czarny.Ecik Napisano 6 Luty 2005 Share Napisano 6 Luty 2005 Pewnie niektorzy zauwazyli moja fascynacje Lego (a poza fascynacja to niezla zabawa :) ) Projekt z WIP zostal zawieszony z braku czasu i cierpliwosci :) Oto co do tej pory udalo mi sie "wyczarowac"... http://www.czarny.ecik.e-tatry.pl/Lego/SW.jpg Do zrobienia zostal jeszcze pojazd Sebulby oraz pare ludzikow a pozniej zabawa z ustwaieniem sceny i render :) dzieki za c&c Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 6 Luty 2005 Share Napisano 6 Luty 2005 otoczenie też bedzie z klocków? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamos Napisano 6 Luty 2005 Share Napisano 6 Luty 2005 modele nawet fajne ale jak będzie chciał zrobć całąscenę z klocków to go koszty zjedzą. Taki zestaw nie jest wcale tani :) ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir_Bols Napisano 6 Luty 2005 Share Napisano 6 Luty 2005 a ja mam zastrzezenie natury technicznej ;)... czy te "rydwany" nie powinny byc podczepione do silnikow tylko na kablach? ... u ciebie jest jeszcze jakis sztywny palak... i jeszcze jedno mnie nurtuje: czy te modele sa modelowane tak zeby wygladaly jak zlozone z klockow czy moze najpierw modelowales klocki a potem skladales je w pojazd? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamos Napisano 6 Luty 2005 Share Napisano 6 Luty 2005 w zestawie klocków jest ten pałąk. A ty myślałeś, że lego wynalazło antygrawitacje?!? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir_Bols Napisano 6 Luty 2005 Share Napisano 6 Luty 2005 w zestawie klocków jest ten pałąk. A ty myślałeś, że lego wynalazło antygrawitacje?!? a ty myslales ze lego wynalazlo mini silniki odrzutowe na palakach? a co za roznica czy z palakiem czy bez? latac przeca i tak model z klockow nie bedzie... natomiast wyglada lepiej bez palaka... edit: k leru ja jestem spokojny... eot... niech sie autor wypowie w tej jakze kontrowersyjnej kwestji palakow i tyla... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 6 Luty 2005 Share Napisano 6 Luty 2005 Panowie spokojnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny.Ecik Napisano 12 Luty 2005 Autor Share Napisano 12 Luty 2005 Witam ponownie.... Od czego tu zaczac.... Moze na poczatek w ramach wyjasnienia: - czesc klockow powstala troszke wczesniej, przed rozpoczeciem bitwy, ale sam zamysl zestawu 7171 narodzil sie z mysla o niej... jesli to nie zgodnie z regulaminem to prosze o przeniesienie watku do WIP - jak wynika z wczesniejszego "-" modeluje kolejne klocki, a nastepnie skladam je do kupy... co daje nieziemska frajde... - aha i jeszcze ten "legendarny" palak... na te chwile on tam jest ale mysle ze w koncu sie go pozbede Rzeczywiscie ciekawiej to wyglada i blizej do orginalu filmowego Moze jak cos dzis wymodeluje to zrobie update... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny.Ecik Napisano 13 Luty 2005 Autor Share Napisano 13 Luty 2005 Maly update... Poszedlem za podpowiedziali i skasowalem palaki... No i postepy nad podem Sebulby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 13 Luty 2005 Share Napisano 13 Luty 2005 bardzo ladnie i bardzo dokladnie, congrats ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 13 Luty 2005 Share Napisano 13 Luty 2005 Ja nadal buduje z klocków lego :) Fajna zabawa :) Dorobisz napisy na klockach np bumpem? Bo u ciebie takie gładkie są. Chyba warto się z tym pomęczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny.Ecik Napisano 13 Luty 2005 Autor Share Napisano 13 Luty 2005 I jeszcze jeden update... Tym razem troszke kolorow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 14 Luty 2005 Share Napisano 14 Luty 2005 LAdne. Zrób efekt szybkości i niech to lacze pomiedzy silnikami ma jakis fajny kolor :D taki jak na filmie :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 15 Luty 2005 Share Napisano 15 Luty 2005 DraB ale to nie film tylko klocki ;P fajny modelik ale materialy nic nie odbijaja i swiatlo blee ;D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agniechadruga Napisano 16 Luty 2005 Share Napisano 16 Luty 2005 bardzo fajne. w finalnym renderingu przydalyby sie napisy "lego" na kazdej wypustce - tak jak to ma miejsce w orginale. (pewnie wystarczy bump z mapowaniem planarnym ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny.Ecik Napisano 16 Luty 2005 Autor Share Napisano 16 Luty 2005 Plan jest nastepujacy: beda wypustki (mam nadzieje :)), beda "pioruny" pomiedzy silnikami, bedzie rozdmuchany pyl pod podami oraz jakies lepsze oswietlenie... teraz pracuje nad tym ale jakos malo czasu :( ale mam nadzieje ze wytrzymacie :) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
streaker Napisano 16 Luty 2005 Share Napisano 16 Luty 2005 teksturki, hmmm.... chyba powiniem byc wiekszy specular, modelik ładnie ci wyszedł, jakieś fajne otoczenie, motion blur i moze byc ciekawa praca... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi