Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

czesc ludzie, jak widac ponizej mamy wstegi ;P, po wyrenderowaniu ucieszylam sie jak male dziecko z efektu, ale po minucie to przeszlo i wyladawalam z wielkim hukiem na ziemi, dlaczego? dostrzeglam bledy w scenie, ktore mi sie nie podobaja i doprowadzaja do szalu

chodzi dokladnie o odbicie srodowiska, scena sladala sie z planu, ktory jest niebieskim tlem, srodowisko jest biale, oswietlenie boksem. caly urok polega na bialych odbiciach w metalu, ale widac plane co niestety wszystko szpeci.

moje pytanie i prosba: jak to poprawic aby zostaly biale i ostre odbicia i znikla ta szara plama na srodku

dziekuje z gory

• Odpowiedzi 15
  • Wyświetleń 1,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

no no ... fajne .. mi sie podoba .. .tlo jest fajne taki gradient .. ;)

ale lepiej zostaw juz te abstrakcje i zrob jakas scene ;)

Napisano

hmmm... chyba widzę że cos nie tak z odbiciami (chyba że to wina kompresji?)

Napisano
  • Autor

mental rey, taa to kompresja chyba ze ci chodzi o odbicie plane, azeby scenke zrobic trzeba duzo umiec, a ja lubie te abstrakcje :)

Napisano
kolejny dowod na wyzszosc umyslow zenskich nad meskimi ^^

raczej inny poglad na niektore rzeczy

Napisano
mental rey, taa to kompresja chyba ze ci chodzi o odbicie plane

to wrzuć prackę na jakiś server i po kłopocie :D

Napisano

fajne fajne, nie przypuszczałem że pare sprężyn z boxami może tak wyglondać, też sie musze w to pobawić :)

Napisano
  • Autor

dzieki chopaki, ale z wymyslaniem abstrakcji tez jest ciezkie

ale moglibyscie podpowiedziec co mam zrobic z tymi odbiciami?

to jest efekt poprawienia srodowiska, pracka zamknieta jest w sferze o niebieskim kolorze, ale stracily sie te fajne białe odbicia

help !

Napisano

mozesz sprobowac dodac maly chamfer na krawedziach boxow i zadbac o to zeby zaden z nich nie byl obrocony tak ze jest dokladnie rownolegle do pleana dajacego biale odbicie...

mam nadzieje ze nie pomieszalem zbytnio :)

PS. zawsze zostaje ci alternatywa w postaci filtrow photoshopa albo chociazby acdsee :)

pozdrawiam

Napisano

nie wiem czy to Ci pomoże ale ja niekiedy stosuję taki myk ,że zamiast env daję spherę - zamieniam ją w mesha i obracam kierunek ścianek do wewnątrz ( Flip / normals) i nadaję jej jakiś kolor na 100 % self-illumination. Taką kulke daję joko bckground a przed konkretnym elementem ustawiam plane z nałożoną texturką . Zależy do czego , ale niekiedy bardzo pomaga. pozdrawiam

p.s. w/g mnie trzymaj się bardziej 1 wersji swojej grafiki

Napisano
  • Autor

mi sie osobiscie tez podoba pierwsza wersja ale niestety czasem jestem zbyt wielka perfekcjonistka ;)