gregorjan Napisano 2 Styczeń 2005 Napisano 2 Styczeń 2005 Mam pytanie za 100pkt:) Mam świeży dysk niedawno po formacie i pkiedy chcem zrenderować scenę jako film ".AVI"-(wybieram tę opcję i...)-klikam zapisz ,a MAX 6 zawiesza się i wychodzi z programu....DLACZEGO??
illy Napisano 2 Styczeń 2005 Napisano 2 Styczeń 2005 moze kodeki, moze za wolny dysk, moze nie zaznaczyles do jakiego pliku chcesz nagrywac, daj f10 i zrob skrina
Vorek Napisano 2 Styczeń 2005 Napisano 2 Styczeń 2005 Prawdopodobnie musisz sciągnąć plik avi.bmi i skopiować do stdplugs. Poszukaj na forum bo ten problem się już powtarzał.
adamkos Napisano 4 Styczeń 2005 Napisano 4 Styczeń 2005 avi.bmi to bylo w maxie 2.x prawdopodobnie masz cos spieprzone w codeckach. pamietaj ze niektore jak np indeo renderuja tylko do okreslonych rozdzielczosci. nie mozna np. zrobic nimi 319/273 a jedynie standardowe jak np. 320/240. sprobuj wybrac jakis inny codeck avi w opcjach zapisu pliku.
gregorjan Napisano 4 Styczeń 2005 Autor Napisano 4 Styczeń 2005 Faktycznie mam maxa 6. Problem w tym, że nie chcem konwertować pliku do żadnego formatu tylko zrobić avi nieskompresowany. Ale i tak dzięki za podpowiedzi.
Baldack Napisano 22 Styczeń 2005 Napisano 22 Styczeń 2005 ja bym to rozwiazal w inny sposoob poprostu renderuj do plikow .tga a potem w jakims nawet darmowym programie moze sobie to polaczyc:D
Dor Napisano 22 Styczeń 2005 Napisano 22 Styczeń 2005 Może nie masz Service Packa, poszukaj na stronie Discreeta. http://www.discreet.com/support/max/ avi.bmi też jest jako SP dla maxa 6....."This update services the save to AVI file format feature for 3ds max 6 or 3ds max 6.1 English."
kurt_hectic Napisano 28 Styczeń 2005 Napisano 28 Styczeń 2005 TEŻ TAK MAM - dlatego renderowałem do .mov,,, a potem ściągnołem nowego divx-a i działą- ---długo się z tym męczyłem ...
Tomek Kosiorek Napisano 29 Styczeń 2005 Napisano 29 Styczeń 2005 to kwestia service packa do maxa 6-jest na stronie discreeta i likwiduje ten problem
agniechadruga Napisano 16 Luty 2005 Napisano 16 Luty 2005 a do laczenia plikow np. *.tga nie potrzeba dodatkowego programu - w maxie do tego jest ram player.
Rekomendowane odpowiedzi