Napisano 28 Grudzień 200420 l Hej jak ktos wczoraj byl to widzial watek tez o domku i tez moj ale wykasowalem bo doszedlem do wniosku ze nic z tego nie bedzie. A jak ktos nie był to informuje ze grafika sie zajmuje od moze 2 tygodni i prosze o wyrozumiałosc. Narazie tylko model bo teksturk nie zdążyłem machnąć:p tymczasaem milego oglądanie życze.
Napisano 28 Grudzień 200420 l No więc chyba jestem pierwszy :]. Doemk całkiem przyzwoity jak na początki, nie wiem czy ci się będzie chciało, ale daj ten domek na plane i daj światło skylight + omni (w skylight zaznacz cast shadow) będzie o wiele lepszy efekt. Życze powodzenia w dalszej pracy :).
Napisano 28 Grudzień 200420 l No ja widziałem ten twój domek ;] i powiem ze ten jest o 10 x lepszy - zmienił bym ramke w koło okien i drzwi na węższą, i klamke na mniejszą i te rury/listwy pod dachem niepowinny sei tak przecinać, nara i pozdro ...ps pracuj powoli :D
Napisano 28 Grudzień 200420 l troche rozmyte ale te drzwi (ble) musza miec proporcje, normalne maja chyba 2 metry a klamka jest na wysokosci 110 chyba wiec popraw troche proporcje drzwi i okien
Napisano 28 Grudzień 200420 l ogole spoko nak na poczatek, ale te drzwi to naprawde musisz popravic np klamka jest olbrzymia i zrob cos w srodku. czekam na texturki i otoczenie. powodzenia pozdro V
Napisano 28 Grudzień 200420 l okno na frontowej scianie bym nieco odsunął od narożniku jesli pierwsza kondygnacja sie konczy tam, gdzie jest połączenie poziomych i pionowych beli, to zdecydowanie za nisko (2,1m to chyba dla karzełkow) barierke tez troche zmien, bo jak ktos chce szybko wybiec z chaty to wpada na barierke... jakoś tak dziwnie PS> czemu takie rozmyte te rendery?
Napisano 28 Grudzień 200420 l Mała sprawa a dziwi. Jaki góral ma takie zdolnośi, że ociosał idealnie wszystkie bale do takich samych kształtów. Coś to za dokładne. A wystarczy zrobić cylindry z większą ilością podziałow i walnąć je noisem. a przy okazji bobaw się troche ustawieniami cienia. ten jest za twardy. Skylight też by trochę pomógł. Ale jak na początkującego to całkiem, całkiem.
Napisano 29 Grudzień 200420 l Autor dobra zrobiłem poprawki. Mam teraz inny problem co zrobic zeby po nałożeniu tekstur bale nie były do siebie podobne????
Napisano 29 Grudzień 200420 l Zrobić kilka tekstur. Ewentualnie troche poobracać je na poszczególnych.
Napisano 29 Grudzień 200420 l Bardzo mi się podoba ale byś mógł dodać na dach jakiś śnieg czy coś takiego (tak ja to widze)
Napisano 29 Grudzień 200420 l no troszke lepiej niz na poczatku ale moim zdanie to jest zbyt banajne [za malo rzeczy jest ;/ ].najpierw wszystko zrob a potam zabieraj sie za texturki :p. pozdro V
Napisano 30 Grudzień 200420 l Autor zrobił bym to lepiej tylko brakło mi slotówn na materiały i juz mnie przez to kurw*** bierze wie ktos jak zrobic zeby ich wiecej było??
Napisano 30 Grudzień 200420 l musisz wykasować jakis materiał (taki krzyżyk) i wybrać opcje, aby tylko slot zwolniło, ale aby materiał został w scenie popraw teksture na kominie, bo zdecydowanie za drobna ta cegła