Napisano Niedziela o 18:205 dn Od dłuższego czasu zastanawiam się nad kierunkiem studiów na który mogłabym iść za dwa lata. Czasu trochę mam ale pomysłu no średnio. Interesuje się grafiką 3d modelowaniem teksturowanie itp. i chciałabym w przyszłości iść w stronę gamedevu, tworzyć postacie, obiekty do gier. I pytanie brzmi na jakie studia iść? Zwykłą grafiką 2d się nie interesuje zbytnio wiec na kierunek multimedia chyba srednio isc, chciałabym się skupić właśnie na modelowaniu teksturowaniu, mogły by być też jakieś efekty vfx, coś z silnikami do gier. Więc czy jest ktoś kto pracuje w gamedevie związanym wlasnei z grafiką I mógłby mi polecić na jakie studia iść albo czy bardziej kursy się opłaca robic, jak osiągnąć jakikolwiek sukces w tej branży. Zastanawiałam się nad AGH w Krakowie AGH "Tworzenie Przestrzeni Wirtualnych i Gier" ale nie wiem. Ogólnie boję się że wybiorę zle studia i stracę tylko czas. Edytowane Niedziela o 18:225 dn przez jagodzianka885
Napisano Niedziela o 18:315 dn Tutaj już wszystko było napisane: https://max3d.pl/forums/topic/102875-rozw%C3%B3j-kompetencji-i-uczelnie-w-polsce/
Napisano Niedziela o 18:535 dn 31 minutes ago, jagodzianka885 said:Od dłuższego czasu zastanawiam się nad kierunkiem studiów na który mogłabym iść za dwa lata. Czasu trochę mam ale pomysłu no średnio. Interesuje się grafiką 3d modelowaniem teksturowanie itp. i chciałabym w przyszłości iść w stronę gamedevu, tworzyć postacie, obiekty do gier. I pytanie brzmi na jakie studia iść? Zwykłą grafiką 2d się nie interesuje zbytnio wiec na kierunek multimedia chyba srednio isc, chciałabym się skupić właśnie na modelowaniu teksturowaniu, mogły by być też jakieś efekty vfx, coś z silnikami do gier. Więc czy jest ktoś kto pracuje w gamedevie związanym wlasnei z grafiką I mógłby mi polecić na jakie studia iść albo czy bardziej kursy się opłaca robic, jak osiągnąć jakikolwiek sukces w tej branży. Zastanawiałam się nad AGH w Krakowie AGH "Tworzenie Przestrzeni Wirtualnych i Gier" ale nie wiem. Ogólnie boję się że wybiorę zle studia i stracę tylko czas.Nom, jak @kengi napisał, przeczytaj najpierw tamten wątek, to powinno sporo Ci pomóc.Tak ogólnie tl;dr to studia w PL są raczej takim sobie wyborem, lepiej ogarnąć jakieś punktowe kursy online i uczyć się samemu,
Napisano Niedziela o 21:155 dn japerdole ale bekowy jest ten wątek z zeszłego roku, forum w topowej formie 😂