Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Mam pytanie za 100pkt:) Mam świeży dysk niedawno po formacie i pkiedy chcem zrenderować scenę jako film ".AVI"-(wybieram tę opcję i...)-klikam zapisz ,a MAX 6 zawiesza się i wychodzi z programu....DLACZEGO??

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 1,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

moze kodeki, moze za wolny dysk, moze nie zaznaczyles do jakiego pliku chcesz nagrywac, daj f10 i zrob skrina

Napisano

Prawdopodobnie musisz sciągnąć plik avi.bmi i skopiować do stdplugs. Poszukaj na forum bo ten problem się już powtarzał.

Napisano

avi.bmi to bylo w maxie 2.x prawdopodobnie masz cos spieprzone w codeckach. pamietaj ze niektore jak np indeo renderuja tylko do okreslonych rozdzielczosci. nie mozna np. zrobic nimi 319/273 a jedynie standardowe jak np. 320/240. sprobuj wybrac jakis inny codeck avi w opcjach zapisu pliku.

Napisano
  • Autor

Faktycznie mam maxa 6. Problem w tym, że nie chcem konwertować pliku do żadnego formatu tylko zrobić avi nieskompresowany.

Ale i tak dzięki za podpowiedzi.

Napisano

ja bym to rozwiazal w inny sposoob poprostu renderuj do plikow .tga a potem w jakims nawet darmowym programie moze sobie to polaczyc:D

Napisano

Może nie masz Service Packa, poszukaj na stronie Discreeta. http://www.discreet.com/support/max/ avi.bmi też jest jako SP dla maxa 6....."This update services the save to AVI file format feature for 3ds max 6 or 3ds max 6.1 English."

Napisano

TEŻ TAK MAM - dlatego renderowałem do .mov,,, a potem ściągnołem nowego divx-a i działą- ---długo się z tym męczyłem ...