Napisano 23 Grudzień 200420 l helloou :) wiec wymodelowalem sobie taki oto mieczyk ( referke wziolem z joanny darc z 3dtotal, ale jest robiony bez tutka i troche inaczej ) pozostaje mi tylko go jakos otexturowac ( czego serio nie umiem :) ) i jakas scenke dac. i tak wogole to jezeli wylapiecie jakies bledy, bede wdzieczny za ich ujawnienie ;) pozdro
Napisano 23 Grudzień 200420 l miecz jak miecz hehe....zapowiada sie niezle .... doroob bajery i bedzie gitara... jeszcze jakis siakis rycerz by sie przydal...pozdro z okazji swiat..
Napisano 23 Grudzień 200420 l Autor tyle ze nie wiem jakie bajery :) a rycerzyk... hmm niewyjdzie mi pewnie ;p
Napisano 23 Grudzień 200420 l Zawsze można spróbować tego rycerzyka zrobić. Ja od 4 dni ćwiczę modelowanie głowy i mi już całkiem, całkiem wychodzi ;). Jak by Ci się udało to spróbuj dorobić coś w stylu run na mieczu - to zawsze fajnie wygląda :).
Napisano 23 Grudzień 200420 l Jak wiadomo runy na mieczach sa od tego zeby bajerancko wygladaly, a jakies hisorie o ich magicznych wlasciwosciach to mozna miedzy bajki wlozyc ;)
Napisano 23 Grudzień 200420 l Autor ;] a konkretnie gdzie te runy ? hmm w sumie to musze poszukac wzorow. A rycerza jak zrobie to pewnie jakiegos lipnego i zepsuje caly klimat ;]
Napisano 23 Grudzień 200420 l ale i tak powinienes sprubowac rycerza zrobic powiedz sobie ze ma wygladac super i poswienc na niego troche czasu a napewno wyjdzie pamietaj pozytywne nastawienie to zawsze dobry poczatek
Napisano 23 Grudzień 200420 l Autor no sproboje, puki co zrobilem sobie textury: lipne ale co tam ;] wyglada chociaz lepiej niz gola bryla http://www.afrodyta.net/~pkw/projekty/3d/sword2.jpg
Napisano 23 Grudzień 200420 l nie znam sie zbyt dobrze na broni ale te "wypustki" nie sa czescia rekojesci
Napisano 23 Grudzień 200420 l na pierwszy rzut oka wglondało mi to na statek kosmiczny ale i tak w miare fajnie wyglonda
Napisano 23 Grudzień 200420 l na pierwszy rzut oka wglondało mi to na statek kosmiczny ale i tak w miare fajnie wyglonda Rofl. Statek kosmiczny hehe :). BTW. Sry ze sie czepiam, ale masz bledy hehe ;). Wracajac do sword'a - nawet nawet. Jak juz sugerowano - mozesz dodac jakies runy na klindze :). Pzdr
Napisano 23 Grudzień 200420 l Autor jak narazie takie cos: powiedzcie czy kontynuowac: http://www.afrodyta.net/~pkw/projekty/3d/sword4.jpg
Napisano 23 Grudzień 200420 l nie wiem co sadzic o runach niech sie wypowiedza inni ale bym rekojesc bardziej urozmaicil
Napisano 23 Grudzień 200420 l Autor M@ciej: to jest narazie na pokaz , zamiezam na tych skrzydelkach walnac wlasnie, w tym dolku co jest w ostrzu zrobie jakis napis, i to co jest teraz na koncu
Napisano 23 Grudzień 200420 l rozumiem ze to jest wzor? http://mr2k.3dvf.net/graph/tutorials/joan_of_arc/part03/epee/image01.jpg
Napisano 23 Grudzień 200420 l Hmm... popracuj nad texturą rękojesci. Co do tych run to moim zdaniem są trroche zbyt wielkie mogłby byc mniejsze. Pokaż siatke. Pozdro.
Napisano 23 Grudzień 200420 l Podstawowa rzecz: do tego typu obiektów, żeby je dobrze oteksturować nie powinieneś używać modyfikatora 'UVW map' tylko 'UnvrapUVW'. Radzę poczytać w dokumentacji jak on działa bo na prawde nie jest to skomplikowana rzecz a da ci znacznie większe możliwości. Dopiero wtedy będziesz mógł dodać jaki wzór chcesz i gdzie chcesz. Podobnie jak rysy na ostrzu i brud. Wszystko to będziesz mógł po prostu namalować w programie 2d i finito. Mieczyk będize jak ta lala.
Napisano 23 Grudzień 200420 l Autor Edi: wiem, potrafie sie neico obslugiwac tym, i teraz tez go dalem przez UnvrapUVW, jutro pokaze jakies postepy narazie musze isc ;>
Napisano 23 Grudzień 200420 l po pierwsze razi troche zbyt krótka rekojeść w stosunku do klingi i troszeke bym zeskalował głowice a pozatym fajny jelec
Napisano 23 Grudzień 200420 l poogladaj najpierw budowe prawdziwych mieczy zanim bedziesz robil fantasy.
Napisano 23 Grudzień 200420 l Te runy nieco dziwne takie. Mi by się bardziej podobały mniejsze, naśladujące napisy i wzdłuż klingi, ale to tylko moje zdanie.
Napisano 23 Grudzień 200420 l Autor Drakuul: aco maja miecze prawdziwe do mieczy fantasy ;p a nad runami jeszce pracuje
Napisano 23 Grudzień 200420 l nie no, nie zebym tam cos na ten temat wiedzial, ale wydaje mi sie, ze miecze fantasy pod wzgledem podstawowej budowy sa podobne do tych rzeczywistych :) tak wiec jelec jest w 99,99999999% oddzielnym elementem, a nie tak jak u Ciebie cześcią głowni. to no, tyle chciałem napisać pozdrawiam i powodzenia itd ;p
Napisano 23 Grudzień 200420 l Przyznaje że kiedyś starałem się modelować miecze bo to mnie interesowało. W sieci jest wiele wzorów mieczy które napewno ciebie bardziej zainteresują, poniżej link który może być kopalnią wzorów jeśli chodzi o broń białą: http://www.bladesbybrown.com/catalogstart.htm
Napisano 23 Grudzień 200420 l Autor hmm.. ciekawe ;] w sumie to sie juz wczesniej zastanawialem, czy by od nowa nie zrobic ... bo ten mi jakos nie wyszedl chyba ;/
Napisano 23 Grudzień 200420 l Zastanawiales sie tak pewnie zanim zaczełeś go robic :>, żartuje. Myśle że powininenes mimo wszystko go dokonczyc. Postaraj sie a napewno ci sie uda.