200420 l To moja jedna z ostatnich prac w 3dsmax... landrover freelander (przynajmniej miał być do niego podobny ;)
Napisano 13 Listopad 200420 l na wstępie: zmień temat na "Obiekt 3d: landrover" model bardzo ładny, materiały też nawet niezłe, ale niestety oświetlenie odstaje. chrom przez nieskomplikowane otoczenie i oświetenie też troszkę wygląda dziwnie.
Napisano 13 Listopad 200420 l Salvator jak już to na pojazd 3d:Landrover a tak ogólnie to podoba mi sie ale mógłbyś go jeszcze dopieścić pozdro
Napisano 13 Listopad 200420 l Autor hm.. pierwszym moim autem był fiat500 i on był z tutoriala.. a kiedy chciałem zrobić coś nie z tutka to klikałem landa (ta bryka jest poprostu cool ;) )ale kiedy znalazłem tutoriala to się załamałem... :/ gdzieś tak w połowie pracy.. chciałem przerwać robote.. bo pomyślałem "bez sensu".. ale ktoś mnie przekonał.. (niestety jak miałem już tutoriala to ciekawość wygrała.. i jest troche w nim z tutoriala)... no ale cóż.. następnm razem zrobie inny..( ale najpierw poszukam czy nic do danego modelu auta nie ma) ;)) Jeżeli chodzi o światło, scene ,materiały.. wiadomo że to moja wina.. ale to jest jeden z pierwszych modeli renderowanych w vrayu więc... ;) uczę sie. dzięki za komentarze.
Napisano 13 Listopad 200420 l temat nadal zły, najpierw piszesz obiekt (w tym przypadku może to być pojazd 3d), później dokładną nazwę http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=2595
Napisano 13 Listopad 200420 l Obniże poziom cukru, bo jeszcze ktoś tu cukrzycy dostanie. Model wcale nie jest dobry, proponuje zerknąc na słupki boczne, czy okolice łączenia przedniego słupka z nadkolem. Poza tym krawędzie drzwi są zbyt obłe. Materialy - przepalone klosze reflektorow, lustrzane felgi. Oświetlenie tez nie najlepsze - takiego sie nie raczej nie uswiadczy w naturze. Ogólnie rzecz biorąc - tragedii nie ma, ale zeby powiedziec ze ten model jest dobry, nalezałoby spędzic nad nim jeszcze troche czasu.
Napisano 14 Listopad 200420 l fajne autko ja bym mogl sie przyczepic (specem nie jestem wiec sie nie przejmuj :P) do swiatel tylnych :) aha... i rejestracja, z przodu inna i z tylu inna :P
Napisano 14 Listopad 200420 l model fajny ale w niektorych miejscach widac jagby sie cos bardzo z siatka kaszanilo, chociaz... moze to wina tekstury. ja tam bym sobie sama siatke zobaczyl.
Napisano 15 Listopad 200420 l Mało się znam na samochodach ale kolega mówi że karoseria jest źle skonstruowana bo odbicie światła powinno iść wzdłóż karoserii i nie powinno być załamań światła. Acha, daj siatke!
Napisano 15 Listopad 200420 l Autor Tu macie all (cały w.i.p. ) oraz coś z innego forum.. :/ (to są baardzo stare rendery niektóre wakacyjne.. czli wiele błędów siatki poprawiłem które są tam widoczne.. ) http://pstryk.net/~pock/krzyhhh/landroverfreeloader/ http://3dr.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=83&sid=a9a6bb46d89d12bffb488b61e9e85644 mam nadzieje że wam to wystarczy.. aby mnie zjeczać.. ;))) narazie
Napisano 21 Listopad 200420 l za bardzo cukierkowate materiały tzn. za bardzo się świeci karoseria no i szyby przyciemnione na maxa, szczegolnie przednia nie powinna być ale jeszcze napewno to poprawisz, ogólnie fajnie