Napisano 8 Luty 200520 l Czesc wszystkim , zapewne mnie nie znacie jestem nowy na tym forum, chce siee wam jak najlepiej zaprezentowac i z mam nadzieje ze z pomoca przyjdzie mi wlasnie modelowany przezemnie porszak(porsche carrera), ponizej zamieszczam rezultat 25 gozinnej pracy, mam nadzieje ze wam sie spodoba.
Napisano 8 Luty 200520 l No to witam na forum - modelik łądny ;) widze ze ktos będzie miał konkurencje :D
Napisano 9 Luty 200520 l Marfeusz -> zmień temat na zgodny z regulaminem i zapoznaj się z nim http://max3d.pl/forum/forumdisplay.php?f=43
Napisano 9 Luty 200520 l nie ktos:) tylko sama Panna Pusik:) powodzenia:) jak narazie calkiem niezle:)
Napisano 9 Luty 200520 l panna pussik już chyba dawno przestała istnieć jeśli chodzi o grafike na tym forum.... Model bardzo ładnie się zapowiada czekam na more....
Napisano 9 Luty 200520 l Lubie tego typu auta, ale czy 25 godzin na to karoserie to nie za dużo, no chyba że zrobiłeś coś jeszcze.
Napisano 10 Luty 200520 l Seo000--> na nic nie jest za duzo nie liczy sie czas tylko efekt ja wolalbym robic miesiac karoserie ale zeby nie miala zadnych bugow i zeby byla idealnie prosta;);) modelik niczego sobie choc widac ze to dopiero zarys sylwetki;);) ps ja tez robie carrere gt.....:P:P
Napisano 10 Luty 200520 l echh...kolejny smamochod...:) a tak po za tym to ladna linia... pokaz siateczke :D
Napisano 10 Luty 200520 l Autor Dzieki za liczne komentarze, umieszczam siateczke , aczkolwiek stara z przed dwuch dni bo ostatnio bylem zajetym czyms innym ,a le samochodzik dalej pomalutku sie modeluje , niedlugo beda nastepne updatey. Dla zainteresowanych ten sam watek prowadze u przyjaciol z zagranicy, dokladnie mozana go zanalezc na forum www.3dkingdom.org ten sam nik co na tutejszym forum. -Edycja- Zamieszczam dodatkowe screenshoty tylu samochodu
Napisano 10 Luty 200520 l Autor Dzieki za liczne komentarze, umieszczam siateczke , aczkolwiek stara z przed dwuch dni bo ostatnio bylem zajetym czyms innym ,a le samochodzik dalej pomalutku sie modeluje , niedlugo beda nastepne updatey. Dla zainteresowanych ten sam watek prowadze u przyjaciol z zagranicy, dokladnie mozana go zanalezc na forum www.3dkingdom.org ten sam nik co na tutejszym forum. -Edycja- Zamieszczam dodatkowe screenshoty tylu samochodu
Napisano 30 Czerwiec 200519 l Autor Witam wszystkich, juz dawno mnie tu nie bylo, ale zaczely sie wakacje i spowrotem moge wrocic do tego projektu. Ponizej umieszczam troche renderow i screenow. Mile widziane komentarze.
Napisano 1 Lipiec 200519 l Wróciłeś, to teraz bierz się do roboty, bo fajnie się zapowiadało, a przy okazji to będzie też cały interior?
Napisano 1 Lipiec 200519 l mogles dac odwrotnie siatke miniaturke a rendery normalne :D a z tej pozycji bardzo ladnie
Napisano 1 Lipiec 200519 l o dżizys ..... zmień bierznik opony bo wygląda jak od 20 letniego samochodu terenowego :] a pozatym całkiem ładnie
Napisano 1 Lipiec 200519 l heehee no z tym bieznikiem to racja :D aha i masz krzywe przednie nadkole tam gdzie jest szczelina pozdro
Napisano 2 Lipiec 200519 l człowieku gdzieś ty sie podziewał :] ?? co do modeliku to coś z tym przednim zderzakiem jest nie tak (patrz render) :P
Napisano 2 Lipiec 200519 l hindi :D jesli chodzi ci o zderzak lekko z boku to tak powinno byc w carrera wiec to nie bug tylko prawda:) pzdro
Napisano 3 Lipiec 200519 l Autor Dodałem pare szczegółów. Mam pytanie, czy tylne koło jest większe od przedniegoi bo jakos niemoge zabardzo dojrzec, a wydaje mi sie że jest.
Napisano 3 Lipiec 200519 l ja mam prosbe moglbys pokazac siatke swiatla tylniego jesli to modeling:D:D pozdro
Napisano 3 Lipiec 200519 l Hmm chyba trochę za mało wysunięte te koła ;) Ale model ogólnie super :D czekam na wersję z lakierem ;) pzdr
Napisano 3 Lipiec 200519 l Autor Cezsc. Dzieki za komentarze. Ponizej zamieszczam pare renderkow, oraz obiecana siatka tylnego swiatla. Z roztawienie kół, oraz stwierdziłem jednak ze tylne kolo jest wieksze od przedniego w zwiazku z czym je powiekszylem. Poprawilem jeszce kilka drobnych elementow.
Napisano 4 Lipiec 200519 l KamillM--> jak dobrze widze to zrobile je booleamem prawda?? zrobil ksztalt swiatla dal ms pozniej zrobile te otqwoey(nowy obiekt) skopiowal go i dal booleam nawet po siatce mozna to zauwazyc i wlasnie o to mi chodzilo morfeuszciekawy bylem czy to naprawde modelowales czy robiles booleamem bo normalnie recznie modelowac to to mozna sie tylko pochlastac:D:D pozdro
Napisano 4 Lipiec 200519 l Autor Tak to bylo boolean ale z funkcja split, a potem uzylem modyfikatora bridge do polą czenia powstalych otworow. Ponizej maly progresik model swiatla przedniego