Napisano 2 Luty 200520 l Witajcie chciałym przedstawić wam moją 1 pracę 2d .Praca przedstawia jaskinię mrocznych elfów. Mam nadzieję że wam się podoba robiłem ją około miesiąca proszę o komentarze i wmiarę łagodną krytykę Z góry dziękówa !!!!! Pozdrawiam
Napisano 2 Luty 200520 l fajne wyglada jak jakas oldschoolowa miejscowka gry z czasow 486 podoba mi sie, wywolales u mnie sentymentalny nastroj
Napisano 2 Luty 200520 l raczej platformowka 3d :D hmm elfy chyba nie mialy miast ze swiacacymi firdygałkami.. ;P
Napisano 2 Luty 200520 l Autor Poczytaj R.A.Salvadore 6 ksiąg pajęczej królowej albo trylogie mrocznego elfa to tak zwane magiczne światło nierażące mrocznych elfów i zapewniające oświetlenie ludzkim niewolnikom ;] fajno że się podoba
Napisano 2 Luty 200520 l Na temat pracki sie nie wypowiem ale pracuj dalej. P.S Gdzie chodzisz do szkoly??
Napisano 2 Luty 200520 l Autor hmm nierozumiem czamu interesuje cię moja szkoła a nie pracka to ona jest najwarzniejsza
Napisano 3 Luty 200520 l ...faktycznie: bardzo sentymentalna sprawa z ta pracka. nie bede sie wypowiadal na tematy techniczne, bo w tym jest cos innego i nie jest to (dla mnie) duch 486... to wrecz "podrasowane atari", a max 286 i klimaty a'la ishar. ach, i to nie byla wcale ironia - jestem powazny. pozdr.
Napisano 3 Luty 200520 l A co to za shi* ? twoja stara! ... tak bym powiedzial... ale niepowiem bo to niekulturalne ;)... wiec powiem tylko: prawdopodobnie sam bys lepiej nie zrobil...
Napisano 4 Luty 200520 l Chłopaki, chłopaki........proszę o spokój!!!! Każdy z was ma trochę racji, ale na forum przede wszystkim chodzi o krytykę budującą. @Vilmar- miesiąc pracy??.......sorry stary ale dla mnie to wygląda na 3 dni. Zwróć uwagę na ostatni render Tigera- on to zrobił (o ile dobrze pamiętam) w 12h. Daj sobie więcej luzu, zacznij rysować podstawy, naucz się praw rządzących perspektywą, rysuj z natury, ćwicz oko i swoja wrażliwość na barwę, obserwuj itp,itd. Czyli rysuj rysuj i jeszcze raz rysuj, a zobaczysz efekty."Nie od razu Kraków zbudowano" @polak- nie no stary troszkę przesadziłeś, troszkę więcej subtelności:D P.S-@Vilmar: pisząc uważaj na błędy ortograficzne, bo jak zobaczyłem pierwszy post to poczułem się jakby mi ktoś brzeszczot w oko wsadził. Pzdrawiam!
Napisano 4 Luty 200520 l z kolorem to mysle ze nie bedziesz mial problemow wiekszych - gorzej ze szkicem. Postaraj sie zrobic jakis bardziej ambitny obrazek - budynek, aircraft, albo cos... :P
Napisano 4 Luty 200520 l Autor jak pisałem jest to moja 1 praca i może wprawiony grafik zrobił by ją w 3 dni ja robiłem miesiąc jeśli chodzi o szkic to byłby on znacznie dokładniejszy alekiedy zorjentowałem się że mój plan ma zamało pikseli byłem już w połowie i niechciałem zaczynać od początku teraz zrobie taką luźną prackę "pędzel" a potem biore się za zamek
Napisano 4 Luty 200520 l tylko w tym zamku naprawde dobrze przemysl perspektywe :) dobra perspektywa to polowa sukcesu ;)
Napisano 4 Luty 200520 l 3 dni to i tak za duzo, piec minut max. Ale dobra ucz sie ucz, moze bedziesz drugi Craig :P
Napisano 4 Luty 200520 l Autor dla wprawionego grafika może i 3 dni ale to moja 1 praca i robiłem ją miesiąc nierozumiem co źle w szkicu co w tym nie ambitnego ?
