Napisano 17 Luty 20214 l Hej, jest jakiś soft do malowania na PC, który da podobny feeling jak procreate?
Napisano 17 Luty 20214 l Dołączam się do pytania 😞 Miałem taką fazę że w całości przeszedłem z photoshopa na procreate kiedyś, dopiero limity na rozmiar/liczbę warstw i niewygoda w zarządzaniu plikiami sprawiły że wróciłem do kompa, ale silnik z procreate dalej jest niezrównany jak na mój gust, więc jak ktoś coś zna to też bym się chętnie dowiedział.
Napisano 24 Luty 20214 l Autor Amoże zna ktoś brushe z truegrittexturesupply.com ? Bo wyszły dla affinity teraz.. Zwłąszcza interesują mnie Ink Brushes. Wie ktoś coś o nich? Posiada? Albo znacie jakieś fajne brushe dla Affinity?
Napisano 24 Luty 20214 l Autor Chyba tak, nine zagłębiałem się ale potrafi obsługiwać brushe z photoshopa, masz sporo opcji więc raczej ma.
Napisano 24 Luty 20214 l Affinity ma bardzo sensowny silnik pedzli ale ciezko mi stwierdzic czy dorownuje feelingiem do procreate. Sam nie mam ipada ale kiedys sie pobawilem troche Procreate i faktycznie rewelacyjny "feeling". Nie wiem dlaczego Photoshop wciaz jest traktowany jako punkt odniesienia zwlaszcza jesli chodzi o digital painting. Krita ma wiecej opcji do Brushy niz Photoshop ktory o ile wiem od wielu lat nie tknal silnika brushy... Od 4 lat nie uzywal PSa wiec moze cos sie zmienilo ale z tego co widze to dodaja filtry instagramowe 😄 Procreate na PC to byloby cos... Co do brushy w Affinity to sa fajne m¡packi w oficjalnym sklepie, koles chyba najlepszy w tworzeniu pedzli pod Affinity (stworzyl oficjalne brushe defaultowe), ktory tworzy tez brushe do Procreate z reszta, DAUB ma fajne kolekcje:https://www.daub-brushes.com/affinity/#gallery Edytowane 24 Luty 20214 l przez Nezumi