Napisano 5 Luty 200520 l hmm... ale na czym polega jego wielofunkcyjnosc? niepraktyczne krzeslo i kolo do monster trucka w jednym ;)? ... nieno powaznie niewiem do czego to sluzy...
Napisano 5 Luty 200520 l Autor podporki musza niestety byc ... jak zloze wszystko do konca to powinno byc wiadomo o co chodzi i czym to sie je :) pierwotnie mialo to byc kolo ale niestety funkcjonalnie nie dalo sie tego zrobic.
Napisano 5 Luty 200520 l A mi sie bardzo podoba, co prawda w ogole nie czuje jego wielofunkcyjnosci, niemniej jednak wstawilbym cos takiego do pokoju. Szczegolnie te podluzne lampy sa dobre (jezeli to sa lampy) :]
Napisano 5 Luty 200520 l wykonanie mi sie podoba ale to czy ktoś to postawi w pokoju to kwestja gustu ;)
Napisano 5 Luty 200520 l hindus --> jak będzie kosztować odpowiednio dużo to bogaczę bedą się o nie zabijać i nie ważne jaki ma kształt :D
Napisano 8 Luty 200520 l Autor to podluzne na gorze to sa jednoczesnie lampy jak i szyny-prowadnice do roznego typu dodatkow ktore tam mozna przyczepic :) dzisiaj postaram sie puscic jeszcze kilka widokow i mam nadzieje ze to rozwiaze problem wielofunkcyjnosci :)
Napisano 10 Luty 200520 l uu cos ci sie spier$#-czylo na oparciu (?) czy to ma byc takie wgniecenie? (ktos za czesto juz tam siedzial czy co? ) I to nowa wersja, bo ostatnio to bylo jakby bardziej kolo, mniej jajo ? ;]
Napisano 10 Luty 200520 l uu cos ci sie spier$#-czylo na oparciu (?) czy to ma byc takie wgniecenie? (ktos za czesto juz tam siedzial czy co? ) I to nowa wersja, bo ostatnio to bylo jakby bardziej kolo, mniej jajo ? ;]
Napisano 10 Luty 200520 l może napisz jakieś ogólne założenia projektu, do czego to ma ostatecznie służyć i jak działać, pokaż jakieś koncepty, szkice, trochę to nam rozjaśni pojęcie o Twoim dziele :) pozdrawiam
Napisano 10 Luty 200520 l może napisz jakieś ogólne założenia projektu, do czego to ma ostatecznie służyć i jak działać, pokaż jakieś koncepty, szkice, trochę to nam rozjaśni pojęcie o Twoim dziele :) pozdrawiam
Napisano 11 Luty 200520 l Autor oki wysylam jeszcze kilka renderkow - wiem ze jest tak kilka bledow , ale modelowalem w rhino i przy przerzucaniu powyskakiwalo mi kilka takich rzeczy a nie mialem czasu aby to poprawic - jak znajde chwile to jeszcze dopracuje. Mebelek jest projektowany dla dzieciakow tak w wieku 12-18 lat . Jego funkcje to miedzy innymi - lozko, kanapa, biurko , miejsce do zabawy , ogladania tv, sluchania muzyki i tak dalej. Tam na tych szynach mozna podczepiac laptopy telewizorki i inne ( w dodatku mozne je bez problemu odczepiac i brac ze soba)
Napisano 11 Luty 200520 l Niechial bym na tym leżec. male niewygodne i strasznie proste. Ale model całkiem ładny.
Napisano 11 Luty 200520 l Autor nie takie małe - miejsce do leżenia ma 200 cm dluosci a szerokosc to 92 cm :) czyli standardowe lozko
Napisano 11 Luty 200520 l to jak to sie miesci pionowo w standardowej chacie o standardowej wys. 280 cm? :D powodzenia na konkursie.
Napisano 11 Luty 200520 l Autor h.max to 270 , tak to projektowane bylo aby weszlo na styk :) jesli tez tam bierzesz udzial - takze powodzenia :)
Napisano 11 Luty 200520 l Autor dwa ekrany sa po to aby jak przyjdzie znajomy mozna bylo pograc w cos na 2 osoby :) a jeden wiekszy tez da sie przyczepic
Napisano 12 Luty 200520 l Muszę przyznać że coraz bardziej mi się podoba, tylko takie małe pytanko: Czy przemyślałeś kwestie technologicze ? Tzn jak się ma przestawianie mebelku z jednej pozycji w drugą do rzeczywistości, kształt elipsy raczej tego nie ułatwia a pewnie ciężkie to jest. Podoba mi się pomysł z szufladami, dorób im tlyko jakieś rączki albo wcięcia żeby było za co złapać Pozdrawiam
Napisano 12 Luty 200520 l Wydaje mi się, że w pozycji pionowej, brak miejsca na stopy czy chociażby na swobodne wyprostowanie nóg dyskwalifikuje ten mebel do zastosowania jako biurko czy miejsce do posiedzenia przed laptopem.
Napisano 12 Luty 200520 l Autor ogolnie projekt nie jest jeszcze przedstawiony w "fazie produkcyjnej" - jesli chodzi o miejsce na stopy t obedzie tam dorabiane odpowiednie wglebienia w obudowie - tak ze bezproblemowo bedzie tam mozna zmiescic nogi. Szuflady narazie mialy byc zrobione na zasadzie "wciskania ich " czyli wpierw trzeba szuflade wcisnac do srodka , a wtedy ona odskakuje i sie otwiera - mialo to zapobiegac otwieraniu tego w pozycji pionowej. Kwestia techniczna obracania tego jest najtrudniejsza. przerwa na srodku obudowy jest jednoczesnie miejscem zaczepienia do podlogi i umiejscowienia mechanizmu wspomagajacego przekrecanie - wewnatrz po obu stronach tej szpary jest zebatka, a do podlogi jest zaczepione jedno kolko zebate bedace wewnatrz tej wlasnie przerwy i dwa ktore robia za lozysko ... ale zagmatwalem - jakby co moge jakis szkic podeslac bo teoretycznie wiem jak to ma dzialac :)