Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

thmb.jpg

Cześć! Jako że skończyłem inną rzecz, którą robiłem w weekendy przez dość długi czas, postanowiłem, że założę nowy wątek tylko dla tego projektu, aby się trochę zmotywować. Część rzeczy była już w teczce, ale dorzucam tutaj dla informacji. W założeniu ma to być to krótki, niepokojący teaser w stylistyce art-nouveau. Występują w nim dwie postacie: Zabójczyni (czy też rewolucjonistka) i Dyktator (potwór), którego dusza została uwięziona w pudełku (hehe) a zarazem ogrodzie (więzieniu). Jak na nieco pastiszowy horror przystało, potwór na końcu uwalnia się.

(Od razu zaznaczę, że jeśli uda mi się skończyć stilla pierwszej sceny to też będę bardzo z siebie zadowolony ;)

Na początku miałem prosty scenariusz, do którego złożyłem wstępną muzykę w GarageBand, aby do niej zmontować później klip:

500419586_24573888512200381_8142602050901338771_n.jpg

Na podstawie tych dwóch rzeczy powstał animatik:

Następnie wykonałem nieco bardziej dokładny koncept sceny z Kobietą ("Penelopa")

Zrzut ekranu 2025-10-11 120655.jpg

Oraz koncept ogrodu - sceny z Dyktatorem

Zrzut ekranu 2025-10-11 165047.jpg

1. Zacząłem już na czysto modelować environment do pierwszej sceny, kilka detali wciąż do ogarnięcia przed kolejnym etapem

1.jpg

2. Zrobiłem mały research jak korzystać z Metahumana:

Posiedziałem wstępnie nad twarzą babeczki, na podglądzie było w miarę ok..

2.jpg

W Unreal wygląda za bardzo męsko, muszę coś pozmieniać. Może wybrałem złego avatara na początek, bo do tej z konceptu nijak nie udało się zbliżyć. Choć nie uważam, że musi być taka sama twarz jak na koncepcie.

3.jpg

1. zacząłem szkicować ubranie w Marvelous Designerze (ciało będzie już bez zmian) Jeszcze dużo pracy przede mną, żeby ubranko nabrało kształtu.

4.jpg

Najprawdopodobniej zeskinuję później tylko górną część garderoby, a spódnicę zasymuluję w pozycji siedzącej. Ale wstępny krój już mam.

Myślałem, że to wszystko będzie bardziej skomplikowane jak narazie :). No i znalezienie tutka na temat robienia customowych włosów to też jeden, dwa kliki.

Na razie taki progresik

• Wyświetleń 47
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Posted Images