Napisano 16 Luty 20241 r Cze艣膰 Wszystkim, po baardzo d艂ugim czasie nieobecno艣ci na forum, nie艣mia艂o postanowi艂em si臋 zalogowa膰 i z Wami przywita膰 :). Przypominam sobie Maxa i w ramach przypominajki takie wypocinki. I tu uwaga, modeluje sobie z opracowania kartonowego, tak wi臋c b臋dzie dalekie od orygina艂u.聽 聽 Edytowane 17 Luty 20241 r przez Lukasz2244
Napisano 16 Luty 20241 r To jeszcze wrzu膰 zdj臋cia z opracowania kartonowego 偶eby by艂o wiadomo do czego d膮偶ysz. 馃挭
Napisano 17 Luty 20241 r Autor S艂uszna uwaga, poni偶ej zdj臋cia tego co ju偶 zrobione i to co dzi艣 b臋dzie d艂ubane.聽 聽
Napisano 17 Luty 20241 r Autor Na t臋 chwil臋 tyle. Nast臋pny etap to mocowanie k贸艂. Edytowane 17 Luty 20241 r przez Lukasz2244
Napisano 17 Luty 20241 r Zadam pytanie.... bo mnie to ciekawi, dlaczego akurat wzorujesz si臋 na kartonowym modelu? Ma艂a dost臋pno艣膰 rysunk贸w czy ksi膮偶ek w tym temacie? Czy zwyczajnie robisz sobie wakacyjny projekcik bez spiny? 馃檪聽Cho膰 uwa偶am 偶e nawet wakacyjne projekty powinny dosta膰 odpowiedni膮 doz臋 mi艂o艣ci 馃檪聽 Edytowane 17 Luty 20241 r przez Mortom
Napisano 17 Luty 20241 r Autor Bardzo prosta odpowied藕. Bez spinki i bez emocji sobie dzia艂am. Druga sprawa to szuka艂em na necie zdj臋膰 dobrej jako艣ci, ale niestety to co jest nie spe艂nia moich oczekiwa膰, ale r贸wnie偶 z nich zmuszony jestem korzysta膰. Trzecia i najwa偶niejsza to umiej臋tno艣ci me i tu nie ma si臋 co oszukiwa膰.
Napisano 18 Luty 20241 r Zawsze to jaki艣 rozw贸j zdolno艣ci. A przynajmniej nie straci si臋 tygodni na szukaniu materia艂u.聽馃憤聽
Napisano 25 Luty 20241 r Autor Koledzy takie pytanie bo nie daj臋 sobie z tym rady. Wiem, 偶e chyba gdzie艣 jest/by艂a opcja gdzie obiekt mo偶na by艂o ustawia膰 wzgl臋dem drugiego obiektu. Poni偶ej zdj臋cie o co mi chodzi. W艂az chc臋 ustawi膰 wzgl臋dem zaznaczonego na 偶贸艂to, r臋cznie si臋 nie da bo docelowy obiekt jest w osiach x,y i z poskr臋cany i dopasowa膰 r臋cznie to jaki艣 koszmar 馃槥 聽 Edytowane 25 Luty 20241 r przez Lukasz2244
Napisano 25 Luty 20241 r Autor @BacryDzi臋kuje Ci bardzo, tak o to mi chodzi艂o. Kurcz臋 a tak si臋 m臋czy艂em :(. D艂ubi臋 sobie dalej, powoli, ale do przodu.聽 聽
Napisano 26 Luty 20241 r 艁adnie idziesz. Fajne detaliki ju偶 na tym etapie. Mam pytanie: czemu zdecydowa艂e艣 si臋 na ten rodzaj modelowania, tzn. nie subdiv. Nie zrozum mnie 藕le. Ja sam w艂a艣nie zaczyna艂em od tego i jeden z modeli nad kt贸rym pracowa艂em 9 lat jest ca艂y zrobiony t膮 metod膮. Dzisiaj jednak cokolwiek robi臋 to metod膮 tylko subdiv (poly-modeling) bo modele w tej metodzie wydaj膮 si臋 by膰 praktyczniejsze w u偶yciu.
Napisano 6 Marzec 20241 r Autor Mo偶e nie wida膰 na modelu, ale staram si臋 tam gdzie potrzeba zag臋szcza膰 siatk臋. Troch臋 detalu zosta艂o jeszcze do wymodelowania i powoli b臋d臋 bra艂 si臋 za wn臋trze. 聽
Napisano 7 Marzec 20241 r Bardzo 艂adny opancerzony transporter sie zapowiada 馃檪聽I gdyby to nie by艂 niemiec, to bym nawet pochwali艂 konstrukcje 馃槢聽 To wiadro ko艂o przedniego ko艂a serio by艂o na wyposa偶eniu? Czy to tw贸j sprytny sanitarny 馃槈 dodatek dla szacownej za艂ogi?聽馃槃聽 Edytowane 7 Marzec 20241 r przez Mortom
Napisano 7 Marzec 20241 r W dniu 26.02.2024 o 06:30, piotr_forkasiewicz napisa艂(a): 艁adnie idziesz. Fajne detaliki ju偶 na tym etapie. Mam pytanie: czemu zdecydowa艂e艣 si臋 na ten rodzaj modelowania, tzn. nie subdiv. Nie zrozum mnie 藕le. Ja sam w艂a艣nie zaczyna艂em od tego i jeden z modeli nad kt贸rym pracowa艂em 9 lat jest ca艂y zrobiony t膮 metod膮. Dzisiaj jednak cokolwiek robi臋 to metod膮 tylko subdiv (poly-modeling) bo modele w tej metodzie wydaj膮 si臋 by膰 praktyczniejsze w u偶yciu. A jak膮 metod膮 teraz jest modelowane?馃
Napisano 7 Marzec 20241 r Godzin臋 temu, Bacry napisa艂(a): A jak膮 metod膮 teraz jest modelowane?馃 T膮 drug膮. Nie wiem jak si臋 ona nazywa. W ka偶dym razie niequadowa (nie pod subdiv) 聽 Edytowane 7 Marzec 20241 r przez piotr_forkasiewicz
Napisano 7 Marzec 20241 r Autor 11 godzin temu, Mortom napisa艂(a): Bardzo 艂adny opancerzony transporter sie zapowiada 馃檪聽I gdyby to nie by艂 niemiec, to bym nawet pochwali艂 konstrukcje 馃槢聽 To wiadro ko艂o przedniego ko艂a serio by艂o na wyposa偶eniu? Czy to tw贸j sprytny sanitarny 馃槈 dodatek dla szacownej za艂ogi?聽馃槃聽 Wiadro to tak bardziej Kolego by ubogaci膰 ich kulturowo ;).聽
Napisano 8 Marzec 20241 r W dniu 7.03.2024 o 17:00, piotr_forkasiewicz napisa艂(a): T膮 drug膮. Nie wiem jak si臋 ona nazywa. W ka偶dym razie niequadowa (nie pod subdiv) 聽 Ju偶 rozumiem. Rzeczywi艣cie to trudniejsza metoda w dodatku zjada wi臋cej poly馃槺
Napisano 9 Marzec 20241 r Raczej 艂atwiejsza w modelowaniu... ale trudniejsza w edycji 馃檪聽 No i chmura z SubD odpada... co generuje wi臋kszy plik 藕r贸d艂owy. No j聽ak zawsze co艣 za co艣 馃檪聽
Napisano 9 Marzec 20241 r Autor Powoli wn臋trze, bo reszt臋 z zewn臋trznych element贸w b臋d臋 modelowa艂 w wolnej chwili.聽 聽
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto