Napisano 29 Listopad 200420 l hmm glupia sprawa niby umiem modelowac a tu sie okazuje ze wysypuje sie na takiej prostej rzeczy.. sprawia przedstawiona jest na obrazku i chodzi mi o to jak zrobic zeby po dodaniu meshmooth'a krawedzie mialy srednice dokladnie taka jaka dam przy chamferze... niestety u mnie tak to nie wychodzi i nawet jak dam chamfer 0,0001 to po ms krawedz rozwala sie na 1/4 obiektu :/ nie wchodzi w gre podwojny chamfer bo w roznych miejscach robia sie straszne bugi wtedy. czekam na jakies odpowiedzi mam nadzieje ze ktos mi pomoze. ponnizej macie screeny pozdro kome
Napisano 29 Listopad 200420 l zaraz odpale maxa i sprawdze jak to wyglada - mozliwe ze troche mi sie pokrecilo dzialanie inseta ;) edit - ok, inseta mozna sobie podarowac:] Trzeba ręcznie (albo przez connect edge) dodać nowe krawędzie, które będą blisko chamferow.
Napisano 29 Listopad 200420 l Autor wiesz jak na szescianie zrobisz inseta to bedzie ladnie ale na jakims bardziej skomplikowanym obiekcie to juz lipa i nie zawsze sie da. ;) nawet jak connectem podziele polyginy na 4 to i tak chamfer nie jest taki jaki ustawilem ;(
Napisano 29 Listopad 200420 l możesz zrobić MS po grupie wygładzania.... ale nie wiem czy to rozwiąże problem
Napisano 30 Listopad 200420 l dac wiecej chamfera na te krawedzie czyli np. pierwszy chamfer 0,5 a drugi 0,125