Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Nie odblokowałem po podłączeniu, zaszyfrowanego dysku zewnętrznego. Pomimo to - Recover/ last session - otworzył całą scenę zapisaną na tym zaszyfrowanym dysku. Czy Blender jeszcze gdzieś zapisuje ostatnią sesję? A może omija zabezpieczenia.

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 314
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Posted Images

Napisano

Blender w opcjach ma Temporary Files. Tam zapisują się wszystkie sceny z automatycznym savem jak i te które się wysypały (recovery). Czyść ten folder regularnie bo potrafi rosnąć w astronomicznym tepmie 🙂
Zrzutekranu2024-06-24115123.thumb.png.6674332afa139479165d4933394feb89.png

Napisano
  • Autor

U mnie to wygląda tak. Ponadto pliki zapisują się pomimo wyłączenia funkcji auto save.

Czyli dalej nie wiem gdzie to jest.Zrzutekranu2024-06-24121354.png.aac5e9231941da3f92ebda7ec1ef5c8b.png

Napisano
  • Autor

Może dokładniej...chodzi mi o to że jeśli nie zdefiniowałem folderu na pliki tymczasowe to gdzie one się zapisywały?  Bo jednak te niepotrzebne  setki Gb gdzieś są (ostatnia scena się otwiera) i warto by je usunąć. Jak to znaleźć.

Napisano

Najprościej z menu. Kliknij na AutoSave i w oknie dialogowym u góry będziesz miał ścieżkę dostępu i ile teraz jej nie zmieniłeś.
A o ile dobrze pamiętam to w Windowsie powinno być tu
C:\Users\NAZWAUŻYTKOWNIKA\AppData\Local\Temp
Zrzutekranu2024-06-24140338.png.a12962c79ab7fc71690801eb06f270db.png

Napisano
  • Autor

Już byłem tam. Trzy dzisiejsze próbne pliki Blendera i jakieś śmieci góra 200 Mb . Moje sceny to średnio ok 8-9 Gb. I było ich bardzo dużo. Wygląda na to że  jeszcze gdzieś się zapisały.

Dziękuje za podpowiedzi.