curka Napisano 4 Luty 2005 Napisano 4 Luty 2005 jak w temacie - lampy na szybko. zrobilam na 3dtotal, ale postanowilam wystawic sie na krytyke rodakow rowniez :) lampa retro wg wlasnego pomyslu :) pozdrawiam edit: jeszcze sztuka, inna od pozostalych. wiem,ze w kazdej sa niedociagniecia, ale modelowanie na czas to dla mnie nowosc. w kazdym razie wyciagam wnioski na przyszlosc :) pozdro i zabieram sie do nauki(niestety nie modelowania...) ;]
polka dot Napisano 4 Luty 2005 Napisano 4 Luty 2005 pierwsza - zwykla lampka, przyjemna ;) ale na gorze cyba nie powinno byc tak okraglo - te dwa cycki powinny sie spotykac z czubkiem pod ostrym kątem a nie zlewac sie z nim ale moge nie miec racji ;) nie umie sie wyslowic po tygodniu szkoly druga fajna, w moich klimatach :D powiedz, jak zrobilas ten renderek w lewym gornym rogu? pozdro
curka Napisano 4 Luty 2005 Autor Napisano 4 Luty 2005 kome, no to klimaty czujemy podobne :) baardzo przepadam za retro. przy okazji szukania inspiracji znalazlam http://www.classic-modern.co.uk - naprawde przyjemne rzeczy. a to w lewym gornym rogu to nic innego jak siatka z widoku perspective (ja uzywam skryptu capture viewport,ale moze byc po prostu printscreen) i costam pomajstrowalam w fotoszopie,zeby do calosci dokleic.i tyle,zaden render. a co do pierwszej lampki to chyba masz racje,ze za okraglo,ale to wyscig z czasem i traktuje to jako cwiczenie, wiec nie bede juz raczej poprawiac. dzieki za komentarz i pozdro :]
polka dot Napisano 4 Luty 2005 Napisano 4 Luty 2005 rozumiem ;D dzieki za podpowiedz i wielkie za strone ;> w ramach podziekowania dam Ci ten adres > http://www.retroonline.com/ > tez kilka przyjemnych rzeczy i linkow ;) pozdrawiam ;>
Damian Napisano 6 Luty 2005 Napisano 6 Luty 2005 Nom od najpopularniejszego modelu lampek massive, sie troche różni :) lempka retro gites, szkoda tylko ze "powiększenia" w kołkach na dole nie są powiększone.. :)
flesz_gordon Napisano 7 Luty 2005 Napisano 7 Luty 2005 hm :) kul jak bedziesz robic screenshoty siatki to nacis sobie " J" - znikna te ramki wokol obiektow co do lampek to retro najbardziej mi sie podoba
Ania Napisano 8 Luty 2005 Napisano 8 Luty 2005 mi sie najbardziej podoba old school lampka, lubie takie starocie, jedyne co to te paski zdaja sie nie zbiegac w srodku tak jak powinny, ale to moze byc na wskutek interferencji, trudno powiedziec.
Rekomendowane odpowiedzi