Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Jestem nowy i pierwszy raz startuje w bitwie ale postaram sie wygrac http://max3d.pl/forum/images/smilies/biggrin.gif (jak kazdy).

scenka ma przedstawiac taki stary i zniszczony młyn wiatrowy w czasie churaganu.

klimacik raczej ponury, ciemno, szaro i strasznie.

ps. moze zrobie jak sie uda jakis piorun niszczący młyn.

• Odpowiedzi 12
  • Wyświetleń 2,5k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

dolaczam sie do postu Lt. Knysha, czekamy na renderki, pomysl dobry ale z ta blyskawica to moze byc proble, przynajmniej jak dla mnie, bo na razie zbyt doswiadczony to nie jestem, ale ciagle cwicze, to czyni mistrza

Napisano

P!@tr -> również ciekawie, witam i życzę powodzenia :)

Napisano
  • Autor

chcialem zrobic troche zniszczony wiatrak i po renderingu na ustawieniach very low w v-rayu

otrzymalem taki efekt

Napisano

świetnie to wygląda, jednak (chyba jest to czubek młyna) będzie zapewne mało widoczny a ma on zapewne dość dużo poly :/, na twoim miejscu bym zrobił prosty model a reszte zastąpił teksturą. To tyle odemnie i życze powodzenia :].

Napisano
  • Autor

no i kolejny renderek, teraz troszke ciemniej, w najblizszym czasie zabieram sie za zniszczenia. moze wiecej krytyki, abym wiedzial co poprawic.

Napisano

Jak narazie wszystko bardzo dobrze jesr :] także jak dla mnie nie ma co krytykować... pytanko: ile to ma poly?

Napisano

wiatrak bardzo ladny ale pisales ze on jest zniszczony :) a ten twoj sie dosc dobrze trzyma. Jestem ciekaw nastepnych renderow :)

Napisano
  • Autor

narazie malo tylko ok 23tys poly, ale bedzie wiecej, duzo wiecej:), narazie czas rendera 1-2 min w v-ray, to dopiero poczatek a zniszczenia przyjda z czasem

Napisano

P!@tr -> nie pamiętam dokładnie jak on wyglądał, ale chyba podobny był w VanHelsing`u (może szukasz referencji?).

23tyś poly na taki wiatrak to trochę dużo, strach pomyśleć ile będzie miała cała scena.

Ponownie, nie marnuj czasu na rendery z GI i Skylight`em, zwykły scanline wystarczy.

Napisano

według mnie jest to stanowczo za dużo ... cała scena to chyba conajmniej 1 mln. poly będzie miała :], Powodzenia...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.