Georgas Napisano 7 Luty 2005 Share Napisano 7 Luty 2005 Witam jest to mój pierwszy poważny projekcik w maxie, jestem początkującym użytkownikiem maxa bo od niecałego miesiąca więc prosze o dużo rad jak coś w złym kierunku idzie z modelowaniem.Mam nadzieje że coś z tego mojego pokoiku wyjdzie, piszcie jak wam sie będzie podobał i niepodobał ale najbardziej mile widziane rady :] Więc zaczynamy, na pierwszy ogień idzie szafa i regał Aha użytam maxa 6 a renderuje w Vrayu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luke3D Napisano 7 Luty 2005 Share Napisano 7 Luty 2005 Szafa jak szafa (ktoś właśnie tak wstrętnie napisał na moim wątku posta...nevermind), ale przydałyby się jakieś "gałki" którymi się otwiera szafki i szyflady...ogólnie spox i powodzenia w dalszej nauce takiej wielkiej sztuki jaką jest 3d studio max... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 7 Luty 2005 Autor Share Napisano 7 Luty 2005 hehe dzięki , szczegółami będe sie zajmował na końcu czyli klamkami narazie szafy czyli deseczki :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shuyin Napisano 7 Luty 2005 Share Napisano 7 Luty 2005 Zmień te czarne tło w enviroment albo chociaż odpal skylighta w vray. Wtedy będzie to owiele lepiej wyglądac(i dłużej się renderować ale to szczegół:]). Pozatym całkie całkiem. Czekam na updat'a. PS. JA też dopiero sie ucze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 7 Luty 2005 Share Napisano 7 Luty 2005 shuyin, juz mu przekazalem podstawowe zasady pokazowych renderow ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 7 Luty 2005 Autor Share Napisano 7 Luty 2005 hehe a no przekazałeś mam nadzieje że wam starczy A jak zaciemne to węźcie sobie rozjaśnijcie monitor bo ja mam rozjaśniony i wsząędzie będzie inaczej widać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shuyin Napisano 7 Luty 2005 Share Napisano 7 Luty 2005 Odrazu lepiej.No ale pracuj, pracuj bo narazie niema zawiele do oceny. Chyba żebyś siatke wrzucił to możęmy luknąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_saskybody Napisano 7 Luty 2005 Share Napisano 7 Luty 2005 Wisz Georgas ta jak mówiłem przedtem uchwyty do szafek i szuflad po dodaniu Skylight o nieblo lepiej :D polecam jak masz niedobór uchwytów w głowie ta stronke www.ikea.pl :P seeYa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oizo Napisano 7 Luty 2005 Share Napisano 7 Luty 2005 no jak mowisz ze od 1 miecha robisz cos to niezle. tak ogole to nie ma co mowic bo nie wiele jeszcze jest ale czekam na update ;] powodzenia. pozdro V Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shuyin Napisano 8 Luty 2005 Share Napisano 8 Luty 2005 Zaktualizuj załącznik w pierwszym poście. Pozatym jeśli chesz budować cały pokój to możę najpierw postaw ściany, będzie ci potem łatwiej porozmieszcać meble(przynajmniej tak myśle). Czekam na coś nowego i powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Błazi Napisano 8 Luty 2005 Share Napisano 8 Luty 2005 Jak to nie ma c oceniac!? To jest szafa. Jest bardzo oryginalna (serio) taką masz w pokoju? Jak tak to gratuluje oryginalnego wyboru :D ;]. Bardzo ładnie. I serio jezeli od miecha zajmujesz sie maxiem to jest ... - bardzo dobrze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 8 Luty 2005 Autor Share Napisano 8 Luty 2005 Hehe , ja naprawde nieumie dużo a tego wszystkiego nauczyłem sie dzięki Lordowi Saskybody'emu który mnie nauczył podstaw maxa i wielkie dzięki mu za to :] Dziś zamieszczam biurko , no i to wszystko jeśli chodzi o meble :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luke3D Napisano 8 Luty 2005 Share Napisano 8 Luty 2005 z deczka przypaskudnie wygląda z tymi cieniami...zmniejsz chociaż intensywność cieni. Ja proponuje teraz dać uchwyty do szafek bo później....poprostu daj te uchwyty i tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luke3D Napisano 8 Luty 2005 Share Napisano 8 Luty 2005 aha...i te biurko to też troche przybiedne...czekamy na tekstury to będzie o wiele lepiej daj te uchwyty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 8 Luty 2005 Autor Share Napisano 8 Luty 2005 No takie mam biurko nic nieporadze :] , a texturki to będą na samym końcu, widze że mnie naciskacie z tymi uchwytami więc je zrobie :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luke3D Napisano 8 Luty 2005 Share Napisano 8 Luty 2005 no i to jest pozytywne nastawienie grafika 3d więc czekamy na uchwyty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seo000 Napisano 8 Luty 2005 Share Napisano 8 Luty 2005 Bardzo dobrze jak na poczatek, ale zobaczymy jak ci wyjdzie całość. Najważniejsze w takich pokojach są materiały bo modele zwykle proste. PS. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudylew Napisano 9 Luty 2005 Share Napisano 9 Luty 2005 Tak textury są bardzo ważne w takich scenach z prostymi modelami!!! propos szafy - to wydaje mi się że przesówane drzwiczki są zbytnio wgłębione w szafę . Po za tym drobnym szczegółem wszystko pasi. Gratulacje Ja z maxem jestem 4 miesiące z przerwami i jeszcze takich rzeczy nie robiłem więc będę podpatrywał co wymodzisz :) Pozdro..forAll __________________ http://www.grafikarg.w.szu.pl - "my gallery" don't laff.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 9 Luty 2005 Autor Share Napisano 9 Luty 2005 Witam Dziś zamieszczam troche sprzętu audio a mianowicie kolumny mam nadzieje że sie wam spodobają a jeśli chodzi o szafe i drzwiczki to wszystko jest OK , wszystko jest mierzone od linijki :P pozdrawiam i prosze o opinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luke3D Napisano 9 Luty 2005 Share Napisano 9 Luty 2005 Ja jak robie to też z linijką po pokoju latam :D i też niektórzy sie czepiają....Fajne kolumny te otwory to booleanowałeś?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lord_saskybody Napisano 9 Luty 2005 Share Napisano 9 Luty 2005 Jak juz mówiłem głosniki fajne ... w meblach czy innych stuffs staraj sie robic wiecej szczegółów :) i bedziesz wymiatał ale jeszce nie teraz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 9 Luty 2005 Autor Share Napisano 9 Luty 2005 Ja jak robie to też z linijką po pokoju latam :D i też niektórzy sie czepiają....Fajne kolumny te otwory to booleanowałeś?? Boolean używałem do wycięcia dziur w obudowie , troche miałem z tym kłopot bo mi sie całe kolumny przez ten boolean psuły ale jakoś sobie poradziłem :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 9 Luty 2005 Share Napisano 9 Luty 2005 bo boolean zle uzyty niszczy siatke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SyntaxError Napisano 9 Luty 2005 Share Napisano 9 Luty 2005 Bardzo fajnie ci to idze, a kolumny bardzo mi sie podobają !!! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oizo Napisano 9 Luty 2005 Share Napisano 9 Luty 2005 no powolutku, powolutku i bedziesz mial wszsytkie mebelki ;] coraz lepiej ;] powodzenia pozdro V Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 10 Luty 2005 Autor Share Napisano 10 Luty 2005 Dziś kolejny dzień, więc kolejny update Kolumny już były więc teraz czas na sprzęt audio. Nie jest to może nowy sprzęt ale chodzi :] Jest to jakaś polska firma DIORA ,ale jak chodzi to niema co narzekać :] Mam nadzieje że sie wam spodoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 10 Luty 2005 Autor Share Napisano 10 Luty 2005 Dziś kolejny dzień, więc kolejny update Kolumny już były więc teraz czas na sprzęt audio. Nie jest to może nowy sprzęt ale chodzi :] Jest to jakaś polska firma DIORA ,ale jak chodzi to niema co narzekać :] Mam nadzieje że sie wam spodoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 10 Luty 2005 Share Napisano 10 Luty 2005 ja tez mam stary wzmacniacz ;> ale chodzi fajnie dobre modeliki, dawaj moze jakies siateczki ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 10 Luty 2005 Share Napisano 10 Luty 2005 ja tez mam stary wzmacniacz ;> ale chodzi fajnie dobre modeliki, dawaj moze jakies siateczki ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luke3D Napisano 10 Luty 2005 Share Napisano 10 Luty 2005 no no no fajnie PS. Czekamy na uchwyty w szufladach i szafach :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luke3D Napisano 10 Luty 2005 Share Napisano 10 Luty 2005 no no no fajnie PS. Czekamy na uchwyty w szufladach i szafach :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 10 Luty 2005 Share Napisano 10 Luty 2005 Widac zaczaki polymodelingu w przeciwienstwie do pierwszych obiektow zbudowanych z prostych bryl ;] Chociaz przyznal sie na gg ze jeszcze uzywa booleana, stanowczo odradzam, to samo zrobisz polymodelingiem ;] do kaseciaka [mam nadizeje ze to kaseciak], musisz odzielic [detach] ta szybke przez ktora widac kasete bo bedziesz miec pozniej problem z materialem ;] i wstaw w pierwszy post nowy obrazek ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 10 Luty 2005 Share Napisano 10 Luty 2005 Widac zaczaki polymodelingu w przeciwienstwie do pierwszych obiektow zbudowanych z prostych bryl ;] Chociaz przyznal sie na gg ze jeszcze uzywa booleana, stanowczo odradzam, to samo zrobisz polymodelingiem ;] do kaseciaka [mam nadizeje ze to kaseciak], musisz odzielic [detach] ta szybke przez ktora widac kasete bo bedziesz miec pozniej problem z materialem ;] i wstaw w pierwszy post nowy obrazek ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 11 Luty 2005 Autor Share Napisano 11 Luty 2005 Dziś dodaje najważniejszą ściane pokoju Mam nadzieje że napiszecie jak bedziecie widzieć błędy i jak się będzie podobać też :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luke3D Napisano 11 Luty 2005 Share Napisano 11 Luty 2005 To trzeba mieć nerwy żeby takie coś robić (mi tego brakuje) Bardzo fajnie wyszła ta ściana i wogóle powodzenia w modelowaniu następnych ścian :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 11 Luty 2005 Share Napisano 11 Luty 2005 jestem pod wrazeniem bo wyglada lepiej niz moje, sprzedaj mi klamki ;p;p;p w koncu widac ladny modeling a nie boolean i proste obiekty, mi sie podoba ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAIRAM Napisano 12 Luty 2005 Share Napisano 12 Luty 2005 Georgas, znamy się juz tyle lat.........:D Mówiłem Ci to już ale powtórzę(a co niech cała Polska wie:P), ten pokoik jest naprawde Super jak na początek!!! Widać ze robisz to z pasją i co najważniejsze nie odkladasz na poźniej(tak jak ja to robię:PP) Muszę Wam wszystkim powiedzieć, że widziałem juz texturki i są naprawde niezle!! A i jescze jedno: Seo powiedział, że ja bym takiego czegos nie zrobił....a to cos znaczy:DD Dla porównania pokazuję swój pierszy pokoik:P P.s sorki georg, ze psuje ogolnie dobre zdanie o zalacznikach w tym watku:PPP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 12 Luty 2005 Autor Share Napisano 12 Luty 2005 Dzięki Sairam , bardzo mi milo że tak sądzisz :] Dziś daje moje cztery ściany i umeblowanie które opublikowałem na forum :] Prosze o komentarze :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 12 Luty 2005 Share Napisano 12 Luty 2005 same kwadraty :( nie wydaje mi sie zeby tak bylo naprawde.. masz jakeis foto swojego pokoju? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 12 Luty 2005 Autor Share Napisano 12 Luty 2005 same kwadraty :( nie wydaje mi sie zeby tak bylo naprawde.. masz jakeis foto swojego pokoju? Niestety niemam zdjęcia pokoju, musze troche pochamferować ale tylko krawędzie ścian (chodzi o ściane z oknem) bo mebelki sie zgadzają :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luke3D Napisano 12 Luty 2005 Share Napisano 12 Luty 2005 jestem pod wrażeniem...jak można ze zwykłych primitives'ów zrobić takie coś ??? czekam z niecierpliwością na następnego update'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 12 Luty 2005 Autor Share Napisano 12 Luty 2005 Nadeszła tak długo oczekiwana chwila przez was czyli klamki :P to nic takiego ale ale odrazu szafa nabrała życia ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luke3D Napisano 14 Luty 2005 Share Napisano 14 Luty 2005 WOW !!! Czy te uchwyty są objektami Line czy mi sie wydaje ?? To sie nazywa mistrzostwo prostoty (w pozytywnym znaczeniu) Pracuj tak dalej, a będzie FULL WYPAS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudylew Napisano 15 Luty 2005 Share Napisano 15 Luty 2005 Ja też nie mam słów, z dnia na dzień pokój jest coraz lepszy czekam na te wypasione teksturki. Ile zajęło Ci wymodelowanie całej szafy razem z uchwytami tak zlicz w całość? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 20 Luty 2005 Autor Share Napisano 20 Luty 2005 Ile zajęło Ci wymodelowanie całej szafy razem z uchwytami tak zlicz w całość? Tak około 2 godzinek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 20 Luty 2005 Autor Share Napisano 20 Luty 2005 Witam ponownie Dawno niebyło żadnego update ponieważ niemiałem zbytnio czasu ale dziś daje malutkiego update, mam nadzieje że sie wam spodoba :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luke3D Napisano 22 Luty 2005 Share Napisano 22 Luty 2005 no fajnie jak na 2 miesiące nauki to podziwiam! (mistrz prostOty) powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 22 Luty 2005 Share Napisano 22 Luty 2005 No ładnie, ładnie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 27 Luty 2005 Autor Share Napisano 27 Luty 2005 Powoli pokoik nabiera kolorów , dziś dajne żyrandol i mało znaczący ale zawsze kontakt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAIRAM Napisano 27 Luty 2005 Share Napisano 27 Luty 2005 Bez fajerwerkow, ale ładnie, zgrabnie i bez wiekszych bykow-to sie liczy GRATULACJE brachu!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi