Napisano 19 godzin temu19 godz Cześć! Jako że skończyłem inną rzecz, którą robiłem w weekendy przez dość długi czas, postanowiłem, że założę nowy wątek tylko dla tego projektu, aby się trochę zmotywować. Część rzeczy była już w teczce, ale dorzucam tutaj dla informacji. W założeniu ma to być to krótki, niepokojący teaser w stylistyce art-nouveau. Występują w nim dwie postacie: Zabójczyni (czy też rewolucjonistka) i Dyktator (potwór), którego dusza została uwięziona w pudełku (hehe) a zarazem ogrodzie (więzieniu). Jak na nieco pastiszowy horror przystało, potwór na końcu uwalnia się.(Od razu zaznaczę, że jeśli uda mi się skończyć stilla pierwszej sceny to też będę bardzo z siebie zadowolony ;)Na początku miałem prosty scenariusz, do którego złożyłem wstępną muzykę w GarageBand, aby do niej zmontować później klip:Na podstawie tych dwóch rzeczy powstał animatik:Następnie wykonałem nieco bardziej dokładny koncept sceny z Kobietą ("Penelopa")Oraz koncept ogrodu - sceny z Dyktatorem Zacząłem już na czysto modelować environment do pierwszej sceny, kilka detali wciąż do ogarnięcia przed kolejnym etapemZrobiłem mały research jak korzystać z Metahumana:Posiedziałem wstępnie nad twarzą babeczki, na podglądzie było w miarę ok..W Unreal wygląda za bardzo męsko, muszę coś pozmieniać. Może wybrałem złego avatara na początek, bo do tej z konceptu nijak nie udało się zbliżyć. Choć nie uważam, że musi być taka sama twarz jak na koncepcie.zacząłem szkicować ubranie w Marvelous Designerze (ciało będzie już bez zmian) Jeszcze dużo pracy przede mną, żeby ubranko nabrało kształtu.Najprawdopodobniej zeskinuję później tylko górną część garderoby, a spódnicę zasymuluję w pozycji siedzącej. Ale wstępny krój już mam.Myślałem, że to wszystko będzie bardziej skomplikowane jak narazie :). No i znalezienie tutka na temat robienia customowych włosów to też jeden, dwa kliki. Na razie taki progresik