Napisano 12 Styczeń 200520 l Autor Mam pytanko. Czemu mam takie kwadraty na renderze??? Wina samplingu czy czegoś tam??? Co do lcd to też mi się wydają dziwne (jakieś takie wypukłe za bardzo i obłe- jak bedzie czas zmienie to)
Napisano 12 Styczeń 200520 l nie wiem o jakie kwadraty chodzi, jesli o to biale na drzwiach to pewnie jakies swiatlo albo hdri, ustaw inaczej model
Napisano 12 Styczeń 200520 l Autor NIe ILLY nie chodzi mi o ten kwadrat na lakierze tylko o te kwadraty na ziemi(nie jest to plane z zadnym mat tylko w brazilu zaznaczona opcja rzeby wyświetlał podłoge;), ale też bez żadnego materiału to więc co to może być??
Napisano 13 Styczeń 200520 l sorki jak juz bylo to pytanie ale czy robisz wnetrze(widzialem juz jakies poczatki tylu(wnetrza))?? mi sie samochod wogooooole nie podoba wyglada jak jakas puszka:D:D z rurkami po bokach:D ale to nie chodzi o modeling:P
Napisano 13 Styczeń 200520 l Autor No wnętrze jest w planach ( w sumie to zostało tylko do zrobienia jakaś kanapa kierownica i zegary ) No i szczerze to też przestaje mi się to podobać ;)
Napisano 13 Styczeń 200520 l co do kwadratow to podejrzewam ze urzywasz brazila o ile sie nie myle to on robil szachownice bo na kazdym kwadracie z osobna liczy swiatlo i tak wychodzi zwiekszenie sampli powinno pomoc ale moge sie mylic co do tej i wczesniejszej teorii ;)
Napisano 13 Styczeń 200520 l Autor ILLY czyżbyś już wiedział na czym się wzorowałem ;>??? KOME dzięki sprawdze to :) Ale narazie to została mi nauka :(
Napisano 14 Styczeń 200520 l tez kiedys wziołem sie za busik w stylu peace taki zaj..... kolorowy ale prace szlag trafił :((((((((((((( aha wydaje mis sie ze ta felag nie bedzie pasowac do stylu i wygladu tego auta ale w koncu to twój gust
Napisano 14 Styczeń 200520 l Husky mysle ze to jakie felgi tam beda to bez znaczenia bo przy tej wysokosci nie bedzie ich wcale widac ;], wiec Bubu apeluje podnies go troche. Zmienilbym tez ten spojler z przodu(jesli to spojler) bo wyglada jak plog sniezny pozdro
Napisano 14 Styczeń 200520 l Autor Bryły nadwozia nie będe zmieniał (brak czasu i lenistwo :D) i nie podniosę go bo mi się tak podoba:) Nie miałem czasu na modeling (cały czas w książkach), więc stwierdziłem, że pomęcze kompa renderingiem (trwało to około 45 minut ;) I tu daje wersje busika (pociągu jak kto woli :) "dla pań". Wyszło jak wyszło, ale daje do wglądu:
Napisano 15 Styczeń 200520 l w sumie dobra koncepcja, chociaz ten rozowy troszke blady/mdly, ale kwiaty sa dobre, daj ich duzo na na boku daj napis w takim stylu tyle ze np. "Bubu Wagon" hehehe , a tu jeszcze troche referencji :) :D moze sie przyda , chociaz teraz obnizany dach za bardzo nie pasuje, ale jest ok Tutaj linki: http://images.google.pl/images?hl=pl&lr=&q=hippie+vw&btnG=Szukaj http://images.google.pl/images?hl=pl&lr=&q=hippie+bus&btnG=Szukaj http://images.google.pl/images?hl=pl&lr=&q=austin+powers&btnG=Szukaj
Napisano 15 Styczeń 200520 l dokładnie tak jak mówi illy, WIĘCEJ KWIATÓW z boku jakiś napis a z przodu zamiast loga VW znaczek PEACE (dzieci kwiaty) - jak na tym obrazku 2 od prawej od illy'ego
Napisano 16 Styczeń 200520 l Witam Kolejny pomysł co można zrobić z przeciętnego pojazdu. Bubu nie wiem, czy wiesz, ale te auta miały czterocylindrowe silniki więc masz o 2 rury wydechowe za dużo. A jak już je wystawiasz tak wysoko może dasz jakieś wzmocnienie by się nie urwały:). Biorąc pod uwagę, że zabierasz się za materiały, to moje uwagi są spóźnione. Pozdrawiam.
