Szupryt Napisano 12 Kwiecień 2003 Napisano 12 Kwiecień 2003 Witam. W moich planach jest stworzenie ALIENa z serii filmów ALIENS. Jesli uda mi sie go skoncyzc w czasie bede zadowolony :) Ponize zdjecie obcego ktorego zamierzam zrobic. Jest kilka roznych jego modeli, wiec moze byc tak, ze moj obcy bedzie mial cechy kilku roznych gatunkow. [Edited on 13-4-2003 by Tesaurus]
Szupryt Napisano 12 Kwiecień 2003 Autor Napisano 12 Kwiecień 2003 To od razu maly update. Na razie nie mam wiele do pokazania, ale mysle ze w wolnym czasie od szkoly jaki wlasnie mam bedzie wiecej updatow. Narazie kawalek czaszki. Szczegoly dorabiane beda pozniej.
Dr. eA Napisano 12 Kwiecień 2003 Napisano 12 Kwiecień 2003 Zadziwiajace jest w jakim tempie rosnie liczba uczestnikow. Bedzie goraco:) Alien fajny, zobaczymy jak pojdzie dalej.
Conq Napisano 12 Kwiecień 2003 Napisano 12 Kwiecień 2003 Nareszcie TEN Alien :) Spoko sprawa. obrazek jest zarąbisty. Zobaczymy jaki będzie model (choć dla mnie każdy model Aliena jest cacy :). Tylko, że ten obcy jest w 100 % żywy. Proponuję dodac mu jakieś mechaniczne części i trochę kabli [spox]
Pablo Napisano 13 Kwiecień 2003 Napisano 13 Kwiecień 2003 noooo nizle....wkoncu skusiles sie na ta bitwe :))...co do moedlu to na razie zastrzezen nie mam bo jest malo zrobione:p..ale bedzie duuuuzo roboty....GL Ci zycze pzodro [piwo]
Sharp Napisano 13 Kwiecień 2003 Napisano 13 Kwiecień 2003 Hehe...nareszcie coś podobnego do mojego projektu:) No zobaczymy co z tego wyjdzie, powodzenia przy dalszych pracach!
Szupryt Napisano 13 Kwiecień 2003 Autor Napisano 13 Kwiecień 2003 Siemano. Nad tym malym zmechanizowaniem obcego to pomysle, moze byc ciekawy :) Sharp no troche podobne beda nasze projekty, moj bedzie raczej szybszy, zwinniejszy i bardziej skoczny :D mam tylko jeden problem przy tworzeniu go. Jak chyba juz pisalem jest kilka roznych wersji obcego i trudno jest mi znalezc kilka zdjec obcego tego sameo rodzaju, ale jakos sobie poradze moze.
Dżujon Napisano 13 Kwiecień 2003 Napisano 13 Kwiecień 2003 oprucz tego ze ten projekt to absolutny 100% offtopic niczym nie zwiazany z tematem bitwy to pomysl dobry ;p muglbys zrobic chybryde alien/human z resurection to juz nie byl by taki oczywisty ot ale tego jest pewnie jeszcze mniej zdejc to jak? robish zlepek wszystkich odmian? bo na tym zdjeciu to jak sie nie myle widnieje scout ---- EDIT: pogrzebalem i ten o ktorego mi chodzi nazywa sie po fachowemu newborn to ten mily pan [Edited on 13-4-2003 by Dżujon]
Szupryt Napisano 13 Kwiecień 2003 Autor Napisano 13 Kwiecień 2003 Siemano. Hmm moj to moze rzeczywiscie bedzie taki zlepek :D mi najbardziej sie podoba glowa obcego taka gladak. Wlasnie taka zamierza m muz zrobic, a co do tego offtopic to nie zgadzam sie z Toba. Obcy jak wiesz zyje w czlowieku po wczesniejszym jego zaplodnieniu przez facehuggera. Gdy juz troche podrosnie w czlowieku wychodzi na powietrze rozrywajac jego klatke piersiowa. Czlowiek ginie a obcy zaczyna swoje zycie. Mysle ze o mozna zaliczyc do tematy \"Living Death\". A co do Twojego newborna to zdjecia nie widzialem bo cos sie nie chcialo zaladowac.
