Napisano 30 Grudzień 200420 l Witam. Zmajstrowałem tą scenkę na szybko wczoraj - był to raczej jedynei test mocy mentalowego shaderka wody aniżeli przemyślana i dopieszczana scenka. Wiem że mógłbym jeszcze wiele poprawić , dodać, zmienić temat przewodni - no ale taki to uroczek speedu :) Ważne, że pełny shader tropikalnej wody udało mi się złożyć, a pracka powstała jako bonusik.
Napisano 30 Grudzień 200420 l troche z deka przepalone :/ patrzac na wysokosc fali przy brzegu logiczne bylo by ze zeleni nie ma tam w odleglosci 4 m od zalamania fali brzegowej ;] poza tym piasek troche taki dziki ... za ciemny i nie powinien byc taki zroznicowany ... ale jesli patrzec na to jak na test to spoko ... ;]
Napisano 30 Grudzień 200420 l Hmmm trudno cos powiedziec. Walnij cos niespeedowego i sie zobaczy. Ps Te ziarno to DOF? Jak tak to uroku pracy nie dodaje a robienie DOFa na wodzie to conajmniej kiepski pomysl. Ps Ps Jak nie DOF do to ajem sory. pozdr
Napisano 30 Grudzień 200420 l Jak dla mnie przepalone i błagam Was nie piszcie, że "wiem, że mógłbym jeszcze coś poprawić" , "dalej mi się już tego ciągnąć nie chciało" (...) Skoro Wam się to nie podoba, albo wiecie co jest źle, to czemu wystawiacie?
Napisano 30 Grudzień 200420 l ghred ale autor pisal (i wszyscy inni co tak pisza) ze to jest speed a speedy polegaja na krotkim okresie pracy i bez poprawek zazwyczaj:D a pracka mi sie podoba nawet bardzo:D:D
Napisano 30 Grudzień 200420 l Gheed napisał: Jak dla mnie przepalone i błagam Was nie piszcie, że "wiem, że mógłbym jeszcze coś poprawić" , "dalej mi się już tego ciągnąć nie chciało" (...) Skoro Wam się to nie podoba, albo wiecie co jest źle, to czemu wystawiacie? hmm to samo mogl bym napisac o tobie ;] tez chyba nie sadziles ze twoja praca jest skaczona ? a co do pracy to jeszcze bym chcial wiedziec ile to PS a ile to render ;] ? i ile sie renderowalo ...
Napisano 30 Grudzień 200420 l Autor Gheed - napisałem, że nie poprawiam bo to speed i głownie test mojego shaderka wody - coby nie pojaiwały się komentarze dodaj to czy tamto. Po prostu to jest speed który jest SKOŃCZONY i jest to finalna wersja. Przepalone jest bo mnie się akurat takowe podoba ;) Kulki - tu nie ma DOF Marcin - czas renderingu = około 42minut (256 ram , Duron 1.4Ghz + może być szybciej przy tej samej jakości ale robiłem to poźniasto w nocy i juz nie chciało mi się tym bawić) A tu masz czysty render jaki wyszedł z MAX'a :
Napisano 30 Grudzień 200420 l wyglada niezle, pewnie nie jest super realistyczny , ale mi sie tez podoba..
Napisano 30 Grudzień 200420 l Hmm, pszepraszam wszystkich zdegustowanych, ale nie widziałem tego napisu "speed" (cóż, czasem chwilowo ślepne :). Szczególnie, że jestem w trakcie kłótni na innym forum.
Napisano 30 Grudzień 200420 l Dla mnie jakieś takie nieczytelne. Na 1 rzut oka nie bardzo widze co to jest, co na czym pływa itd.
Napisano 30 Grudzień 200420 l Aaaaa, GHEED, nie ghreed. Drugi raz pod rząd mylisz mój nick. Ja tam kiełbasy nie widze ;).
Napisano 31 Grudzień 200420 l Mnie się ten shader tropikalnej wody jakoś mało podoba - może przez to ziarno ale nie wiem czy to postprodukcja czy oryginał. Może pokazał byś tę scenkę surową - bez PSa