Napisano 29 Listopad 200420 l czesc ludzie, jak widac ponizej mamy wstegi ;P, po wyrenderowaniu ucieszylam sie jak male dziecko z efektu, ale po minucie to przeszlo i wyladawalam z wielkim hukiem na ziemi, dlaczego? dostrzeglam bledy w scenie, ktore mi sie nie podobaja i doprowadzaja do szalu chodzi dokladnie o odbicie srodowiska, scena sladala sie z planu, ktory jest niebieskim tlem, srodowisko jest biale, oswietlenie boksem. caly urok polega na bialych odbiciach w metalu, ale widac plane co niestety wszystko szpeci. moje pytanie i prosba: jak to poprawic aby zostaly biale i ostre odbicia i znikla ta szara plama na srodku dziekuje z gory
Napisano 29 Listopad 200420 l no no ... fajne .. mi sie podoba .. .tlo jest fajne taki gradient .. ;) ale lepiej zostaw juz te abstrakcje i zrob jakas scene ;)
Napisano 29 Listopad 200420 l hmmm... chyba widzę że cos nie tak z odbiciami (chyba że to wina kompresji?)
Napisano 29 Listopad 200420 l Autor mental rey, taa to kompresja chyba ze ci chodzi o odbicie plane, azeby scenke zrobic trzeba duzo umiec, a ja lubie te abstrakcje :)
Napisano 29 Listopad 200420 l kolejny dowod na wyzszosc umyslow zenskich nad meskimi ^^ raczej inny poglad na niektore rzeczy
Napisano 29 Listopad 200420 l mental rey, taa to kompresja chyba ze ci chodzi o odbicie plane to wrzuć prackę na jakiś server i po kłopocie :D
Napisano 29 Listopad 200420 l fajne fajne, nie przypuszczałem że pare sprężyn z boxami może tak wyglondać, też sie musze w to pobawić :)
Napisano 30 Listopad 200420 l Autor dzieki chopaki, ale z wymyslaniem abstrakcji tez jest ciezkie ale moglibyscie podpowiedziec co mam zrobic z tymi odbiciami? to jest efekt poprawienia srodowiska, pracka zamknieta jest w sferze o niebieskim kolorze, ale stracily sie te fajne białe odbicia help !
Napisano 30 Listopad 200420 l mozesz sprobowac dodac maly chamfer na krawedziach boxow i zadbac o to zeby zaden z nich nie byl obrocony tak ze jest dokladnie rownolegle do pleana dajacego biale odbicie... mam nadzieje ze nie pomieszalem zbytnio :) PS. zawsze zostaje ci alternatywa w postaci filtrow photoshopa albo chociazby acdsee :) pozdrawiam
Napisano 30 Listopad 200420 l nie wiem czy to Ci pomoże ale ja niekiedy stosuję taki myk ,że zamiast env daję spherę - zamieniam ją w mesha i obracam kierunek ścianek do wewnątrz ( Flip / normals) i nadaję jej jakiś kolor na 100 % self-illumination. Taką kulke daję joko bckground a przed konkretnym elementem ustawiam plane z nałożoną texturką . Zależy do czego , ale niekiedy bardzo pomaga. pozdrawiam p.s. w/g mnie trzymaj się bardziej 1 wersji swojej grafiki
Napisano 1 Grudzień 200420 l Autor mi sie osobiscie tez podoba pierwsza wersja ale niestety czasem jestem zbyt wielka perfekcjonistka ;)