Napisano 24 Czerwiec 202424 Cze Nie odblokowałem po podłączeniu, zaszyfrowanego dysku zewnętrznego. Pomimo to - Recover/ last session - otworzył całą scenę zapisaną na tym zaszyfrowanym dysku. Czy Blender jeszcze gdzieś zapisuje ostatnią sesję? A może omija zabezpieczenia.
Napisano 24 Czerwiec 202424 Cze Blender w opcjach ma Temporary Files. Tam zapisują się wszystkie sceny z automatycznym savem jak i te które się wysypały (recovery). Czyść ten folder regularnie bo potrafi rosnąć w astronomicznym tepmie 🙂
Napisano 24 Czerwiec 202424 Cze Autor U mnie to wygląda tak. Ponadto pliki zapisują się pomimo wyłączenia funkcji auto save. Czyli dalej nie wiem gdzie to jest.
Napisano 24 Czerwiec 202424 Cze Autor Może dokładniej...chodzi mi o to że jeśli nie zdefiniowałem folderu na pliki tymczasowe to gdzie one się zapisywały? Bo jednak te niepotrzebne setki Gb gdzieś są (ostatnia scena się otwiera) i warto by je usunąć. Jak to znaleźć.
Napisano 24 Czerwiec 202424 Cze Najprościej z menu. Kliknij na AutoSave i w oknie dialogowym u góry będziesz miał ścieżkę dostępu i ile teraz jej nie zmieniłeś. A o ile dobrze pamiętam to w Windowsie powinno być tu C:\Users\NAZWAUŻYTKOWNIKA\AppData\Local\Temp
Napisano 24 Czerwiec 202424 Cze Autor Już byłem tam. Trzy dzisiejsze próbne pliki Blendera i jakieś śmieci góra 200 Mb . Moje sceny to średnio ok 8-9 Gb. I było ich bardzo dużo. Wygląda na to że jeszcze gdzieś się zapisały. Dziękuje za podpowiedzi.