MohSETH Napisano 30 Styczeń 2005 Napisano 30 Styczeń 2005 Postanowilem sobie zrobic miska...zblizaja sie walentynki wiec pomyslalem ze bedzie to fajny dodatek do prezentu dla dziewczyny:) Tylko mam problem bo nie wiem jak stworzyc jakies realne futerko dla misia... mozecie mi pomoc? moze jakis darmowy plugin zalatwi sprawe? Aha laczenia poszczegolnych konczyn jeszcze poprawie... POZDRAWIAM
Hindus Napisano 30 Styczeń 2005 Napisano 30 Styczeń 2005 za bardzo niebieski ;) myśle że przesadziłeś z multipem enviromentu ;) plugin : chociażby http://www.ephere.com/ornatrix/index.php?mnu=5&dest=demo pozdro powodzenia. Aaaa i popraw temat :D
Hindus Napisano 30 Styczeń 2005 Napisano 30 Styczeń 2005 a zainstalowałes ?? po prawej koło renderingu masz menu i tam wszycho jest ;)
Ania Napisano 30 Styczeń 2005 Napisano 30 Styczeń 2005 chcesz podarowac dziewczynie misia z urwana glowa? co za swiat. na stronie ornatrixa sa tutki do tego. bo tego nie wytlumaczy sie w dwoch slowach jak go wlaczyc. mysle ze troche kanciasty ten mis, szczegolnie tam gdzie te lapki takie splaszczone, zrobilabym je bardziej okragle, a caly mis zeby byl troche bardziej flapciaty.
jacob Napisano 30 Styczeń 2005 Napisano 30 Styczeń 2005 bo to jest mis bez glowy, teraz takie modne:P:P
MohSETH Napisano 30 Styczeń 2005 Autor Napisano 30 Styczeń 2005 Spokojnie... to jest mis in working:P Anno C wszystko bedzie...powoli... narazie sie ucze:) i tak nie mam pojecia czy go skoncze...ale z wasza pomoca, kto wie?:) A o to co zrobilem... nozki jeszcze poprawie...chociaz jak sie nalozy futerko to i tak tego nie bedzie widac:P POZDRAWIAM
MohSETH Napisano 31 Styczeń 2005 Autor Napisano 31 Styczeń 2005 Malutki Update:) za zadne skarby nie potrafie sobie poradzic z futerkiem w Onatrix:P Podoba sie wam ten mic? I jeszcze siatka:)
Gość styczny Napisano 31 Styczeń 2005 Napisano 31 Styczeń 2005 niewiem ale ta czapka jakoś dziwnie leży na głowie
MohSETH Napisano 31 Styczeń 2005 Autor Napisano 31 Styczeń 2005 Czapeczke jeszcze poprawie:) a teraz poczatki Pani misiowej:)
Chammer Napisano 31 Styczeń 2005 Napisano 31 Styczeń 2005 za zadne skarby nie potrafie sobie poradzic z futerkiem w Onatrix:PPowiedz czego nie możesz zrobić to coś poradze... też w tym siedziałem ostatnio A mic mi sie podoba, nawet jako prezent na walentynki
MohSETH Napisano 31 Styczeń 2005 Autor Napisano 31 Styczeń 2005 Dzieki Chammer mam problem bo nie wiem jak nalozyc inny rodzaj futerka na poligony imitujace stopki:)i uszka...a i dlaczego futerko na brzuszku mi sie nie renderuje z innymi? bo gdy jesy isolated to wszystko pieknie...brzuszka tylko pozazdroscic:) a jak renderuje cala scene to juz futerko sie nie renderuje...:( a To jest to co zrobilem do tej pory:) Kapelusz mi sie zepsul wiec go OUT:P Juz Mi Komp nie wyrabia po dodaniu futerka:( a przeciez nie jest taki zly... Pozdrawiam
Chammer Napisano 31 Styczeń 2005 Napisano 31 Styczeń 2005 z stopkami i uszkami to bym dodał jako osobne obiekty(attach je:P) i na nie nałożył teksture... inny pomysł do głowy jakoś mi nie przychodzi narazie do głowy A ten brzuszek... nie miałem jeszcze takiego problemu więc nie wiem jak go rozwiązać, niestety... :( Ale to futerko mi sie nie podoba... nie widać wogole oczu:P Daj jaśniejsze.
