Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej. Oto jeden ze szkiców który wykonałem na ZBrush pod listę tematów Inktober2019. Ten zajął mi 4 godziny z czego ciało mam remixowane z innych artów. W tym roku średnio mi idzie, nieregularnie. Mam taki plan by co fajniejsze rzeczy poprawić, ponieważ wciąż traktuję to jako szkice lub koncepty do czegoś bardziej dopracowanego. Finalnie chcę to rendzić do wydruków w formacie B1. Jest też ukryta idea tych speedów. Nie chodziło tylko o kreatywne wykorzystanie czasu ale dogłębne poznanie narzędzi  ZBrush i próba pracy wyłącznie w tym sofcie bez skakania pomiędzy programami do konwencjonalnego 3d. Ostatnim krokiem do zrobienia w pełni produkcyjnych assetów wyłącznie w ZBrush jest PeelUV. Osoby uważnie śledzące zeszłoroczny ZBrush Summit na pewno zauważyły jego potencjał.  Ja uważam że gra jest warta świeczki. Wiele rzeczy które robiłem produkcyjnie wymagało tworzenia UV w trakcie procesu modelowania assetu. To wymuszało na mnie ciągłe używanie GOZ i wysyłanie do programu np. MODO, tylko po to by rozłożyć jakiś mały element na UV. Dlatego czekam na PeelUV i liczę że będzie obsługiwał UDIMy 🙂

inktober2019_gryzka_swing_04.thumb.png.7130da1c539328f5f2316aa9bae7dd8d.png

inktober2019_gryzka_swing_03.thumb.png.dda763220b318e7d59435c8021c57b5a.png

inktober2019_gryzka_swing_05.thumb.png.7d5b74a161ef24b23f779909484302d5.png

Wrzucam wam też Instagramową zajawkę. Naprodukowałem tych zajawek sporo. Praktycznie z każdego szkicu jaki zrobiłem jest taka zajawka. Uczyłem się tajemnej sztuki montażu w Adobe Premiere. Ostatnio odważniej się interesuję kamerami, montażem, animacjami. Nawet zacząłem realizować proste teledyski, filmy pod muzykę. Może wreszcie zacznę za jakiś czas realizować moje marzenie, czyli produkcję animowanego shorta. 

Poza ciała pochodzi z SculptJanuary2019, który też prowadziłem w duchu "im krócej tym lepiej", oraz "użyj wszelkich narzędzi by nie wychodzić z ZBrush"

sculptjanuary2019_extreme_expression_gryzka.thumb.png.b7e03e664ef7b146b0c5e508c0b1d092.png

Zajawka z tego. 

Samo ciało prawdopodobnie szkicowane w tej sesji:

• Like 1
Napisano

Fajnie się to prezentuje. Na pewno nabierzesz szybkości dzięki takim ćwiczenia. Trochę szkoda, ze nie poświęciłeś z godzinkę na panienkę ale i tak jest spoko,

Filmiki też ci fajnie wychodzą. Mają swój urok i podoba mi się humor w nich zawarty 🙂

• Like 1