Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak w temacie. Pod klawiszem "/" mamy w Blenderze solo dla jednego mesha. Spoko, tylko jedna rzecz mnie męczy. Robi taką nagłą jazdę kamery, najazd, zbliżenie. Nie jest to cool w niektórych sytuacjach. Bo np. mam gdzieś precyzyjnie ustawioną kamerę widzę coś i ta solówa przestawia mi kamerę. Da się to jakoś wyłączyć? 

Napisano

Tak, choć w trochę nietypowym miejscu, bo nie w ustawieniach, ale w key binding. Trzeba odznaczyć przy tym skrócie klawiszowym "frame selected".image.png.c7c2f01485ed551a3125b78b67e7cef8.png

• Like 1
  • Thanks 1
  • +1 2
Napisano
1 hour ago, EthicallyChallenged said:

Developer UI Bendera przy pracy

Widzę w tym mały przebłysk geniuszu, bo otwiera to opcję, aby zbindować tę akcję dwa razy i mieć zarówno w wersji z zoomem jak i bez. Ale fakt. Mimo, że mam to od dawna włączone, więc wiedziałem, że jest możliwe - chwilę mi zajęło przypomnienie sobie, gidze to włączyłem. 😉

• Like 1
Napisano

Ja mam teraz tak pozmienianego blendera, że jak odpalam wanilie, to myślę że to inny soft hehe. I nie mam pojęcia co mam, bo mam, a co mam bo w wersji z czterdziestego czwartego roku dodałem sobie jakiegoś addona czy zmieniłem ustawienia... znajdź to teraz człowieku. Ale jakoś się idzie przyzwyczaić.
Np. z tym local view jakoś nauczyłem się żyć, nie przyszło mi do głowy, żeby to zmienić, chociaż chyba na początku mi przeszkadzało jak się z majki przesiadałem... ale teraz sobie zmienię jak już wiem gdzie 😜