Phantom Napisano 13 Kwiecień 2003 Napisano 13 Kwiecień 2003 Tak czekałem aż ktoś w końcu zrobi Aliena :D I doczekałem się...pomyśł dobry...klimatyczny...ja do tej pory boje się grać w Alien vs Predator...marinem szczególnie...byłem małym szczylem jak oglądałem te filmy...i strach pozostał mi do dziś dzień...a stary jush jestem :D Powodzenia...3m się :D
Fr3d3k Napisano 13 Kwiecień 2003 Napisano 13 Kwiecień 2003 Alieny roxx!! Tak trzymaj, powodzenia Oczywscie wiesz ze alieny maja jeszcze jedna szczeke wewnatrz tej wielkiej :D [piwo]
Dżujon Napisano 13 Kwiecień 2003 Napisano 13 Kwiecień 2003 co do linka hmm mi sie laduje ale rzeczywiscie tylko z historii no trudno a co do twojego wyjasnienia to rownie dobrze mozna byloby wymodelowac tasiemca ;p ale mi jest szczerze mowiac wshystko jedno
KAIN Napisano 13 Kwiecień 2003 Napisano 13 Kwiecień 2003 No widze że bitwa się rozkręca.! Genialny pomysł. życze ci ppowodzenia gdyż jest to bardzo trudny model![boje się] (Miałem zamiar wymodelowac Predzia ale ...):( Powodzwnia w dalszej pracy:D Nara
Dżujon Napisano 13 Kwiecień 2003 Napisano 13 Kwiecień 2003 macie tu zdjecie z tego linka co wam sie nieotwiera
Pablo Napisano 13 Kwiecień 2003 Napisano 13 Kwiecień 2003 no wiec....bylem,zobaczaylym,nie uwierzylem :D..heh..tak moge to opisac bedac u szupryta w domu i patrac jak robi On dalej swojjego Aliena..no i powiem Wam ze bedzie duuuzo sczegolow :]] pzodro
Szupryt Napisano 13 Kwiecień 2003 Autor Napisano 13 Kwiecień 2003 Siemanko, jeszcze moze dzis wieczorem nowy update bedzie :D dzieki ze Wam sie podoba pomysl :) Co do aliena to oczywiscie bedzie jeszcze jedna szczeka wewnatrz, ale ona jest mniejsza i jesli obcy ma szczeki zacisniete to tamtej nie bedzie prawie widac, ale to pozniej. Dżujon to chyba jest jakis martwy alien, albo cos. Co do mojego obcego to glowa bedzie na raczej na pewno gladka, ta wlasnie mi sie najbardziej chyba podoba. W przyszlosci moze zrobie Aliena matke :D, ale jak narazie odlegle plany. Siemka
Szupryt Napisano 13 Kwiecień 2003 Autor Napisano 13 Kwiecień 2003 Siemano ponownie. Zapomnialem dodac, co do szczegolow Pablo, zawsze staram sie zeby bylo ich jak najwiecej, chcociaz zajmuja one wiekszosc czasu. Jak zapowiadalem w poprzednim poscie kolejny Update. Jeszcze nie zabieralem sie za szczeke, ale juz niedlugo. I jak sie podoba narazie ? To jest polowka glowy.
felav Napisano 13 Kwiecień 2003 Napisano 13 Kwiecień 2003 Fajne - ładnie wymodelowane, tylko narazie bez texturki troche malo organiczne
Phantom Napisano 14 Kwiecień 2003 Napisano 14 Kwiecień 2003 tak patrząc...na arta i na twojego rendera...twoja głowa jet nieco mniejsza niż na arcie...a to jakoś psuje klimat tej pracy...wydłuż ją :D a i jeszcze jej końcówka nie pokrywa się z artem :D ale jest dobrze :D
Szupryt Napisano 14 Kwiecień 2003 Autor Napisano 14 Kwiecień 2003 Siema. Tak wiem jest ona troche inna niz na 1 zdjeciu, ale tamto zdjecie dalem po to, abyscie wiedzieli o jakiego Aliena mi chodzi a tworzac glowe wzoruje sie na zdjeciach ktore sa ponizej z ta roznica, ze moja glowa (glowa obcego :D) jest gladka u gory, a to dlatego, ze ta odmiana obcego mi sie bardziej podoba.
Szupryt Napisano 14 Kwiecień 2003 Autor Napisano 14 Kwiecień 2003 Sorki, pomylilem pliki przy wstawianiu :D te zdjecia na ktorych sie wzoruje sa ponizej:
Szupryt Napisano 14 Kwiecień 2003 Autor Napisano 14 Kwiecień 2003 Sorki, pomylilem pliki przy wstawianiu :D te zdjecia na ktorych sie wzoruje sa ponizej:
Pablo Napisano 14 Kwiecień 2003 Napisano 14 Kwiecień 2003 witam, no model spoko...tylko denerwuja mnie te zagiecia...troche ps8uje to efekt calej pracy....
