Jump to content

Recommended Posts

Czesc jestem Ola,

Od 6 miesiecy mieszkam w Polsce, tak ze przepraszam za moj polski, nie moge uzywac poskiego alfabetu na moim laptopie.

Bede tutaj wzucac rozne nowe landscapes, creatures i moje postepy w 3D.

Mam 37 lat. Do tej pory pracowalam jako videomaker w mediolanie i zaimowalam sie designem i rzezba. Kiedy zaczal sie covid nie mialam juz mozliwosci by pracowac jak zwykle, wiec postanowialm ze stworze sobie wlasne swiaty wirtualne by moc se wykonac wszystko to co mi sie chce w nich.

Od 6 miesiecy ucze sie blendera i unreala. Zacelam od projektu ktory chyba wszyscy znacie bo jest to dom Muminkow. Zawsze mnie ta bajka surrealnie wsruszala tak ze fainie bylo ja uzywac jako pierwszy project.

ScreenShot00016.thumb.png.9be3fb88c9fd53820d936c7a75b883ff.png

Zacelam od rysowania referenci a proporcje wlasnie na kazdym ujeciu w bajce byly dosyc inne, ale jakos sie udalo.

bbbb.JPG.6ba6c55b68fef68a0005546f626cee9c.JPG

Muminki.thumb.jpg.f20497f8126d800df37a11c40e190ad6.jpg

960686327_MuminkiDoors.thumb.jpg.f583eb2de06878bf71bd6c43f5193b4e.jpg

Pewnie w domu nie bedzie dosyc duzo miejsca na interior design ale na to mogloby sie uzywac jakos magie!

Uzywalam blendera do modelowania, Quixela do textures i Unreala do landscape.

W.JPG.68f9ecca0ef4732d9b34b15f355609cf.JPG

YTF.JPG.0886b081bb3ac1e7e635ea1b2ab08062.JPG

Capture.JPG.3fa54e739338b90f87e2f2aa12ad8cdf.JPG

Wiecej obrazkow mi sie nie zmiesci ale dodam rendery na nastepny post.

Render powinnien byc stylizowany a wyszlo jakby pomiedzy to i to.

Bardzo bym chciala nauczyc sie dobrze projectowac landscapes i creatures bo pomysow mam durzo. Chcialbym zaczasc pracowac zawodowo jako grafik wiec krytyka i sugestie sa bardzo mile widziane!

• Like 3

Hej! Udalo mi sie zrobic test w VR mojej sceny z muminkow. Oprocz tego troche poprawilam landscape, oswietlenie i materialy. Mozecie tez obejrzec jak domek wyglada w swietle zachodzacego slonca.  Powiem ze to niesamowite sie tam znalesc i ogladac swoje assety z bliska. Czuc naprade rozmiar obiektow i klimat sceny.

Tutaj link do nagrania: Moomins VR test

• Like 2

Nie mam pojęcia o 3D, więc o technicznej stronie się nie wypowiem, ale filmik z VR testu bardzo przyjemnie się oglądało 🙂 

Jeśli miałbym coś dopowiedzieć, to miałem wrażenie, że przydałoby się więcej różnorodności i mocniejszej stylizacji na drzewach, trawie i górach, coś w ten deseń:

romain-durand-water6.jpg?1490718614

Albo popchnąć je bardziej nawet w jakieś mocno bryłowate low poly, jak u kolegi z forum:

rafal-urbanski-sshot-01.jpg?1482914565

• Like 2