KaeMS Napisano 18 Styczeń 2005 Napisano 18 Styczeń 2005 Nastepny nowicjusz stawia sie na wezwanie . Nie jestem pewien czy dobrze nazwalem watek , ale " Wspomnienie " to akurat najbardziej odpowiednia nazwa dla planowanej przeze mnie pracy. Koncept art zaczalem jak tylko zobaczylem ile punktow ma temat " Zapomniane miejsca " po zamknieciu sondy ale cos mnie chyba za falstart pokaralo i mi sie tablet spsul ( zamiast jednej lini robi zygzaki na caly ekran , kilkadziesiat razy sam " przyciska sie " itp. - jak ktos wie co to moze byc niech pomoze ). Oczywiscie nie zamierzam wymodelowac wspomnienia bo to akurat raczej niemozliwe . Scena bedzie sklep / zaklad krawiecki z konca XIX wieku odkryty wlasnie przez ... Nie bede na razie zdradzal zbyt duzo ( zeby bylo pozniej ciekawiej - o ile uda mi sie wytrwac w pracy ) .
nielot007 Napisano 18 Styczeń 2005 Napisano 18 Styczeń 2005 no tajemniczo sie zaczyna robic:D zycze szczescia i powodzenia
dirty Napisano 18 Styczeń 2005 Napisano 18 Styczeń 2005 odkryty przez.... ludzi z przyszlosci ew. kosmitow, nie?
_LoGaN_ Napisano 18 Styczeń 2005 Napisano 18 Styczeń 2005 ... kosmite ktory ma studniowke i lecial 200mln lat switlnych zeby se skroic garniak na miare :P (to taki kiepski zarcik), zycze powodzenia.
KaeMS Napisano 19 Styczeń 2005 Autor Napisano 19 Styczeń 2005 Na razie brak mi konkretniejszych referencji co do osoby . Poszukuje : starych kas , starych lamp , kinkietow itp. , starych sukien ( fraków itp. ) jesli mozecie to pomozcie .
lpshinoda Napisano 19 Styczeń 2005 Napisano 19 Styczeń 2005 poczukaj na wyszukiwarce grafiki na google, na pewno cos znajdziesz, jest tam tego multum powodzenia
Leru Napisano 19 Styczeń 2005 Napisano 19 Styczeń 2005 KaeMS -> no cóż, trzymasz nas w niepewności więc powiem tylko, że witam w bitwie i życzę powodzenia :)
KaeMS Napisano 25 Styczeń 2005 Autor Napisano 25 Styczeń 2005 Uff , Budma z Securexem ruszyly . Walka byla ciezka az do ostatniej chwili , ale juz po wszystkim . Moge sie brac za prace nad pracownia . Jutro postaram sie zamiescic pierwsze rendery .
KaeMS Napisano 26 Styczeń 2005 Autor Napisano 26 Styczeń 2005 Oka, wrzucam pierwszy render . W zasadzie to dopiero wstepny koncept. Dojdzie manekin ( zamiast lustra pod sciana z lampa ) , maszyna do szycia , jakis mebel ( nie jestem pewny jaki ) . Jakby ktos mial uwagi lub pomysly to chetnie wyslucham/przeczytam .
KaeMS Napisano 28 Styczeń 2005 Autor Napisano 28 Styczeń 2005 Mam 2 pytanka - miniatury to sie samemu robi , czy ktos "je wkleja gdzie trzeba " ? - ktos to wogole czyta ?
max_1989 Napisano 28 Styczeń 2005 Napisano 28 Styczeń 2005 Nom wygląda całkiem, całkiem... Jeszcze sobie nie wyobrażam końcowego zamiaru... :]. Czekam na dalszy postęp pracy a poniżej kilka uwag: 1. Co do tych obręczy które zaczynają schody (nie wiem jak to nazwać) są zbyt kwadratowe według mnie... 2. Dyskorolka (nie jestem pewien) wydaje się za duża w porównaniu do ludzika :]. 3. Oświetlenie strasznie dziwnie wygląda, ponieważ światło pada takjakby z dwóch stron :/. (nie znam się zbytnio na tym więc proszę nie brać tego tak bardzo do siebie). 4. Schodek (chyba) rozpoczynający schody powinien być troszkę większy (bardziej wychodzić z podłogi) bo ten wychodzi tylko do połowy. To tyle ode mnie właściwie to się chyba rzeczy mało istotnych czepiałem, ale tylko tego można sie póki co czepnąć :] czekam na progress pracy :] Powodzenia.