Szupryt Napisano 14 Kwiecień 2003 Autor Napisano 14 Kwiecień 2003 Wiesz Pablo, narazie zrobie cala glowe a pozniej sie bede martwil o takie szczegoly jak te co tam wymieniles.
SiD Napisano 14 Kwiecień 2003 Napisano 14 Kwiecień 2003 uwielbiam aliena , normalnie jest superrr i ta jego metalurgia nie no wwypasiorex na maxa cos nie samowitego bardzo dobry temat gratuluje wyboru
Sharp Napisano 14 Kwiecień 2003 Napisano 14 Kwiecień 2003 Jeżeli te załamianie są efektem jakiegoś złego \"zmeschmoothowania\":) to dodaj modyfikator \"smooth\" i zaznacz opcję \"auto smooth\" -może pomoże :)
Phantom Napisano 14 Kwiecień 2003 Napisano 14 Kwiecień 2003 Czadowa główka :D ale...:P 1. w tym miejscu mógłbyś troszeczke wgłębić model... :D 2. tutaj zwęzić... :D 3. a tu wydłużyć :D rady może Ci się przydadzą...:P pozdrawiam :D
Szupryt Napisano 14 Kwiecień 2003 Autor Napisano 14 Kwiecień 2003 jesli juz chcialbys te 2 zdjecia porownywac, to najpierw musialbym wstawic renderaz widosku z boku a nie perspektywy. Tak w ogole nie chcialem zrobic identycznej glowy jak na tym rysunku, on jest mi potrzebny zeby w ogole wiedzial jak ona wyglada, a ksztalt to ma byc taki jaki sobie wymyslilem. A wlasnie nie moglem znalezc zdjecia z oku glowy tej o ktora mi chodzi wiec wzoruje sie troche na tej. Moze dzisiaj update bedzie. Ale dzieki za porady.
Pablo Napisano 14 Kwiecień 2003 Napisano 14 Kwiecień 2003 ale nawisaem mowic moglbys wygiac troch ten grzebiet u gory...:P pzodro[piwo]
Szupryt Napisano 14 Kwiecień 2003 Autor Napisano 14 Kwiecień 2003 Zastanowie sie nad tym :P ten model ktory zamierzam robic wlasnie mial taka gladka glowe bez zadnych znieksztalcen na \"grzbiecie\" i jest taka swiecaca.
Szupryt Napisano 14 Kwiecień 2003 Autor Napisano 14 Kwiecień 2003 Siemanko. Maly update i pytanie do Was. Co mam zrobic zeby ta tkanka laczaca gorna i dolna szczeke wygladala pozniej na organiczna i zeby moze taka zylasta troche byla ?? Tak w ogole jak sie podoba moj pupil ?
Szymeq Napisano 14 Kwiecień 2003 Napisano 14 Kwiecień 2003 moze byc ale muglbys kilka elementow dodac na grzbiecie ale narazie jest spko:D[piwo]oby tak dalej
SiD Napisano 14 Kwiecień 2003 Napisano 14 Kwiecień 2003 [piwo] [piwo] [piwo] Jak dla mnie to perfect , jeszcze tylko odpowiednia textura i boskoo , 3 maj sie cżłowieku tlyko tak dalej :)
Szupryt Napisano 14 Kwiecień 2003 Autor Napisano 14 Kwiecień 2003 Jeszcze sie 3mam, to jest dobrze :D co do tego laczenia szczeki to mam nadzieje ze po dodaniu tekstury bedzie to jakos wygladalo. Szymeq nie wiem czy czytales wczesniejsze posty, ale pisalem juz ze gorna czesc glowy bedzie gladka jak jest, bo taka mi sie najbardziej podoba no i taka w filmie byla. Pozdro
Pablo Napisano 14 Kwiecień 2003 Napisano 14 Kwiecień 2003 hmm co do tej tkanki....to chyba ma troche za duzo dziur..przyzyj sie zdjeciom to zobacysz...a pzoa tym to spoko....ciekawe jak z texturkami u Ciebie bedzie:] [piwo]
Szupryt Napisano 14 Kwiecień 2003 Autor Napisano 14 Kwiecień 2003 Ja nie mam wlasnie wielu zdjec gdzie ta tkanke wyraznie widac, wiec jak masz to przysylaj !! na zdjeciach ktore mam i jak pamietam to wlasnie taka mniej wiecej mial, z roznymi \"dziurami\". A co do texturek to u mnie zawsze cienko bylo, wiec zajmie mi to wiecej czasu :)