Napisano 4 Luty 200520 l Szczerze to tak... kiedys bigle mowil zebym sie wzial za garnki, szklanki i inne badziewia... a fakt ze to najlepsi nauczyciele... nie sadze zeby rysowanie wielkiej bramy piekiel na tym poziomie bylo ambitne... no to tyle. Nie chce uchodzic za profesjonalistę oczywiscie ;) pozdrawiam
Napisano 4 Luty 200520 l Autor mnie szklanki garnki i inne pierdoły zniechęcają jeśli chodzi o perspektywe to mam z tym duże problemy .A i tu niechodzi o ambicje jeśli miałbym robić przez 2 tygodznie garnek to po tygodniu by mi sie odechciało a tak poświęce miesiąc i zrobie coś co chcę zrobić
Napisano 5 Luty 200520 l wytrwaly jestes :) miesiac hmm niezle:) a kliamt faktycznei kolory ruszaja sercem i przypomina sie dawny czas grafik 8bpp czystego oldsqlu... pracuj pracuj... bedzie milo patzrec jak sie rozwijasz :)
Napisano 5 Luty 200520 l Autor dziękuje takie były założenia kolorystyczne aby utrzymać taki właśnie klimat tylko musze popracować nad perspektywą
Napisano 5 Luty 200520 l Twoja sprawa, braki i tak po pewnym czasie wyjda i bedziesz musial sie do nich wracac (chyba ze rzucisz wszystko w kat) to tak jakby wyscig dobrego dlugodystansowca z gosciem, ktory mysli ze go pokona, a brakuje mu pewnych umiejetnosci ...
Napisano 5 Luty 200520 l Autor Wszystko można dopracować a więcej się naucze robiąc żeczy które chce zrobić i będe nad nimi pracował niż jakiś ... kubek który zrobie od niechcenia i wypowiedzcie się o pracy
Napisano 5 Luty 200520 l a praca mi sie nie podoba, nie lubie takich klimatow ... za ciemne, u mnie malo co widac (moze mam zaciemniony monitor :/ ) ehh nie bede sie sprzeczal bo widze ze masz swoje zdanie na ten temat. ale ok, wazne zebys z tego czerpal radoche :]
Napisano 6 Luty 200520 l Autor tak to jest najwarzniejsze bo jaki ma sens robienie czegoś na siłe ??? żaden ;]
Napisano 8 Luty 200520 l Muszę przyznać że nieźle mnie rozbawiłeś!! Masz rację!! Nie chcesz to nie rysuj "badziewii" i innych garnków. Siedź i dopracowywuj nowe pracki!! Czekam z wielką niecierpliwością. Aha i jeszcze jedno: pisząc posty, zajrzyj do słownika ortograficznego Małe pytanko:Ile ty masz lat??
Napisano 8 Luty 200520 l heh mi sie zrobilo tak fanie:) przypomnialem sobie czasy prince of persia:) to byla gra:) wiecej takich prac:) pozdrawiam
Napisano 12 Luty 200520 l hhehe, ciepelko na serduszku :DD mimo ze jak powstawaly takie gierki, i takie grafy [ scena w tamtych czasach :D ] to ja bylem jeszcze malym berbeciem w pieluchach, to pracka mi sie podoba, ale mam jedno ALE :D gdyby to zrobil ktos bardziej dowisadczony, to byl by po prostu wypas, (no plus jeszcze tam takie duperele jak perspektywa i te de) ale to Twoj pierwszy raz, i wiele rzeczy nie jest jeszcze zamierzonych, etc. chodzi mi o to ze mam nadzieje ze to nie jest szczyt twoich mozliwosci :D ale nie krytykuje ,bo ja tez jestem cienki w te klocki :P pooowodzenia w 2d etc i wogole :F [ oj, to jest komentarzna poziomie jakbyscie nie wiedzieli :D ]