KaeMS Napisano 28 Styczeń 2005 Autor Napisano 28 Styczeń 2005 No , czyli jednak ktos to czyta , juz myslalem , ze zostalem calkiem olany i powoli zaczynalo mi sie odechciewac . Deskorolka jest wrzucona na zasadzie " a tak se walne " - tez jeszcze nie widzialem ponad metrowej deskorolki . Co do postepu prac , to owszem takowy jest , tylko ostatnio wiecej w trasie niz w biurze jestem a w domu nie mam netu. Niech mi ktos jednak powie jak to jest z tymi miniaturami , bo o to mi wlasciwie chodzilo ( moze wtedy moja bitwa bedzie czesciej odwiedzana a od dzis wieczor praca wreszcie ruszy pelna para a nie tak na pol gwizdka ).
max_1989 Napisano 28 Styczeń 2005 Napisano 28 Styczeń 2005 Wrzucasz normalnie wyrenderowany obrazek a miniaturka się normalnie tworzy. Aby była ona jak "miniaturka główna" wrzucasz wyrenderowany obrazek do pierwszego postu i wuala :]. PS: nie musisz tworzyć miniaturek tworzą się automatycznie :]
KaeMS Napisano 28 Styczeń 2005 Autor Napisano 28 Styczeń 2005 Sie nie tworza , jak widac na zalaczonym obrazku ( w moim przypadku - chyba , ze tylko u mnie nie pokazuje miniatur i to nie tylko w moim poscie ).
max_1989 Napisano 28 Styczeń 2005 Napisano 28 Styczeń 2005 Ty nie załączyłeś miniatury tylko link do swojego obrazka na swoim serwerze, weś edit i wrzuć obrazek na serwer max3d.pl :].
KaeMS Napisano 28 Styczeń 2005 Autor Napisano 28 Styczeń 2005 O , o taka odpowiedz mi chodzilo , wielkie dzieki :D Edit : It's working , it's working .
KaeMS Napisano 28 Styczeń 2005 Autor Napisano 28 Styczeń 2005 Jeszcze w pracy zrobilem jeden z elementow do scenki : manekin . Teksturka na razie wstepna ( wybrudze go juz w domu ).
jaras Napisano 28 Styczeń 2005 Napisano 28 Styczeń 2005 powinno też być bardzo pobrudzone/zakurzone lustro (przetarte np. tylko gdzieś na srodku tak żeby coś się gdzieniegdzie odbijało (trochę byś miał z tym zabawy ale myślę że warto spróbować ) czemu piszesz o sobie "nowicjusz" ??? bardzo ładnie Ci to wychodzi, wcale nie jak nowicjuszowi. pozdrawiam
KaeMS Napisano 31 Styczeń 2005 Autor Napisano 31 Styczeń 2005 Khie , khie . Na forum jestem nowicjuszem :D . W maxie niekoniecznie - 14 h dziennie przez 2 lata ( w pracy - wizualki ) . Po pracy jakies 3/4 h w domu , ale porownujac z wieloma uzytkownikami tego forum to jestem jeszcze niemal poczatkujacy ;p. W sprawie lustra - teksturki beda na koniec pracy teraz jesli sa to tylko wstepne . Przy okazji male pytanko - ma ktos gotowa juz teksturke przypominajaca pajeczyne ? Nie musialbym malowac jej od poczatku :D
Rekomendowane odpowiedzi