Napisano 27 Styczeń 200520 l tytuł roboczy. jest to projekt nad którym pracuje baaardzo długo. w założeniu miał trwać minutę, jednak z czasem rozepchał się tak żę może przekroczę nawet 5 minut. animacja ta ma przedstawiać pewną impresje - nie chce jednak jej określać bo byłoby to sprzeczne z założeniami. koncepcja opiera się na wędrówce kamery przez różne etapy: realistyczny (gdzie wnika w oko postaci rysującej jakiś obrazek), oniryczny - abstrakcyjny (o pozytywnym rozdzięku), tu kilka etapów karzących uprzedni (m. in mięsista jaskinia, mroczne głębiny etc), paszcza szaleństwa - twarz kobiety, której ażurowa skóra przechodzi w ścianę, oświetlona płonącymi czarami, etap techniczno - dekadencki (mający wywoływać lekką schizofrenie w kontekście poprzednich etapów), etap - środek - przedstawiający zdeformowane dziecko w małym odpychającym pomieszczeniu), etap końcowy - pejzarz, który przemienia sie w rysunek rysowany przez postać z początku. łacznikiem między etapami będzie wędrująca kamera i towarzyszące jej efekty świetlne - tzw wisp'y (coś jak piorun kulisty). ostatnie dwa etapy łączy taki wisp, który przybiera postać widmowej ćmy. całość mają wypełniać pojawiające się gdzieniegdzie oczy, efekty atmosferyczne i postacie.
Napisano 27 Styczeń 200520 l łoooooooooooooooo spoko sie zapowiada ja też robiłem podobne scenki . hehe niezły klimat
Napisano 27 Styczeń 200520 l O kurcze stary co ty palisz??? Pomysl swietny jednak obawiam sie, ze moze Cie przerosnac. Trzymam kciuki i czekam na dalsze efekty.
Napisano 27 Styczeń 200520 l Autor pół roku temu rendering miał trwać bez ustanku 3 miesiące (przy optymalnym doborze parametrów i nie za dużej rozdzielczości) :D ale od tego czasu poszedłem sprzętowo do przodu - ale zgodnie z moim motto pewno utrudnie sobie pracę na tyle, że czas renderingu się nie skróci. projekt przerósł mnie już dawno - w swojej naiwności myślałem że całość zajmie mi pół roku - de facto już nad tym siędzę 2 lata. ja też czekam na dalsze efekty :D
Napisano 27 Styczeń 200520 l Autor mimo usilnych starań moich znajomych najsilniejszą używką jest herbata i wino. nie pale.
Napisano 31 Styczeń 200520 l Haha...ale jaja! Skąd w thumbnailu wzięło BMW z mojego WIPa!? W dziale WIP jest, ale w Animacja już tego nie widać ;) Adminom się coś chyba potegociło podczas przenoszenia wątku. :))))))))
Napisano 1 Luty 200520 l 3 Miesiace Renderingu! powodzenia. Mam takie pytanie: Czy animowałeś już kiedyś? Czy wiesz jaka to ciężka robota? Wątpie by projekt skończył się pomyślnie. Ale mimo to życze ci powodzienia. p.s Projek Bardzo ciekawy
Napisano 1 Luty 200520 l jezeli animka będzie tak samo dobrze wykonana i złożona to... ręce opadają. ale po prostu przy takiej ilości polygonów i GI... do zobaczenia na 3 miechy :) masz UPS ? :> bo jak korki siądą... ..już w tym momencie podziwiam Twoją cierpliwość
Napisano 2 Luty 200520 l Rendering to najprościej różnorodne obliczenia matematyczne przeprowadzane przez procesor, w wyniku których z naszego projektu powstaje finalny obrazek (render).
Napisano 22 Marzec 200520 l no no no!! to mi sie podoba. te rysuneczki juz niezly klimat robia a co dopiero caly projekt. gratuluje pomyslu i wytrwalosci.