Napisano 12 Styczeń 200520 l Czy ktos zna jakis dobry tutorial do nauki modelowania splajnami? chodzi o to że nie wiem jak poslugiwac sie dobrze liniami ktore zrobie, jak polaczyc te z widoku z gory z tymi z widoku z boku i takie tam. Chcialbym zrobic obiekt 3d na podstawie rysunku tribala a wyglada on jak znak quake3 i ma ramiona zaokraglone do tylu i nie wiem jak to zrobic wszystko w jednym. Jakis tutorialik jak to wymodelowac. Prosze. Jesli sie komus chce to moglby mi pomoc na GG: czy cos takiego, zamieszczam tutaj przyklad jaki bym chcial zrobic, choc to nie jest to ale na podstawie tego zrobie to co chce. Moje GG: 4011246
Napisano 12 Styczeń 200520 l to jest w sumie prosty model zacznij od narysowania kształtu od przodu niech on bedzi etak jakby "rozwinięty" płaski czy jak to tam nazwiesz a potem poprzesówaj wertexy badz machnij na nie bend to ci samo wygnie na to wszystko modyfikator sheel pare chamferów i gotowe ;)
Napisano 25 Styczeń 200520 l ja mam pytanie OT do sikhama. Jakiej wersji maxa uzywasz bo ja 5 i nie mam tam takiego modyfikatora jak sheel. Mozesz mi napisac co on robi ? blade jesli ci przeszkadza moj post to napisz to go skasuje pozdro
Napisano 25 Styczeń 200520 l shell nie sheel jak co ;] nadaje tak jak by grubosci polygonom ... np. z pojedynczego plane extruduje poweiszchnie do weewnątrz lub na zewnątrz tworząc skorupę tak jak mowi jego nazwa ..
Napisano 25 Styczeń 200520 l chyba nikt nie ma moda "sheel" i Sikhamowi chodziło chyba o "shell" ;) AFAIK ma on w maxie 5 swojego odpowiednika zwanego "solidify". Chyba;)
Napisano 25 Styczeń 200520 l Dzieki za szybka odpowiedz kazio chyba jednak nie, szukalem tego solidify lub czegos podobnego z nazwy i nie znalazlem skoro to taka dobra rzecz ten shell to moze ktos mi napisze od ktorej wersji on wystepuje to moze sie przesiade
Napisano 27 Styczeń 200520 l Pawelkos - mam na imie maciek, nie kazio - popatrz na mojego nicka jeszcze raz ;)