Dżujon Napisano 14 Kwiecień 2003 Napisano 14 Kwiecień 2003 no ql dodaj do paszczy cos sluzopodobnego to bedzie bardzo eljenowskie :D
Sharp Napisano 14 Kwiecień 2003 Napisano 14 Kwiecień 2003 No ciekawie, ciekawie się zaczyna robić....ciekaw jestem jak dalej ci to wyjdzie....powodzenia! :D
Phantom Napisano 14 Kwiecień 2003 Napisano 14 Kwiecień 2003 Widze postępy :D 1. Ta tkanka zobacz ona się nie łączy ze sobą...ona jest jak pasek...:D i może gdybyś zrobił je cieńsze...i więcej...pozdro [piwo]
Pablo Napisano 14 Kwiecień 2003 Napisano 14 Kwiecień 2003 PHANTOM[piwo][piwo][piwo] widzze ze lubisz sie bawic progsami 2d..i dobrze przynajmiej wiadomo o co chodzi:] [piwo]
teluumen Napisano 14 Kwiecień 2003 Napisano 14 Kwiecień 2003 W miare dobrze. Tylko koniecznie musisz zlikwidowac ta jedwabista gladkosc na czuprynie. Bo chyba tutaj wlasnie ta budowa gornej czesci glowy nadaje taki agresywny charakter postaci. I koles chyba nie ma dziasel. Przynajmniej tak wyglada. Ale czekam tylko jak bedzie cielsko wygladalo... To dopiero bedzie rush [spox]
Szupryt Napisano 15 Kwiecień 2003 Autor Napisano 15 Kwiecień 2003 Phantom, poprawie te paski bo mi sie nie podobaly od poczatku. Troche bedzie roboty przy tym, ale mysle ze da sie cos z tym zrobic. Co do dziasel to je dodam, na poczatku tak tylko wstepnie te zeby umiescilem, a on ma naprawde duze dziasla na zdjeciahc :) A jesli chodzi Ci o ta gladkosc na glowie to juz pisalem ze wlasnie taka ma byc, ta wersja obcego mi sie bardzo podoba, ale pomysle nad tym.
Pablo Napisano 15 Kwiecień 2003 Napisano 15 Kwiecień 2003 mi sie wydaje ze lepiej jaknys wlasnie zrobil te pregi na tym \"czole\":D....bo im wiecej sczegolow tym lepiej...a wcale trudno ich nie zrobic:P pozdro [piwo]
Szupryt Napisano 15 Kwiecień 2003 Autor Napisano 15 Kwiecień 2003 Najpier zrobie dziasla, te \"wiazadla\" a pozniej pomysle nad glowa czy taka czy \"nowszy model\" :D
Szupryt Napisano 15 Kwiecień 2003 Autor Napisano 15 Kwiecień 2003 Witam. No zrobilem jakos te dziasla, moze byc ? Teraz chyba czas na te, nazywam to \"wiazadla\" - czesc organiczna laczaca gorna i dolna szczeke - :D
Pablo Napisano 15 Kwiecień 2003 Napisano 15 Kwiecień 2003 dziasla spoko...tylko mogbys je troche przedluzyc tzn troche aby szly jescze dalej w bok... [piwo]
Szupryt Napisano 15 Kwiecień 2003 Autor Napisano 15 Kwiecień 2003 Zeby szly w bok - dziasla czy kly ?? Mysle nadal jakby te \"wiazadla\" zrobic :-/
Pablo Napisano 15 Kwiecień 2003 Napisano 15 Kwiecień 2003 chodzi mi o dziasla...aby szly dalej po tym luku z boku.... [piwo]
Szupryt Napisano 15 Kwiecień 2003 Autor Napisano 15 Kwiecień 2003 przedluzylem je troche, ale razem po tym boku nie bedzie szla, ona sie chowa pod tym, a na bok ten beda wchodzily te \"wiazadla\". Dobra wlasniesie zabieram za nie. Moze jeszcze dzisiaj skoncze je robic to wrzuce.
SiD Napisano 15 Kwiecień 2003 Napisano 15 Kwiecień 2003 Szupryt Jezeli nie masz textór albo nie wiesz jaką wybrac mam ciekawą strone gdzie jest full texturek za free i sa superandzkie powarznie oto ona : http://textures.forrest.cz/ Życze ci powodzenia :)
Rekomendowane odpowiedzi