Napisano 6 Lipiec 20204 l Witam, Mam takie pytanko jak i prośbę ponieważ, staram sie robić interiory do GTA V w blenderze lecz to wygląda następująco Importuje interior do 3ds Max'a po przez GIMS Evo i tam jest skala normalna po czym wysyłam ten interior według interfejsu ( Bbmax conector ) do Blendera i skala również jest taka sama, W czym tkwi problem ?! Problemem jest jednak wysyłka z Blendera do 3ds'a gdzie blender bądż 3Ds reskaluje mi ten interior i jest kompletnie innych wymiarów niż być powinien. Przesyłam filmik na którym widać co robię, i widać na nim ten błąd z którym potrzebuję pomocy. https://streamable.com/qosug1 Pozdrawiam
Napisano 9 Lipiec 20204 l Blender domyślnie operuje na metrach, więc może stąd to skalowanie w górę. Czy Bmax connector nie ma w ustawieniach jakiegoś parametru skali, przy imporcie lub eksporcie? Jeśli nie, to przejdź w Blenderze w panelu Properties do Scene Properties i pobaw się parametrem Unit Scale (na początek proponowałbym ustawić na 0.01 przed zaimportowaniem modelu.