torm Napisano 18 Wrzesień 2020 Share Napisano 18 Wrzesień 2020 Witam, stworzyłem model domu w 3ds max i mam pytanie - jak najlepiej go wyrenderować? Chciałbym, żeby render był fotorealistyczny. Jeśli nie ma jednoznacznej i prostej odpowiedzi na to pytanie, to prosiłbym przynajmniej o jakieś wskazówki. Chciałbym uzyskać efekt domu znajdującego się na polanie, w lesie (tak więc drzewa itd również należałoby dodać). P.S. Niektórzy może jeszcze mnie pamiętają - często bywałem tutaj jeszcze w czasach starej wersji forum, ale od jakiegoś czasu zajmuję się głównie web'em, a że web-art padł, to się nie udzielałem specjalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torm Napisano 18 Wrzesień 2020 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2020 Ok, znalazłem już renderer, który mnie zadowala - jednak mam problem z teksturowaniem - tekstura na jednej ze ścian budynku się rozciąga. Jaki sposób naprawy tego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedaith Napisano 18 Wrzesień 2020 Share Napisano 18 Wrzesień 2020 Wygląda jak złe mapowanie - rozwiązaniem będzie modyfikator Unwrap UVW albo UVW Map (jest dużo materiałów w internecie na temat tego, jak z nich korzystać) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
torm Napisano 18 Wrzesień 2020 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2020 Dzięki, już sobie poradziłem - UVW Box rozwiązał sprawę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi