Kikimore Napisano 23 Luty 2021 Napisano 23 Luty 2021 Czesc jestem Ola, Od 6 miesiecy mieszkam w Polsce, tak ze przepraszam za moj polski, nie moge uzywac poskiego alfabetu na moim laptopie. Bede tutaj wzucac rozne nowe landscapes, creatures i moje postepy w 3D. Mam 37 lat. Do tej pory pracowalam jako videomaker w mediolanie i zaimowalam sie designem i rzezba. Kiedy zaczal sie covid nie mialam juz mozliwosci by pracowac jak zwykle, wiec postanowialm ze stworze sobie wlasne swiaty wirtualne by moc se wykonac wszystko to co mi sie chce w nich. Od 6 miesiecy ucze sie blendera i unreala. Zacelam od projektu ktory chyba wszyscy znacie bo jest to dom Muminkow. Zawsze mnie ta bajka surrealnie wsruszala tak ze fainie bylo ja uzywac jako pierwszy project. Zacelam od rysowania referenci a proporcje wlasnie na kazdym ujeciu w bajce byly dosyc inne, ale jakos sie udalo. Pewnie w domu nie bedzie dosyc duzo miejsca na interior design ale na to mogloby sie uzywac jakos magie! Uzywalam blendera do modelowania, Quixela do textures i Unreala do landscape. Wiecej obrazkow mi sie nie zmiesci ale dodam rendery na nastepny post. Render powinnien byc stylizowany a wyszlo jakby pomiedzy to i to. Bardzo bym chciala nauczyc sie dobrze projectowac landscapes i creatures bo pomysow mam durzo. Chcialbym zaczasc pracowac zawodowo jako grafik wiec krytyka i sugestie sa bardzo mile widziane! 3
Kikimore Napisano 4 Marzec 2021 Autor Napisano 4 Marzec 2021 Hej! Udalo mi sie zrobic test w VR mojej sceny z muminkow. Oprocz tego troche poprawilam landscape, oswietlenie i materialy. Mozecie tez obejrzec jak domek wyglada w swietle zachodzacego slonca. Powiem ze to niesamowite sie tam znalesc i ogladac swoje assety z bliska. Czuc naprade rozmiar obiektow i klimat sceny. Tutaj link do nagrania: Moomins VR test 2
SebastianSz Napisano 4 Marzec 2021 Napisano 4 Marzec 2021 Nie mam pojęcia o 3D, więc o technicznej stronie się nie wypowiem, ale filmik z VR testu bardzo przyjemnie się oglądało 🙂 Jeśli miałbym coś dopowiedzieć, to miałem wrażenie, że przydałoby się więcej różnorodności i mocniejszej stylizacji na drzewach, trawie i górach, coś w ten deseń: Albo popchnąć je bardziej nawet w jakieś mocno bryłowate low poly, jak u kolegi z forum: 2
Kikimore Napisano 6 Marzec 2021 Autor Napisano 6 Marzec 2021 Dziekuje ci! To dobra rada. Fajniej by bylo to zabogaczyc troche różnorodnościa !
Kikimore Napisano 11 Marzec 2021 Autor Napisano 11 Marzec 2021 https://www.youtube.com/watch?v=6EERLpnifbk&t=2s Sprobowalam troche cinematics...Jako cameraman irl powiem ze bylo cudowne miec calkowita kontrole na ruchy camery!
Kikimore Napisano 27 Maj 2021 Autor Napisano 27 Maj 2021 48 minut temu, KLICEK napisał: bardzo fajne 🙂 Oh dziekuje bardzo!! 😄
Rekomendowane odpowiedzi