ultek Napisano 28 Grudzień 2004 Napisano 28 Grudzień 2004 jak zrobic aby standardowo zamiast wyswietlania face'ow wyswietlal w viewporcie tylko polygony? nie moge znalezc tego ustawienia.... gdzie to sie zmienialo? ;P
Piotr Dobosz Napisano 28 Grudzień 2004 Napisano 28 Grudzień 2004 prawy przycisk myszki w lewym gornym roguw viewporcie i tam wszystko znajdziesz:) pozdrawiam
ultek Napisano 28 Grudzień 2004 Autor Napisano 28 Grudzień 2004 hehe... "edged faces" mam zaznaczone - tak to by nic nie pokazywalo, ani polygonow ani face'ow? tylko ze zawsze jakos tak mialem ze jak to "edged faces" zaznaczalem, to mi krawedzie zaznaczalo w viewporcie tylko przy polygonach.... nie wiem jak to sie robilllooo.... ;/
mirach Napisano 29 Grudzień 2004 Napisano 29 Grudzień 2004 Pewnie wyjde na lame, ale tez nie pamietam jak to sie robi. U mnie max zawsze wyswietla fejsy jak pracuje na Mesh, a na Poly to juz nie :)
Ania Napisano 29 Grudzień 2004 Napisano 29 Grudzień 2004 kliknij prawa myszka na objekt => properties => w grupce display properties "edges only" chyba o to chodzi?
ultek Napisano 31 Grudzień 2004 Autor Napisano 31 Grudzień 2004 no niestety ale nie o to chodzi.... ;/ ta opcja akurat nic nie zmienia... ;/
kozioo Napisano 31 Grudzień 2004 Napisano 31 Grudzień 2004 polygon counter w maxie7 liczy dobrze - można wybrac albo face'y, albo poly.
Rekomendowane odpowiedzi