Napisano Poniedziałek o 20:472 dn Hej wszystkim, jakiś czas temu postanowiłem nauczyć się Substance Paintera, postanowiłem założyć teczkę, żeby mieć więcej motywacji i przy okazji mam nadzieję na porady co można poprawić w teksturach. Na początek model Beryla. W sumie wyszło 24125 trisów, tekstury 2 x 4096.Tak przy okazji jak wpisać w poście link do obrazka, żeby go od razu wyświetlało? Edytowane Wtorek o 12:132 dn przez Kubajaniak
Napisano Poniedziałek o 21:112 dn Zazwyczaj wystarczy wkleić link i sam się zmienia (bywa, że trzeba poczekać, żeby javaskrypt zajarzył)... chyba że jakiś addon ci blokuje działanie. Chyba też dobrze wrzucić link w osobnej linijce po enterze. Edytowane 19 godzin temu19 godz przez kengi
Napisano Wtorek o 07:222 dn Fajny start! Trochę brakuje mi wariacji koloru, cały metal i tworzywo są bardzo jednolite jesli chodzi o kolor. Przeważa taki trochę clodowy/generatorowy detal. W miejscach, w kórych dodałeś coś z kontekstem jest ciekawej (np. rysy w narożniku) Daj więcej takich smaczków, może ktoś przesuwał celownik po szynie i porysował? Nie znam się na broni, ale na pewno jest masa dobrych refek do analizy. Myślę, że pomogłoby też gdybyś już na etapie modelu bardziej zróżnicował elementy z tworzywa (miękkie krawędzie) i metalowe (zwykle bardziej ostre) Pokaż proszę osobne mapy na modelu (base color, roughness, metallic/specular) to łatwiej będzie o konkretniejszy feedback :)