Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

hmm glupia sprawa niby umiem modelowac a tu sie okazuje ze wysypuje sie na takiej prostej rzeczy..

sprawia przedstawiona jest na obrazku i chodzi mi o to jak zrobic zeby po dodaniu meshmooth'a krawedzie mialy srednice dokladnie taka jaka dam przy chamferze... niestety u mnie tak to nie wychodzi i nawet jak dam chamfer 0,0001 to po ms krawedz rozwala sie na 1/4 obiektu :/

nie wchodzi w gre podwojny chamfer bo w roznych miejscach robia sie straszne bugi wtedy.

czekam na jakies odpowiedzi mam nadzieje ze ktos mi pomoze.

ponnizej macie screeny

pozdro

kome

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 921
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

zaraz odpale maxa i sprawdze jak to wyglada - mozliwe ze troche mi sie pokrecilo dzialanie inseta ;)

edit - ok, inseta mozna sobie podarowac:] Trzeba ręcznie (albo przez connect edge) dodać nowe krawędzie, które będą blisko chamferow.

Napisano
  • Autor

wiesz jak na szescianie zrobisz inseta to bedzie ladnie ale na jakims bardziej skomplikowanym obiekcie to juz lipa i nie zawsze sie da. ;)

nawet jak connectem podziele polyginy na 4 to i tak chamfer nie jest taki jaki ustawilem ;(

Napisano

możesz zrobić MS po grupie wygładzania.... ale nie wiem czy to rozwiąże problem

Napisano

dac wiecej chamfera na te krawedzie czyli np. pierwszy chamfer 0,5 a drugi 0,125

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności