RadX Napisano 13 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2003 Ale szybki jesteś Pablo ja jeszcze rendera z boku nie zdążyłem wrzucić a ty już odpowiedziałeś [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadX Napisano 13 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 13 Kwiecień 2003 Leci macha i jak sie wam podoba ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SiD Napisano 14 Kwiecień 2003 Share Napisano 14 Kwiecień 2003 hehe jak na pocżatek to całkkiem niezła hehe mimo ze nic nie widac to juz poczotek jest dobry powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadX Napisano 14 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2003 No to o ile czegoś mi nie dopowiecie to mam gotowy model MACHY. A teraz konkursik (szczególnie dla ludzi zajmujących się 2D) jak widzisz moją machę chodzi mi zaproponowanie jakiegoś ciekawego oteksturowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadX Napisano 14 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2003 Mam kolejne pytanko jak zrobić żeby \"przykleić\" jeden model (lub teksturę choć z tym to sobie poradzę) do drugiego ? Takie AutoGrid. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantom Napisano 14 Kwiecień 2003 Share Napisano 14 Kwiecień 2003 ciekaw jestem co wyknujesz...jeśli chodzi...o wypełnienie tej maski jakiś wzorek...coś ale japońska manga...chyba tą drobą trzeba iść w poszukiwaniu texturki do tej maski...narazie nie jest źle...ale ta maska hokejowa...to wiesz co Rad...może zamiast kosy zrób kij hokejowy...taki wielki !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadX Napisano 16 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 16 Kwiecień 2003 Widze,że nie potrzebnie zajmusię się za bardzo forum zamias pracą, więc od teraz rzadziej będę wpadał na forum a więcej robił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadX Napisano 16 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 16 Kwiecień 2003 Co myślisz o tym ? Tekstura zrobina przez mojego brata (bawił się w zeszycie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 16 Kwiecień 2003 Share Napisano 16 Kwiecień 2003 fajna...tylko tam krateczki od zeszytu widac\":PP..poza tym to nie ma konca ani poczoaktu..nie lepiej jakby to szlo z gory do dolu i u gory jakies tlo ze niby to sa plomienie co? [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadX Napisano 16 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 16 Kwiecień 2003 Dzięki za zainteresowanie póki co to tylko projekt i się zastanawiam czym mam go realizować czy użyć innej tekstury.[winko] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadX Napisano 17 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2003 Powracam do kaptura na chwilkę to jest kaptur po uwzględnieniu rad Phantoma teraz \"głowa\" się zmieści na pewno bo potraktowałem ją displacem który symulował głowę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadX Napisano 17 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2003 jak zwykle 2 rzuty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SiD Napisano 17 Kwiecień 2003 Share Napisano 17 Kwiecień 2003 Ty to z tym kapturem sie zameczysz hehe ale lepsze jest to jeszcze ze ta maska jest superr dodaj jest tylko wiecej szczegółów , wiesz jakies kolce czy taki małe czaszeczki odstające po bokach hmm jakis klimat egzotycznie horrorystyczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadX Napisano 17 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2003 Już się zamęczyłem. Sądzę że to dbry pomysł z tą maską ale najpierw chce dobrać jakąś teksturę na nią a później zajmę się upiększaniem. A propo kaptura to jeszcze musze go postrzępić hehehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Triple X Napisano 17 Kwiecień 2003 Share Napisano 17 Kwiecień 2003 kapturo wporzo a maska heh prosty modeling wiec musisz sporo nadrobic texturami a ta wiesh nikogo nie obrażahjąc to taka prosciutka bez żadnych efektów :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadX Napisano 17 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2003 nie taki prosty niestety :P właśnie chce nadrobić teksturami + jakieś upiękrzajki a i tak jest bardziej skomplikowana od pierwowzoru (zobacz strona 1 DigitalDeath ) w sumie ma być prosta [hmmm] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 17 Kwiecień 2003 Share Napisano 17 Kwiecień 2003 nie chce Cie popedzac..ale moglbys troche szybciej to robic...bo zoabcz juz minal chyba tydzien odkad zacozles robic bitwe...a dopiero zrobiles maske i kaptur...a co z resta? pzodro[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadX Napisano 17 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2003 popędzaj mnie ile wlezie niestety nie mam czasu praktycznie w kwietniu i dlatego wezme się dopiero w maju i może teraz trochę a pozatym ile mi zostało ? szata, dłonie i kosa (maska w połowie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadX Napisano 18 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2003 Jako powiedziałem tako czynię oto trzon kosy już gotowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadX Napisano 18 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2003 A oto coś dla zainteresowanych bazowa tekstura kosy którą sam zrobiłem o dziwo bardzo szybko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadX Napisano 18 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2003 Zapomniałem, że to nie była \"nówka sztuka\" i chcący nie chcący wyjebałem zdobienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadX Napisano 18 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2003 a tak wyglądały wyjebane zdobienia :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 18 Kwiecień 2003 Share Napisano 18 Kwiecień 2003 hmmna texturce ladnie wyalda ta krew...ale na renderze juz gorzej..jest troche za bardzo jasna...zmniejsz reflect... pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadX Napisano 18 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2003 Zapomniałem dodać, że pociemniłem krew. Jak teraz Pablo ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadX Napisano 18 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2003 Co się stało z tą kosą ? Poprawne odpowiedzi prosimy słać pod bezpłatny numer 997 Wygląda jak wstążką :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 18 Kwiecień 2003 Share Napisano 18 Kwiecień 2003 troche za bardzo ja pogioles...a co do krwi to nadal za jasna..i lepiej jakbys zrobil odzielnie krew jako obiekt aby jescze tak kapala...na pewno to by lepiej wygaldalo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadX Napisano 18 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2003 jak oddzielnie zrobić ją ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantom Napisano 18 Kwiecień 2003 Share Napisano 18 Kwiecień 2003 Dokładnie tak jak mówi pablo...chodziło mi Rad o to aby w modelu były jakieś uszczerbki...jakieś wgłębienia...tak żęby widoczna była wiekowość tego ostrza...a i te słoneczka w otworach...co to jest...przdszkolanka czy śmierć?? zlikwiduj te słoneczka...i wejdz sobie na rottena i popatrz jak krew się rozchodzi po obiektach :D:D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 18 Kwiecień 2003 Share Napisano 18 Kwiecień 2003 Originally posted by RadX jak oddzielnie zrobić ją ? no odzielnie jako oddizelny obiekt...zrob np. boxa i potem go ladnie wymodeluj na ladna splywajaca krew... pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadX Napisano 18 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2003 Dzięx chodzi o to, że ta krew wygląda jak namalowana. Wiem o co chodzi Pablo ale nie zrobie takiej krwi bo ułożenie kosy będzie takie, że krew nie będzie miała prawa spływać.Krew będzię tylko, że bryzgającaą. Póki co zostawiam tak jak jest bo prawdopodonie i tak nie będzie zbytnio widoczna więc nie wiem czy mi się będzie to opłacało. Jakby co to później ją poprawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadX Napisano 20 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 20 Kwiecień 2003 kolejny obiekt do kolekcji tronek do kosy (chyba będę go musiał wydłużyć) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadX Napisano 20 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 20 Kwiecień 2003 inne ujęcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadX Napisano 20 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 20 Kwiecień 2003 ps. Wesołych Świąt :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantom Napisano 20 Kwiecień 2003 Share Napisano 20 Kwiecień 2003 No nawet nawet...:D ale... 1. Rozciągnij ją... 2. Jest za gruba... Pozdro...nawzajem :D[rotfl2] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 21 Kwiecień 2003 Share Napisano 21 Kwiecień 2003 to co powiedizal Phantom plus daj inna texturke...bo ta jakas taka.... pzod Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadX Napisano 21 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2003 Po kilku poprawkach [pokazal jezyk]. Materiał to praktycznie MAXowa referencja póki co akceptowalna przeze mnie i chyba nie taka straszna więc jak na razie zostaje (Pablo nie chce się zapieprzyć w szczegółach bo mogę nie zdążyć skończyć BITWY) aż do końcowych poprawek. ps. Tylko Pablo i Phantom mnie kochają [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantom Napisano 21 Kwiecień 2003 Share Napisano 21 Kwiecień 2003 no odrazu lepiej...tylko trzymadło powinno być troche wyżej...ale textura jest spox Pablo...tak trzymać :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadX Napisano 21 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2003 Kosa w całej okazałości (zmniejszyłem odbica). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 21 Kwiecień 2003 Share Napisano 21 Kwiecień 2003 czy aby ten kijek nie powiny byc dluzzszy? zobacz jakie sa proporcje kijka do tej kosy... pzodr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadX Napisano 21 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2003 Zmniejszyłem ostrzę i zmieniłem kąt natarcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadX Napisano 21 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2003 Zaadoptowany koncept. Nie kojarzyć z X-MENami ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sharp Napisano 21 Kwiecień 2003 Share Napisano 21 Kwiecień 2003 Spoko, tylko samo ostrze jest troche zbyt powyginane i chyba nieco za cienkie...a co do kijka to spróbuj dodać mu tą samą texturke do bumpa-powinno lepiej wyglądać:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadX Napisano 21 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2003 Dzięx ps. chyba coś nie tak z prawym okiem :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadX Napisano 21 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2003 Już poprawiłem to coś pod lewym okiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadX Napisano 21 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2003 Jak teraz ? Miałem BUMP MAPĘ ale tylko na 10 więc zmieniłem na 100 ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sharp Napisano 21 Kwiecień 2003 Share Napisano 21 Kwiecień 2003 Hmmm...tego bumpa tak za bardzo nie widać....ale po prostu zmniejsz gizmo UWV mapping\'a i powinno być to lepiej widoczne:D . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadX Napisano 21 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2003 OK tak zrobię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadX Napisano 23 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 23 Kwiecień 2003 Mapę narzuciłem planarnie więc zmiana gizma nic nie dała. :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sharp Napisano 23 Kwiecień 2003 Share Napisano 23 Kwiecień 2003 No to daj gizmo boxowe albo walcowe...hehee wtedy powinno też lepiej wyglądać trzymadełko tej laski:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RadX Napisano 24 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2003 A może tylko do rączki to dam ? Bo przyznam szczeże,że na całości tekstura mi się podoba i nie chce mi się z tym pieprzyć od nowa. DZIĘKI ZA ZAINTERESOWANIE [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi