Pindarr Napisano 11 Kwiecień 2003 Share Napisano 11 Kwiecień 2003 Kurde robienie na dwa tematy to sie mozna pochlastac..Ale taki dobry pomysl mi wpadl do glowy...Najwyzej go bede kontynuowal poza bitwa.Na razie bede obserwowal reakcje i ofkoz czytal komentarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 11 Kwiecień 2003 Share Napisano 11 Kwiecień 2003 no pomysl swietny:)...tylko jesli chodzi o ta mechanike z tylu to dalbym jej troche wiecej tzn az do polowy...tylko nie wiem czy to bedzie zgodne z regulaminem...a pzoa tym to spoko:) [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pindarr Napisano 11 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 11 Kwiecień 2003 Nie zgodne z tematem?Hmmm wydaje mi sie ze jest to zgodne z tematyka Fantasy/Tech: \"Living Dead\".Kon jest w 100% dead a to stylu to jest wlanie \"tech\".A pomysl jest FANTASYtyczny [lol] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barył Napisano 11 Kwiecień 2003 Share Napisano 11 Kwiecień 2003 he :) niom pomysl ciekawy :D yy a mozna ciagnac 2 tematy ?? :P -pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anibal Napisano 11 Kwiecień 2003 Share Napisano 11 Kwiecień 2003 Pomysł raczej banalny... ale i tak o wszyskim decyduje końcowy rendering:P PS: zombiak zdecydowanie bardziej cool:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SiD Napisano 12 Kwiecień 2003 Share Napisano 12 Kwiecień 2003 daj sobie narazie spokuj z koniem , pomysl jakis takies hmm nie widze tu nic fantasy , tlyko zywa istota i mechanika wspomagająca , yyyy nieee , Mówie ci musizz to jakos inaczej rozplanowac :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantom Napisano 12 Kwiecień 2003 Share Napisano 12 Kwiecień 2003 SiD a gdzie widziałeś konia któy zamiast tylnych nóg..miał by gąsiennice?? :D W dobrym ujęciu camery...i z dobrym ustawieniem elementów...to możę być bardzi ciekawy obraz...czekam na update !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pindarr Napisano 14 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2003 No nareszcie udalo mi sie cos wyskrobac.Na razie tyle.Mam niadzieje ze bardzo nie okaleczylem tego konia.Juz widze te naglowki w gazetach grafik-hobbysta zlinczowany przez obroncow przyrody.A tak w ogole to sie zastanawiam czego nikt nie robi zdjec koniom od przodu.Od boku sa,pod najrozniejszymi katami tesh a od przodu lub tylu niema.I jak ja mam modelowac?:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SiD Napisano 14 Kwiecień 2003 Share Napisano 14 Kwiecień 2003 Widze ze jednak podjołes sie tego wyzwania , no jedyne co moge powiedziec to powodzenia człowiek i niech szmoc bedzie z tobą :D :D [piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 14 Kwiecień 2003 Share Napisano 14 Kwiecień 2003 hmm....wydaje mi sie ze ten kon ma troche a bardzo widoczen kanty...np. to wiadc na nogach...poza tym bys mogl sie udac do Giorgione i tam zoabczyc jak piekny konoik wyglada i spytaac sie jak to zroibl... pzodro[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
teluumen Napisano 14 Kwiecień 2003 Share Napisano 14 Kwiecień 2003 Hmm... Dla mnie to jest samobojcza idea. Nie potrafie sobie wyobrazic jak kon moze byc pchany przez czogl... Pchany bo inaczej to chyba wygladac nie bedzie. No coz, dla mnie to \"Rudy\" wjechal biednemu zwierzatku w tylek i tyle. Mi sie ta idea nie podoba. Ale jestem marna jednostka ktorej zdanie sie nie liczy. Jak jestes dobry w tych klockach to zycze szczescia, moze Ci cos wyjdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pindarr Napisano 17 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2003 Heh chyba masz racje teluumen.Chociaz sam nie wiem.Wydaje mi sie ze kon z tym czolgiem w tylku bedzie troche za ubogi(render jest schematyczny reszte prosze se wyobrazic).Mysle ze lepiej bedzie jak tyl mu dorobie mechaniczny.Takie polanczenie mechaniki i zywego storzenia.Hmmm albo calkiem sie wycofam z tego pomyslu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid Napisano 17 Kwiecień 2003 Share Napisano 17 Kwiecień 2003 ta rura mi jakoś nie pasuje, zwieksz moze ten moduł i zamiast rury coś innego :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Triple X Napisano 17 Kwiecień 2003 Share Napisano 17 Kwiecień 2003 moze to i wina materiału teytrace ale rzeczywiscie za bardzo widac ze rura to zwykjły cylinder z bendem/ ffd boxem :) na mój gust troche ją powyginaj jeslu jush bo za ostre przejscie pomiedzy cialem konia (ale to brzmi :D) a lufą ;) (nie wiem moze to texturka nadrobi ?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 17 Kwiecień 2003 Share Napisano 17 Kwiecień 2003 mam takie przeczucie ze nic z tego nie wyjdzie..... pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pindarr Napisano 19 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 19 Kwiecień 2003 Pewnie masz racje Pablo.Na razie prubuje reanimowac projekt.Duzo elementow brakuje ale widac chociaz zarysy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pindarr Napisano 23 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 23 Kwiecień 2003 Powoli zaczolem uzupelniac czesci mechaniczne.Ale widze ze nie ma zadnych komentarzy:(:(:(:(buuuuuu...nikt mnie nie kocha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sharp Napisano 23 Kwiecień 2003 Share Napisano 23 Kwiecień 2003 No...ciekawe, widać narazie niewiele bo jest mało szczegółów ale to przecież początek:D. Pomysł jest niwątpliwie orginalny ale wymaga sporo wkładu, postawiłeś sobie wysoką poprzeczkę ale wierzą że dasz radę!:D:D:D. Jak narazie jest jednak dobrze więc keep working a będzie jeszcze lepiej!!!!!!! :[rotfl2] aaaa..i jeszcze jedno- daj tą mechanikę bardziej do tyłu i trochę wyżej jak chcesz dokładniej odwzorować oryginalną postać konia... PS:a ile siedzisz w maxie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PENdzel Napisano 24 Kwiecień 2003 Share Napisano 24 Kwiecień 2003 rezygnacja z gasienic to b.dobry pomysl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pindarr Napisano 26 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 26 Kwiecień 2003 No maly update.Wydaje mi sie ze wciaz jest za malo mechaniki ale ciezko sie wymysla te czesci.No i do konca nie jestem przekonany tym tylnym kopytem...A i sharp co do tego PS to wiesz...wstydze sie powiedziec bo by bylo:\"aaaa tyle siedzisz i tak cienko...\" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sharp Napisano 26 Kwiecień 2003 Share Napisano 26 Kwiecień 2003 heh,ok ,rozumiem. A co do kopyta to daje ci taką małą ściągawkę z mojej pracy, może ci pomoże(jak będziesz chciał większą wersję albo render z innej strony to napisz): Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mistic Gohan Napisano 26 Kwiecień 2003 Share Napisano 26 Kwiecień 2003 jak ruski czolg hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sharp Napisano 26 Kwiecień 2003 Share Napisano 26 Kwiecień 2003 Zobaczymy co z twojego \"zerglinga\" wyjdzie, Gohan...:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pindarr Napisano 27 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 27 Kwiecień 2003 Dzieki Sharp.Daleko mi do ciebie.Kopyto rzeczywiscie troszke male:). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gabrielwigierski Napisano 28 Kwiecień 2003 Share Napisano 28 Kwiecień 2003 oooooooo Bardzo ceikawy temat. Uwielbiam klimaty/sztuke biomechaniki co za tym idzie glownego przedstawiciela H.R. GIGERA. Twoja praca idzie w kierunku w ktorym wlasnie pragne isc.gratulacje:D:D masz buzi:*:* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pindarr Napisano 29 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 29 Kwiecień 2003 No to jest nas dwoch Gabriel.I chyba tylko dwoch bo nikomu wiecej raczej tem pomysl sie nie podoba.A moze nie pomysl a wykonanie.....?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OgOtaY Napisano 1 Maj 2003 Share Napisano 1 Maj 2003 Ciężko mówić chyba o wykonaniu, bo jak dla mnie to jesteś na początku drogi. Pomyśl jak rozwiążesz połączenie ciała z elementami organicznymi... Będzie przweciete jak żyletka. Ja bym raczej postawił na jakieś infekcje, wrzody, trochę krwi wylanej na te urządenia... Ten koń wcale nie musi się dobrze czuć z tym żelastwem w tylku (zamiast tylka). Nie wiem czy masz taką możliwość ale ściągnija sobie pierwszy (albo drugi???) odcinek animatrixa. Tam przez kilka sekund jest widoczny taki właśnie 100% mechaniczny koń. Nie namawiam cię oczywiście do plagiatu, ale czasami dobrze jest podpatrzeć jak inni poradzili sobie z podobnym problemem.. Serdeczności :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid Napisano 1 Maj 2003 Share Napisano 1 Maj 2003 wez jakies zdjecie konia i postaraj sie poprawic jego biologiczną część, potem dodaj troszke szczegolow, przyłącz cale przednie kończyny, może jeszcze jakieś siodło, połączone stylem klasycznym z jakims fururystyczno-mechanicznym bedze duzo lepiej :) Pozdrawiam , życze udanej pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pindarr Napisano 4 Maj 2003 Autor Share Napisano 4 Maj 2003 Cholera nie mam pomyslu jak polaczyc te dwie czesci mechaniczna i organiczna.Moze zwezic koniec konia do grubosci tych kilku rur? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sharp Napisano 4 Maj 2003 Share Napisano 4 Maj 2003 no...fajnie, widać masę tych metalowych cześci:),jest coraz lepiej! Co do łączenia mi takie przejście jak teraz jest pasuje. dodaj tylko w miejscu łączenia jakieś drobne duperelki i powinno być spox:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 7 Maj 2003 Share Napisano 7 Maj 2003 nio ciekawy pomysl.podoba mi sie ..ale czy czasami zcesci mechanicznych nie jest za duzo[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pindarr Napisano 11 Maj 2003 Autor Share Napisano 11 Maj 2003 Eh koniec jest coraz blizej,trzeba by jush teksturowac.Najwyzej nowe elementy bede dodawal \"w biegu\".Nie wiem czy sie nawet na koniec wyrobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pindarr Napisano 11 Maj 2003 Autor Share Napisano 11 Maj 2003 Hmm czesci mechanicznych za malo?No nie wiem.Mi sie wydaje ze jest wciaz za malo.No w koncu to musi niezly ciezar utrzymac a i jeszcze sie poruszac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sharp Napisano 12 Maj 2003 Share Napisano 12 Maj 2003 mi sie podoba tył, ciekawa kompozycja i mechanizm, textury nie są takie zabardzo metaliczne(ale mam nadzieje ze to poprawisz:)) ale zawsze to jakoś wygląda, jest spox...a co z przednia nogą, mam nadzieje ze poprawisz to łączenie. A dałbyś konikowi jakies wstępna textury, jestem ciekaw jak to będzie wyglądać...:D PS:nie chcialbym dostac takim kopytkiem między oczy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pabloos_ Napisano 12 Maj 2003 Share Napisano 12 Maj 2003 no własnie, wez popatrz jak koniki wyglądają i skoryguj ten przodzik troche... i dodaj pozostałe dwie nogi wreszcie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pindarr Napisano 15 Maj 2003 Autor Share Napisano 15 Maj 2003 Ha!Nie wiem czy w ogóle ukoncze ta pracke.Ludzie!!!koniec roku idzie nauczyciele ciskaja gromami a ja sie normalnie nie wyrabiam...Eh dzis mialem sprawdzian CALOROCZNY z niemieckiego robiony przez nauczycielke z przerostem ambicji(czytaj pop****)Mam ochote przez okno skakac a nie w maxie robic... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sharp Napisano 15 Maj 2003 Share Napisano 15 Maj 2003 Nie jesteś sam!!!!!!!!!!!!!!!!!:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sith_LORD Napisano 15 Maj 2003 Share Napisano 15 Maj 2003 przyznaję że ta końcówka Bitwy wypada w niezbyt szczęśliwym czasie (a propo studiów eegzaminów sesjji i sprawdzianów)sam jestem zmuszony do przychmowania tempa przez egzaminy które narastają, narastają, narastają, narastają narast..itd.. [boje się][boje się] wydaje mi się że mało kto się wyrobi do końca teerminu...ajak dla mnie to 2/3 się nie wyrobi..albo odda pracę z \"bebechami na wierzchu\"tzn.nie skończone i niedopracowane...[boje się] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
felav Napisano 15 Maj 2003 Share Napisano 15 Maj 2003 Racja taki termin do 10.VI byl by zbawieniem. Ale coz ta kwestia zalezy tylko od organizatorow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sharp Napisano 15 Maj 2003 Share Napisano 15 Maj 2003 no właśnie.....niedałoby się jakoś ze względu na ciężki okres nauki jakoś przedłuzyc bitwe? Tydzien a moze dwa....byloby napewno duzo wiecej prac ukonczonych........... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 15 Maj 2003 Share Napisano 15 Maj 2003 Sharp...watpie w to....wlasnie przez to ostania bitwa byla kleska...bo wsyzstko bylo przedluzane....z reszta pogadajcie z Adkiem.... pzodr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phantom Napisano 15 Maj 2003 Share Napisano 15 Maj 2003 podoba mi się ten konik...to że nie jest za specjalnie realny dodaju mu tylko uroku...wygląda jak jeden z pierwszych robotów...które wprowadzą do produkcji za pare lat...pozdro...[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pindarr Napisano 16 Maj 2003 Autor Share Napisano 16 Maj 2003 Ludzie!!koniec roku szkolnego sie zbliza i raczej wiekszosc nie ma czasu na maxa.Wszystkich ogarnia szal poprawiania ocen itp.Wiem co mowie u mnie na poprawke z fizy nie mozna sie dopchac 50 osob w jednej sali.Komu sie uda dopchac ten pisze a i tak jest pare rozkwaszonych nosow.A przedluzenie bitwy?Mysl o tym -miod na moje serce:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pindarr Napisano 18 Maj 2003 Autor Share Napisano 18 Maj 2003 Ehh koniec bitwy niedaleko a ja jeszcze sie z tym grzebie...Wszystko jest robione na szybciora takze jakosc jest delikatnie mowiac kiepska.No i jescze ta samonauka Photoshopa w 15 min. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pindarr Napisano 19 Maj 2003 Autor Share Napisano 19 Maj 2003 Hmmm tak to chyba bedzie wygladac..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo Napisano 21 Maj 2003 Share Napisano 21 Maj 2003 hmm....tylnia czesc jest spoko...ale konik niestety Ci nie wyszedl...wyglada bardzo sztucznie...i te nogi..mogles porawic ta teksturke aby nie bylo widac tego laczenia....no ale dobrze ze chociarz skonczyles ta pracke :))) pozdr[piwo] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi