Napisano 6 Luty 200520 l Pewnie niektorzy zauwazyli moja fascynacje Lego (a poza fascynacja to niezla zabawa :) ) Projekt z WIP zostal zawieszony z braku czasu i cierpliwosci :) Oto co do tej pory udalo mi sie "wyczarowac"... http://www.czarny.ecik.e-tatry.pl/Lego/SW.jpg Do zrobienia zostal jeszcze pojazd Sebulby oraz pare ludzikow a pozniej zabawa z ustwaieniem sceny i render :) dzieki za c&c
Napisano 6 Luty 200520 l modele nawet fajne ale jak będzie chciał zrobć całąscenę z klocków to go koszty zjedzą. Taki zestaw nie jest wcale tani :) ;P
Napisano 6 Luty 200520 l a ja mam zastrzezenie natury technicznej ;)... czy te "rydwany" nie powinny byc podczepione do silnikow tylko na kablach? ... u ciebie jest jeszcze jakis sztywny palak... i jeszcze jedno mnie nurtuje: czy te modele sa modelowane tak zeby wygladaly jak zlozone z klockow czy moze najpierw modelowales klocki a potem skladales je w pojazd?
Napisano 6 Luty 200520 l w zestawie klocków jest ten pałąk. A ty myślałeś, że lego wynalazło antygrawitacje?!?
Napisano 6 Luty 200520 l w zestawie klocków jest ten pałąk. A ty myślałeś, że lego wynalazło antygrawitacje?!? a ty myslales ze lego wynalazlo mini silniki odrzutowe na palakach? a co za roznica czy z palakiem czy bez? latac przeca i tak model z klockow nie bedzie... natomiast wyglada lepiej bez palaka... edit: k leru ja jestem spokojny... eot... niech sie autor wypowie w tej jakze kontrowersyjnej kwestji palakow i tyla...
Napisano 12 Luty 200520 l Autor Witam ponownie.... Od czego tu zaczac.... Moze na poczatek w ramach wyjasnienia: - czesc klockow powstala troszke wczesniej, przed rozpoczeciem bitwy, ale sam zamysl zestawu 7171 narodzil sie z mysla o niej... jesli to nie zgodnie z regulaminem to prosze o przeniesienie watku do WIP - jak wynika z wczesniejszego "-" modeluje kolejne klocki, a nastepnie skladam je do kupy... co daje nieziemska frajde... - aha i jeszcze ten "legendarny" palak... na te chwile on tam jest ale mysle ze w koncu sie go pozbede Rzeczywiscie ciekawiej to wyglada i blizej do orginalu filmowego Moze jak cos dzis wymodeluje to zrobie update... Pozdro
Napisano 13 Luty 200520 l Autor Maly update... Poszedlem za podpowiedziali i skasowalem palaki... No i postepy nad podem Sebulby
Napisano 13 Luty 200520 l Ja nadal buduje z klocków lego :) Fajna zabawa :) Dorobisz napisy na klockach np bumpem? Bo u ciebie takie gładkie są. Chyba warto się z tym pomęczyć
Napisano 14 Luty 200520 l LAdne. Zrób efekt szybkości i niech to lacze pomiedzy silnikami ma jakis fajny kolor :D taki jak na filmie :>
Napisano 15 Luty 200520 l DraB ale to nie film tylko klocki ;P fajny modelik ale materialy nic nie odbijaja i swiatlo blee ;D pozdro
Napisano 16 Luty 200520 l bardzo fajne. w finalnym renderingu przydalyby sie napisy "lego" na kazdej wypustce - tak jak to ma miejsce w orginale. (pewnie wystarczy bump z mapowaniem planarnym )
Napisano 16 Luty 200520 l Autor Plan jest nastepujacy: beda wypustki (mam nadzieje :)), beda "pioruny" pomiedzy silnikami, bedzie rozdmuchany pyl pod podami oraz jakies lepsze oswietlenie... teraz pracuje nad tym ale jakos malo czasu :( ale mam nadzieje ze wytrzymacie :) Pozdro
Napisano 16 Luty 200520 l teksturki, hmmm.... chyba powiniem byc wiekszy specular, modelik ładnie ci wyszedł, jakieś fajne otoczenie, motion blur i moze byc ciekawa praca... :)