Napisano 9 Luty 20214 l Witajcie, jak si臋 pewnie spodziewacie, b臋d臋 tu wrzuca膰 to co zrobi艂am 馃槈 Szukam nowych miejsc, gdzie mog艂abym pogada膰 z lud藕mi z podobnymi zainteresowaniami i poszerzy膰 swoje horyzonty.https://www.artstation.com/weronika_zurek 聽
Napisano 9 Luty 20214 l cze艣膰 馃檪 wrzucaj, pytaj. Jakie masz plan zwi膮zany z tym co robisz. Co by艣 chcia艂a poprawi膰 w swoich pracach?
Napisano 10 Luty 20214 l Autor W tym momencie robi臋 sobie koncepty i ilustracje do jakiej艣 w艂asnej historyjki. I moj膮 najwi臋ksz膮 bole艣ci膮 jest to, 偶eby聽 ludzie widzieli to co chce im pokaza膰 馃ぃ . Chcia艂abym zrobi膰 t膮 opowie艣膰 w formie kr贸tkiego, mo偶liwie bezdymkowego komiksu (jestem s艂aba w tekstach) no i skupiam si臋 na tym 偶eby kreska by艂a taka ba艣niowa. W ilustracji poni偶ej stan臋艂am, bo rozplanowa艂am sobie wszystko elegancko a teraz nie wiem co z kolorami 馃槵 聽
Napisano 11 Luty 20214 l Cze艣膰! Przejd臋 od razu do聽uwag ode mnie 馃檪 Skoro m贸wisz, 偶e problemem jest czytelne pokazanie tego, co chcesz, to skupi艂bym si臋 w艂a艣nie na tym, tylko trzeba by to ubra膰 w jaki艣 konkret. Rzeczy b臋d膮 czytelne i realistyczne, je艣li 2 elementy b臋d膮 dzia艂a膰:聽perspektywa i walor. Kolory bym sobie odpu艣ci艂 p贸ki co, bo skoro z walorem s膮 problemy to dodanie koloru pomno偶y te problemy razy 10. Zacz膮艂bym od perspektywy, bo jednak najpierw jest jaka艣 forma, a dopiero potem pada na ni膮 艣wiat艂o. Po膰wicz rysowanie bry艂, prostych pude艂ek, kulek, walc贸w etc. i poczytaj na temat punkt贸w zbiegu, skr贸tu perspektywicznego i tego jak utrzyma膰 poprawn膮 skal臋 obiekt贸w. Przydatne 藕r贸d艂a: https://drawabox.com/聽(perspektywa) ModernDayJames聽(r贸偶ne tutoriale na ka偶dy temat, nie tylko perspektywa) Proko (g艂贸wnie posta膰 i anatomia, ale te偶 og贸lne rzeczy jak walor) Bardziej zaawansowane: Ksi膮偶ki聽"How to Draw" i聽"How to Render" Scotta Robertsona Seria "Framed" ("Framed Perspective 1+2" do perspektywy, "Framed Ink" do kompozycji) Marcosa Mateu-Mestre 聽 聽 Moje poprawki: Zmieni艂em kompozycj臋 na dynamiczniejsz膮 (generalnie chodzi o dodanie i ustawienie element贸w na obrazku tak, 偶eby prowadzi艂y wzrok ogl膮daj膮cego), ale przede wszystkim zmieni艂em perspektyw臋. Zwr贸膰 uwag臋, 偶e nawet tak z艂o偶on膮 scene, jak g贸ry, las, domek, przepa艣膰 etc, mo偶na upro艣ci膰 do jakich艣 bry艂 i pokaza膰 przestrzenno艣膰. Poza tym, unika艂bym postaci聽w rogu i tak blisko kraw臋dzi obrazka, wygl膮da jakby zaraz w 艣cian臋 mia艂 wej艣膰聽馃檪聽 Mam nadziej臋, 偶e co艣 pomog艂em 馃檪 Powodzenia!
Napisano 11 Luty 20214 l Autor Wow 馃槃 Szczere Dzi臋ki, 偶e w og贸le przysiad艂e艣 do mojej pracy. Patrz膮c na twoje poprawki czuje si臋 jakbym mia艂a wpa艣膰 do przepa艣ci 馃ぃ powr贸c臋 w takim razie do podstaw 馃挭
Napisano 21 Sierpie艅 20213 l Autor Cze艣膰, wrzuc臋 troch臋 膰wicze艅 o艂贸wkiem. Portret jest ze zdj臋cia. Ko艅 mo偶e by膰 w dziwnej pozycji, bo rysowa艂am go na zasadzie, 偶e machn臋艂am par臋 kresek z zamkni臋tymi oczami a potem zastanawia艂am si臋 co mi z tego mo偶e wyj艣膰, jak ju偶 pojawi艂y si臋 jakie艣 kszta艂ty to anatomi臋 podgl膮da艂am ze zdj臋膰 w necie.聽No i grzybki te偶 ze zdj臋cia chocia偶 przerobi艂am troch臋 艣wiat艂o, chyba nie potrzebnie bo chcia艂am takie 艂adne strumienie 艣wiat艂a uzyska膰 no i potem nie wiedzia艂am jak to ogarn膮膰.
Napisano 28 Wrzesie艅 20213 l Autor U mnie w pokoju stoi taka maszyna do szycia, o paru detalach zapomnia艂am rysuj膮c j膮, ale zamierzam j膮 jeszcze dalej doszlifowa膰 .聽
Napisano 3 Pa藕dziernik 20213 l Autor Sko艅czona maszyna, poprawi艂am co zauwa偶y艂am. Nadal wydaje mi si臋 偶e cienie w prawej cz臋艣ci maszyny s膮 p艂askie, ale nast臋pnym razem b臋dzie lepiej 馃檪
Napisano 3 Pa藕dziernik 20213 l P艂asko艣膰 zacienionej cz臋艣c, moim zdaniem, wynika st膮d, 偶e ca艂膮 t臋 cz臋艣膰 potraktowa艂e艣 w艂a艣ciwie jednym walorem, a tam na pewno, wbrew pozorom, du偶o si臋 dzieje. Pami臋taj te偶, 偶e cie艅 r贸wnie偶 podlega perspektywie.
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto