Napisano Poniedziałek o 14:392 dn Ilustracja osadzona w świecie Nelbarth – autorskim uniwersum typu gas-electric punk, łączącym elementy klasycznego science fiction, postapokalipsy oraz rytualnej symboliki.To rzeczywistość kształtowana przez nanotechnologiczną czarną krew, symbiotyczne systemy i pozostałości wyższych cywilizacji, w której społeczeństwa funkcjonują w oparciu o archaiczne rytuały, biologiczne modyfikacje i technologię o nieznanym już pochodzeniu.Opis ilustracji:Przedstawiciel kasty nomadów znanych jako Strażnicy Pyłu, patrolujących bezkresne, toksyczne równiny — tereny burz piaskowych i zapomnianych ruin, gdzie dawna technologia wciąż drga pod powierzchnią ziemi.Trwa w bezruchu, czujny i skupiony — jakby właśnie wyczuł obecność czegoś, co nigdy nie powinno się tu pojawić.
Napisano Wczoraj o 08:47 1 dn Fajna postać, ciekawy koncept. Już mi batmanem nie śmierdzi. Ale tło na którym go posadziłeś odstaje ze dwa levele jakością i to boli. 100 razy lepiej się prezentuje na tym obrazku poniżej i płaskim tle. Bolą zwłaszcza mgiełkowe dymki i ta skałka pionowa w tle. Zwłaszcza te czarne dziury w skale, niepotrzebne i mają za duży kontrast. Odwracają uwagę od postaci. Tam by można było to zdecydowanie mniejszą ilością kształtów opędzić, większym uproszczeniem/syntezą i lapidarnością. Te podłoże pod nim się broni, ale im wyżej tym gorzej. Szkoda, bo postać mega mi się podoba. Edytowane wczoraj o 08:49 1 dn przez kengi dziury w skale
Napisano Wczoraj o 13:53 1 dn Autor Tak, z tym upraszczaniem formy i odpuszczaniem detali mam jeszcze problem ;)Po prostu w moim odbiorze tej pracy zupełnie to nie przeszkadzało choć pewnie gdybym zrobił dłuższą przerwę od patrzenia na nią albo wrzucił do konsultacji jako WIP to bym to zauważył 😅Dzięki za zwrócenie uwagi! No i cieszę się, że sama postać się podoba 😁 Edytowane wczoraj o 14:06 1 dn przez Rotcore błąd stylistyczny