MohSETH Napisano 31 Styczeń 2005 Autor Napisano 31 Styczeń 2005 Zmienilem futerko... widac juz troche oczy:) nad swiatlem popracuje ale na koncu:) Moze mi ktos powiedziec dlaczego czasem niebieska "skora" misia przeswituje przez futerko a czasem nie?:)
DraB Napisano 31 Styczeń 2005 Napisano 31 Styczeń 2005 Eh ja proboje w maxie od miesiaca i jeszcze nie mam pomyslu jak zazcac cos takiego modelowac :D Mis fajny
Hindus Napisano 31 Styczeń 2005 Napisano 31 Styczeń 2005 Eh ja proboje w maxie od miesiaca i jeszcze nie mam pomyslu jak zazcac cos takiego modelowac :D Mis fajny bo ty nie masz próbować ;) ty masz masz modelować ile tylko sił :D
MohSETH Napisano 31 Styczeń 2005 Autor Napisano 31 Styczeń 2005 Drab wez jakikolwiek tutor i wal do przodu... a w maxie siedze juz z rok tylko ze siedze tak raz na pol roku bo mi sie odechciawa a potem znow mam ochote:)
Chammer Napisano 1 Luty 2005 Napisano 1 Luty 2005 Moh->Skóra ci prześwituje bo masz za mało włosków:P
MohSETH Napisano 2 Luty 2005 Autor Napisano 2 Luty 2005 Tyle zrobilem .... ale nie mam pojecia co z ta skora z 1500 root zwiekszylem na 3000 i nadal to samo:( Po 30 min mam to... oczywiscie poprawie jeszcze ten napis aby bardziej pasowal do serduszek...macie moze jakis pomysl na scene?:)
dom_in Napisano 2 Luty 2005 Napisano 2 Luty 2005 a ja mam do ciebie pytanie. gdzie znalazles tutki do ornatrixa bo te na srtonie nie bardzo daja sie lubiec
Ania Napisano 2 Luty 2005 Napisano 2 Luty 2005 mysle ze te wlosy sie za bardzo blyszcza, powinno byc bardziej miekko i pluszowo.
MohSETH Napisano 2 Luty 2005 Autor Napisano 2 Luty 2005 Ops nie chcacy wykasowalem czyjs post... przepraszam:) To chyba bedee konczyc te prace:) bo mi sie oninatrix konczy:P macie moze jakis pomysl na tlo? moze czarne? Aha mam jeszcze pytanie... w jakiej rodzielczosci jest zdjecie takie normalne 15cmX13cm? to znaczy ile ma dpi bo nie wiem jak mam renderowac a chcialbym to w ramke wlozyc:) Bede musial jeszcze nad swiatlem popracowac... ale to juz pikus:) PS. Bedzie to moja pierwsza ukonczona praca w maxie:) Jednak kochana kobieta potrafi zmobilizowac do pracy;) Pozdrawiam Ps. nie zwracajcie uwagi na lewy gorny rog - przerwany rendering i na "lysosc" misi bo nad tym siedzialem i nie mam pojecia co i jak:)
MohSETH Napisano 5 Luty 2005 Autor Napisano 5 Luty 2005 No coz... niestety prace nad projektem zakonczyly sie z przyczyn wyzszych... nie wiem dlaczego ale nie otwiera mi sie plik:( takze nie bedzie dodatku do prezentu...i nie bedzie tez pierwszej ukonczonej pracy w 3Ds MAXie:( Ehh...
blood_brother Napisano 5 Luty 2005 Napisano 5 Luty 2005 Sprobuj w nowej scenie zaladowac ta scene (przez merge o ile dobrze pamietam).
MohSETH Napisano 5 Luty 2005 Autor Napisano 5 Luty 2005 Juz Probowalem wszystkiego... jak go uruchamiam to tak jakby nic sie nie dzialo...eh... w autoback jestem na poczatku tej sceny i nie chce mi sie zreszta onatrix sie skonczyl:P
Rekomendowane odpowiedzi