Napisano Wczoraj o 07:54 1 dn Ilustracja osadzona w świecie Nelbarth – autorskim uniwersum typu gas-electric punk, łączącym elementy klasycznego science fiction, postapokalipsy oraz rytualnej symboliki.To rzeczywistość kształtowana przez nanotechnologiczną czarną krew, symbiotyczne systemy i pozostałości wyższych cywilizacji, w której społeczeństwa funkcjonują w oparciu o archaiczne rytuały, biologiczne modyfikacje i technologię o nieznanym już pochodzeniu. Opis Ilustracji:Niektórzy mówią, że to tylko szalony szaman. Inni – że to ostatni strażnik wymiaru, którego nie da się opisać słowami. Znany jako Łowca Dusz, ten enigmatyczny byt odprawia rytuały na szczytach kamiennych ołtarzy, przywołując częstotliwości porzucone przez Tytanów.Z jego szamańskiej laski zwisają talizmany, pióra i czaszki – trofea dawno uwięzionych istnień. Metalowe zdobienia przy pasie świadczą o przynależności do zapomnianego kultu, który nauczył się zamykać dusze w materii.Właśnie dokończył rytuał. Jego ofiara – skuta do monolitu – nie umrze. Ale nie będzie też żyć.Otoczony dziwnym wiatrem i echem czasu, istnieje na granicy percepcji – jako strażnik, prorok, albo pozostałość po frakcji, która kiedyś rozmawiała ze słońcami. Edytowane 13 godzin temu13 godz przez Rotcore dodanie opisu do ilustracji żeby przedstawić kontekst i sens
Napisano 21 godzin temu21 godz Autor Jasne, To uniwersum powstaje warstwowo – najpierw wizualnie na bazie konceptów, które sobie dopracowuję, gdzieś w tle kreuje się powoli warstwa opisowa, w której pomaga mi druga osoba. Na razie opowiadam o tym obrazami, nastrojem i klimatem jaki budują, kolorystyką, designem postaci, otoczenia. Taki wizjonerski projekt, który jednocześnie jest wsadem do Portfolio, które na dniach będę publikował na Artstation.Więcej nie będę zdradzał bo jak wspomniałem warstwa opisowa jest work in progress i może się jeszcze sporo tam zmienić.
Napisano 13 godzin temu13 godz Autor Sugerując się radą @SebastianSz postanowiłem uzupełnić ilustrację o opis 🤓