Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Pewnie niektorzy zauwazyli moja fascynacje Lego (a poza fascynacja to niezla zabawa :) ) Projekt z WIP zostal zawieszony z braku czasu i cierpliwosci :)

Oto co do tej pory udalo mi sie "wyczarowac"...

http://www.czarny.ecik.e-tatry.pl/Lego/SW.jpg

Do zrobienia zostal jeszcze pojazd Sebulby oraz pare ludzikow a pozniej zabawa z ustwaieniem sceny i render :)

dzieki za c&c

• Odpowiedzi 16
  • Wyświetleń 2,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

modele nawet fajne ale jak będzie chciał zrobć całąscenę z klocków to go koszty zjedzą. Taki zestaw nie jest wcale tani :)

;P

Napisano

a ja mam zastrzezenie natury technicznej ;)... czy te "rydwany" nie powinny byc podczepione do silnikow tylko na kablach? ... u ciebie jest jeszcze jakis sztywny palak...

i jeszcze jedno mnie nurtuje: czy te modele sa modelowane tak zeby wygladaly jak zlozone z klockow czy moze najpierw modelowales klocki a potem skladales je w pojazd?

Napisano

w zestawie klocków jest ten pałąk. A ty myślałeś, że lego wynalazło antygrawitacje?!?

Napisano
w zestawie klocków jest ten pałąk. A ty myślałeś, że lego wynalazło antygrawitacje?!?

a ty myslales ze lego wynalazlo mini silniki odrzutowe na palakach?

a co za roznica czy z palakiem czy bez? latac przeca i tak model z klockow nie bedzie... natomiast wyglada lepiej bez palaka...

edit: k leru ja jestem spokojny... eot... niech sie autor wypowie w tej jakze kontrowersyjnej kwestji palakow i tyla...

Napisano
  • Autor

Witam ponownie....

Od czego tu zaczac.... Moze na poczatek w ramach wyjasnienia:

- czesc klockow powstala troszke wczesniej, przed rozpoczeciem bitwy, ale sam zamysl zestawu 7171 narodzil sie z mysla o niej... jesli to nie zgodnie z regulaminem to prosze o przeniesienie watku do WIP

- jak wynika z wczesniejszego "-" modeluje kolejne klocki, a nastepnie skladam je do kupy... co daje nieziemska frajde...

- aha i jeszcze ten "legendarny" palak... na te chwile on tam jest ale mysle ze w koncu sie go pozbede Rzeczywiscie ciekawiej to wyglada i blizej do orginalu filmowego Moze jak cos dzis wymodeluje to zrobie update...

Pozdro

Napisano

Ja nadal buduje z klocków lego :) Fajna zabawa :) Dorobisz napisy na klockach np bumpem? Bo u ciebie takie gładkie są. Chyba warto się z tym pomęczyć

Napisano

LAdne. Zrób efekt szybkości i niech to lacze pomiedzy silnikami ma jakis fajny kolor :D taki jak na filmie :>

Napisano

DraB ale to nie film tylko klocki ;P

fajny modelik ale materialy nic nie odbijaja i swiatlo blee ;D

pozdro

Napisano

bardzo fajne. w finalnym renderingu przydalyby sie napisy "lego" na kazdej wypustce - tak jak to ma miejsce w orginale. (pewnie wystarczy bump z mapowaniem planarnym )

Napisano
  • Autor

Plan jest nastepujacy: beda wypustki (mam nadzieje :)), beda "pioruny" pomiedzy silnikami, bedzie rozdmuchany pyl pod podami oraz jakies lepsze oswietlenie... teraz pracuje nad tym ale jakos malo czasu :( ale mam nadzieje ze wytrzymacie :)

Pozdro

Napisano

teksturki, hmmm.... chyba powiniem byc wiekszy specular, modelik ładnie ci wyszedł, jakieś fajne otoczenie, motion blur i moze byc ciekawa praca... :)