Napisano 16 Styczeń 200520 l a kto powiedizal ze BUBU wsadzil tutaj czterocylindrowy silnik ;] z tego co wiem to calego bagaznika audio tez nie mialy :D ale wzmocnienia to fakt, tez wydawalo mi sie ze by odpadly
Napisano 16 Styczeń 200520 l Autor No dobra to najpierw tu ;) Co do silnika to powiedzmy, że jet tam zaaplikowany dosyć większy i mocniejszy niż standart co do rur coś chyba zmienie. Narazie zastanawiam się nad texturkami (znaczy koncept już jest--> ILLY go zapodał, tyle że zastanawiam się nad wykonaniem:) No i dochodzi jaeszcze nowy model :D
Napisano 17 Styczeń 200520 l hehehe kolor różowy wyśmienity, myśle źe kwiaty powinny być bardziej kontrastowe i bardzo kolorowe, pomysł z napisem jest dobry http://www.rosencomet.com/catalog/images/t-shirtpix/turnon-pink-ecu.JPG http://gastcla.free.fr/Mode/PsychedelicBus68.JPG http://www.bohemiabooks.com.au/eblinks/spirboho/modern/psych/kesey/bus.jpg troche inne klimaty ale... http://home.woh.rr.com/drimages/2003/ghetto-bus.jpg
Napisano 20 Styczeń 200520 l hm widze ze poszłes do przodu rozowy busik :) tylko te róly mi sie nie podobaja troszku nie pasuja ale fajny musze przyznac ah i wiecej kwiatków dodaj takich huipisowskich hehe
Napisano 25 Styczeń 200520 l Autor Mam nowy malutki koncept jak pomalować busika jak wszystko dobrze pójdzie jutro coś wrzuce.
Napisano 23 Marzec 200520 l no ale czemu ten busik został jednak taki jałowy - gdzie te kwiaty napisy w stylu lat 60tych i logo PEACE na masce ;)
Napisano 23 Marzec 200520 l Autor Marcin Dlaczego??? Ech ano dlatego, że nie mam czasu na nić :( niestety szkoła i maturka w tym roku (coraz bliżej :( ) zabierają cały czas jaki mam :( Tak więc jak widać lakier to lakier z Wawki i nic nie dodane bo nie mam czasu na rysowanie tex :( Jak będzie czas i pomysł to cos napewno sie zmieni (czy na dobre czy na złe tego nie wiem :)
Napisano 8 Maj 200519 l Autor Znalazłem pare zdjątek panoramicznych i zechciałem troszeczkę je wypróbować ;P
Napisano 8 Maj 200519 l nie przesadzaj tak z fovem.. nawet nienajgorzej wyszlo, chodzi o compositing (ale ja sie nie znam :)
Napisano 8 Maj 200519 l co sie wszystkim zachciało odkopywac wątki?? ty chociaż bubu dwumiesięczny a nie dwuletni apropo masz zamiar go skończyć??
Napisano 8 Maj 200519 l Autor Marvey-->fakt odkopałem, ale: 1. Jak będe miał czas i pomysły to chce to skończyć :D 2. To mój wątek ;P heh (joke)
Napisano 9 Maj 200519 l Baton spokojnie to moja odpowiedz na text marvey'a, ma prawo prowadzić temat dalej , też tak uważam ;) nawet sie ciesze że go nie zostawił...
Napisano 9 Maj 200519 l opuściłem swojego niedoroba ;) za dużo tam krzywizn i błędów żeby go dokończyć ;) ale Tobie życze cierplowości(bo to chyba najważniejsza cecha) i powodzenia...
Napisano 9 Maj 200519 l Jak dla mnie rewela ten composin ale jak juz Kome powiedzial ja sie na tym nieznam ! Modelik fajny a nawet bardzo fajny a pomysl jeszcze lepszy i od razu zuca sie w oko ! No i kilka pytanak : czym renderowales i jak lakierek zrobiles , ten efekcik uzyskales manipulujac kamera ? (ogniskowa te sprawy) no i na koniec Bubu daj no wiekszy renderek tej pomaranczy bo 640x480 slabo wyglda na pulpicie ! I tak na marginesie zrob tez rozowa wersje bez kwiatkow bo niby dlaczego nie moze on miec koloru twojej skory :P
Napisano 10 Maj 200519 l Autor BigBird-->dzięki ;P nie myślełem, że ktoś tak powie o moim dziecku ;P Renderowane jak chyba widać w BRAZILU, lakierek to shellac w jednym slocie standart w drugim brazil basic mat no i jak wiadomo fallof w refleckt'cie (ale czy ten lakier jest fajny ?? :P:P) No a co do rendrku większego to jak będe miał czas (właśnie wróciłem z egzaminu maturalnego ;P, jutro mata ;P) i różowego też może później dam, ale nie wiem czy jak będzie większy renderek to nieskasztani się tło :( No i on nie ma kół jak widać :) i przedniego światła, a ty go na pilpit??????????? ;/ no i efekt to manipulacja kamerą powiem, że w sumie nie tak do końca zamierzony efekt, ale juz został :)
Napisano 11 Maj 200519 l widze ze moje prosby zostaly wysluchane i jednak zdecydowales sie na pomarancze, fajnie wyglada i czekam na wiecej. pozdro
Napisano 11 Maj 200519 l Nie chodilo o to czy car jest skonczony czy nie tylko po prostu urzeka swoim dziwactwem a w dodatku dziwactwem perspektywy ! A dziwny lakier do tego wszystkiego pasuje :P Powodzenia czekam na postepy !