Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Jak w temacie. Pod klawiszem "/" mamy w Blenderze solo dla jednego mesha. Spoko, tylko jedna rzecz mnie męczy. Robi taką nagłą jazdę kamery, najazd, zbliżenie. Nie jest to cool w niektórych sytuacjach. Bo np. mam gdzieś precyzyjnie ustawioną kamerę widzę coś i ta solówa przestawia mi kamerę. Da się to jakoś wyłączyć? 

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 287
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Tak, choć w trochę nietypowym miejscu, bo nie w ustawieniach, ale w key binding. Trzeba odznaczyć przy tym skrócie klawiszowym "frame selected".

• EthicallyChallenged
    EthicallyChallenged

Developer UI Bendera przy pracy, rozmieszczający opcje w menusach, 2024, colorized:

• Chrystusie ty mój! 

Posted Images

Napisano

Tak, choć w trochę nietypowym miejscu, bo nie w ustawieniach, ale w key binding. Trzeba odznaczyć przy tym skrócie klawiszowym "frame selected".image.png.c7c2f01485ed551a3125b78b67e7cef8.png

Napisano
1 hour ago, EthicallyChallenged said:

Developer UI Bendera przy pracy

Widzę w tym mały przebłysk geniuszu, bo otwiera to opcję, aby zbindować tę akcję dwa razy i mieć zarówno w wersji z zoomem jak i bez. Ale fakt. Mimo, że mam to od dawna włączone, więc wiedziałem, że jest możliwe - chwilę mi zajęło przypomnienie sobie, gidze to włączyłem. 😉

Napisano

Ja mam teraz tak pozmienianego blendera, że jak odpalam wanilie, to myślę że to inny soft hehe. I nie mam pojęcia co mam, bo mam, a co mam bo w wersji z czterdziestego czwartego roku dodałem sobie jakiegoś addona czy zmieniłem ustawienia... znajdź to teraz człowieku. Ale jakoś się idzie przyzwyczaić.
Np. z tym local view jakoś nauczyłem się żyć, nie przyszło mi do głowy, żeby to zmienić, chociaż chyba na początku mi przeszkadzało jak się z majki przesiadałem... ale teraz sobie zmienię jak już wiem gdzie 😜