Napisano 16 Listopad 200420 l Witam - wrzucam ostatniego swojego potwora - pierwsza texturka tabletem pyknieta :) Model z dawnych czasow (jak ktos pamieta - sam model juz tu pokazywalem) - teraz go troche poprawilem dorzucilem troche trojkatow i juz. Ma on 2000 trojkatow, texturka ma 1024 na calosc. Kijaszek jest osobno (texturka ma 512 - ale jakby miala 256 to by jej sie nic nie stalo :), ma on 200 trojkatow. Model nie jest zrigowany - bo nie o to chodzilo - moze jak juz bede umial texturowac jako tako to sie wezme za nauke rigowania :) Co do nazwy 'Lesnik' - z zalozenia to nie miala byc 'dziwna malpa' - w trakcie jego robienia powstal pomysl ktory moze poozniej zrealizuje (a w jakis sposob og tutaj zrealizowalem)- zeby to byl bardziej lesnik wlasnie, cos jak szaman, druid itp... jakies ozdoby, skoorzana torba na ramieniu, celtycki tatuaz na brzuszysku itp... no nic - pozdrawiam i prosze o jakies rady tudziec c&c :) ps. wiem wiem - model ma sporo bykow (glownie widoczne szwy) ale coz - nie od razu rzym zbudowano - nastepnym razem bede madrzejszy :) pss. hehe wlasnie zauwazylem ze goryl jeszcze jakis tu jest :) - prawie rodzina :)
Napisano 16 Listopad 200420 l IMHO bardzo ładny. Idzie trochę w stronę stylizacji i nie robi mu to źle. To co bym zmienił to ostre krawędzie futra na przejściach w dłoń i stopę no i długość włosów, przez którą wychodzą "słoje" na tyłku. Może po skończeniu podbicie tonów trochę by pomogło ale to już czysta kosmetyka.
Napisano 16 Listopad 200420 l Autor zywiol :) - prawdziwny hardkor :) okazalo sie ze w domu (gdzie robilem tego dziada) mam monitor inaczej ustawiony - ciemniej i bardziej kontrastowo - stad prawdopodobine wzialo sie pewne 'wyblakniecie' kolorow tutaj...
Napisano 16 Listopad 200420 l Mnie się podoba. Tylko bezpośrednie przejście z gołej skóry na futro wydaje się nie pasować, zrób to tak jak jest to rozwiązane na głowie, tylko z większym rozmachem ;).......... i będzie jeszcze lepiej (piszę, jeszcze, bo już jest dobrze :) )
Napisano 16 Listopad 200420 l Jeśli to jest leśnik to powinien miec chyba siekierę, widział ktoś kiedś yżeby maczugą drzewa ścinac?
Napisano 16 Listopad 200420 l ciekawe gdzie ten lesnik (drwal?) paznokcie malował :P Jak to robiłeś na żywioł to gratulacje umiejętności i schizów. Też bym tak chciał.
Napisano 16 Listopad 200420 l Leśnik dobry. O texturce pisano wcześniej, więc nie będę powtarzać. Co mi się nie podoba to za mała i zbyt stożkowa główeczka.
Napisano 16 Listopad 200420 l ...wooo widze ze tablecik hula :) kolo bardzo fajny razi mnie troche głowa na renderze z przodu i ostre przejscia miedzy futrem a skórą (jak obciete od garczka:) ...pozatym ok ... może by oczka zrobić przekrwione ?? :)
Napisano 17 Listopad 200420 l Autor witam - dzieki za komenty - w przyszlosci postaram sie lepiej :) co do texturki - fakt - duzo jej brakuje - ale kurcze juz teraz wiem ze zrobienie dobrego futra na wiekszej powierzchni to nie przelewki... - ale juz mam kilka pomyslow jak to poprawic :) - wiec moze nastepnym razem bedzie lepiej :) haliq - co to iscia na zywiol - to tez nie jest tak ze ja siadlem i w dwa dni wystukalem taka postac - zanim siadlem do modelowania - z tydzien chodzilem i myslalem jak by to zrobic - i w sumie to tak jakbym mial koncept - tylko ze w glowie :) - moze nawet nie koncept - ale jakies zarysy - i to bardziej niz graficzne zarysy - bardziej zarysy tego czym ta postac jest, gdzie 'mieszka', co robi, czy ma wrogow, czy jest slaba czy silna... - takie podejscie do 'konceptu' sprawia ze bardziej skupiasz sie na ogolnym wygladzie postaci niz na poszczegolnych elementach i powoduje ze postac poozniej jest bardziej spoojna i lepiej 'siedzi' kurcze - ale sie uzewnetrznilem :) - mam nadzieje ze sie komus sprzyda :) pozdrawiam
Napisano 20 Listopad 200420 l dopiero teraz oblookalem ten watek :) Ftorek design (chyab ttak sie to pisze? :) ) jest spoko, ale jestem pewien ze z texturki mogl bys wiecej wycisnac (np. te skarpetki na nogach troszke sztucznie wygladaja ) ogolnie rzecz biorac to pewnie model nie ebdzie widoczny z tak bliska i nei ebdzie tego all widac ale pomeczyc bys go mogl troszke wiecej :), ja tez teraz bede futro malowal wiec obczaje jak trudo sie to robi :( Krzysiek
Napisano 25 Listopad 200420 l moglbys pokazac siatke? jestem poczatkujacy i spewnoscia bym sie po tej siatce czegos nauczyl.
Napisano 5 Grudzień 200420 l fajny, wygląda jak mój stary - serio ;) ale to nie komplement, nie no ogółnie to tylko te palce jakies takie :(