Armia Napisano 14 Styczeń 2005 Napisano 14 Styczeń 2005 Na którymś videotutorialu, zwanym dokładnie "3Ds Max Divx 5.0.2 Tutorial Issue 6 - Deform Paint Video 1.avi" zobaczyłem narzędzie, które zwaliło mnie z nóg. Za jego pomocą można płynnie modyfikować siatkę obiektu, zwyczajnie jeżdżąc po niej myszką (coś jak auto-grid) i przeciągając to, co się "złapało" z intensywonością i polem działania określoną przez wykres. Nie wiem, dla którego maxa robiony był ten tutek, ja w każdym razie w szóstce nie mogę znaleźć NIC co by miało choć podobną nazwę. Tutek ten ma bardzo słabą jakość liter, mogę się jedynie domyślać co tam się kryje. Więc rzecz PRAWDOPODOBNIE nazywa się paint modifier. Ma ktoś pomysł, gdzie to znaleźć w max6? Chyba, że to Plug-in jakiś, nie sprawdzałem. Dzięki za pomoc!
Edi Napisano 15 Styczeń 2005 Napisano 15 Styczeń 2005 Anom przydatna opcyjka. Mozna sie poczuc jak w Z-Brushu, ale niestety zaimplementowana dopiero w max'ie 7. Chyba ze nie jestes za gleboko w maxie i mozesz sie na May'e przesiasc. Tam to narzedzie, o ile wiem, jest w standardzie juz od jakiegos czasu.
Armia Napisano 15 Styczeń 2005 Autor Napisano 15 Styczeń 2005 A, to spoko, jakoś dam radę - czytaj, przesiadam się na maxa7 po weekendzie, mam nadzieję... Ale z tego tutka wynika dość jasno, że to jest starsza wersja jakaś... wręcz trójka... No nie wiem, nie jestem znawcą :P.
kozioo Napisano 15 Styczeń 2005 Napisano 15 Styczeń 2005 Do poprzednich wersji maxa jest plugin, który nazywa się właśnie "paint modifier"
Armia Napisano 15 Styczeń 2005 Autor Napisano 15 Styczeń 2005 Faktycznie, jest wtyczka, znalazłem, zainstalowałem to jest dokładnie to co w tutku... Nie chcę łamać regulaminu i wyrażać się nie kulturalnie, więc powiem tylko, że jest świetne i szczęka mi opadła.... Dzięki serdeczne Kozioo
Rekomendowane odpowiedzi