srywol Napisano 28 Grudzień 2004 Share Napisano 28 Grudzień 2004 Hej jak ktos wczoraj byl to widzial watek tez o domku i tez moj ale wykasowalem bo doszedlem do wniosku ze nic z tego nie bedzie. A jak ktos nie był to informuje ze grafika sie zajmuje od moze 2 tygodni i prosze o wyrozumiałosc. Narazie tylko model bo teksturk nie zdążyłem machnąć:p tymczasaem milego oglądanie życze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 28 Grudzień 2004 Share Napisano 28 Grudzień 2004 No więc chyba jestem pierwszy :]. Doemk całkiem przyzwoity jak na początki, nie wiem czy ci się będzie chciało, ale daj ten domek na plane i daj światło skylight + omni (w skylight zaznacz cast shadow) będzie o wiele lepszy efekt. Życze powodzenia w dalszej pracy :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 28 Grudzień 2004 Share Napisano 28 Grudzień 2004 No ja widziałem ten twój domek ;] i powiem ze ten jest o 10 x lepszy - zmienił bym ramke w koło okien i drzwi na węższą, i klamke na mniejszą i te rury/listwy pod dachem niepowinny sei tak przecinać, nara i pozdro ...ps pracuj powoli :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 28 Grudzień 2004 Share Napisano 28 Grudzień 2004 troche rozmyte ale te drzwi (ble) musza miec proporcje, normalne maja chyba 2 metry a klamka jest na wysokosci 110 chyba wiec popraw troche proporcje drzwi i okien Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oizo Napisano 28 Grudzień 2004 Share Napisano 28 Grudzień 2004 ogole spoko nak na poczatek, ale te drzwi to naprawde musisz popravic np klamka jest olbrzymia i zrob cos w srodku. czekam na texturki i otoczenie. powodzenia pozdro V Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srywol Napisano 28 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 28 Grudzień 2004 wiec poprawiłem po troszq i jak teraz?????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 28 Grudzień 2004 Share Napisano 28 Grudzień 2004 okno na frontowej scianie bym nieco odsunął od narożniku jesli pierwsza kondygnacja sie konczy tam, gdzie jest połączenie poziomych i pionowych beli, to zdecydowanie za nisko (2,1m to chyba dla karzełkow) barierke tez troche zmien, bo jak ktos chce szybko wybiec z chaty to wpada na barierke... jakoś tak dziwnie PS> czemu takie rozmyte te rendery? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 28 Grudzień 2004 Share Napisano 28 Grudzień 2004 Mała sprawa a dziwi. Jaki góral ma takie zdolnośi, że ociosał idealnie wszystkie bale do takich samych kształtów. Coś to za dokładne. A wystarczy zrobić cylindry z większą ilością podziałow i walnąć je noisem. a przy okazji bobaw się troche ustawieniami cienia. ten jest za twardy. Skylight też by trochę pomógł. Ale jak na początkującego to całkiem, całkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srywol Napisano 29 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 29 Grudzień 2004 dobra zrobiłem poprawki. Mam teraz inny problem co zrobic zeby po nałożeniu tekstur bale nie były do siebie podobne???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prabab Napisano 29 Grudzień 2004 Share Napisano 29 Grudzień 2004 Zrobić kilka tekstur. Ewentualnie troche poobracać je na poszczególnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Webmaster Napisano 29 Grudzień 2004 Share Napisano 29 Grudzień 2004 Bardzo mi się podoba ale byś mógł dodać na dach jakiś śnieg czy coś takiego (tak ja to widze) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oizo Napisano 29 Grudzień 2004 Share Napisano 29 Grudzień 2004 no troszke lepiej niz na poczatku ale moim zdanie to jest zbyt banajne [za malo rzeczy jest ;/ ].najpierw wszystko zrob a potam zabieraj sie za texturki :p. pozdro V Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srywol Napisano 29 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 29 Grudzień 2004 co mam zrobic bo braklo mi slotow na materiały??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srywol Napisano 30 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 30 Grudzień 2004 zrobił bym to lepiej tylko brakło mi slotówn na materiały i juz mnie przez to kurw*** bierze wie ktos jak zrobic zeby ich wiecej było?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 30 Grudzień 2004 Share Napisano 30 Grudzień 2004 musisz wykasować jakis materiał (taki krzyżyk) i wybrać opcje, aby tylko slot zwolniło, ale aby materiał został w scenie popraw teksture na kominie, bo zdecydowanie za drobna ta cegła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 30 Grudzień 2004 Share Napisano 30 Grudzień 2004 Proponuje użycie multi\sub-object Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi