Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

witam ponownie :P nie wiem dlaczego nie chce zrobic sweepa - zaznaczone linie zrrobione blendem sa railami. daje enter i pisze ze two surfaces ar to cloose :|

moze ktos tez sie kiedys z tym spotkal i udalo mu sie to rozwiazac?

pozdro

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

jesli juz to na odwrot to te najdluzsze i najbardziej zagiete powinny byc railami a krotkie i proste profilami. ale i tak w tym przypadku ladnie to nie wyjdzie :)

Napisano

sprobuj tak ... wyextractuj isocurves'y tam gdzie zaznaczylem na zielono ... zblenduj je tam gdzie na niebiesko ... uzyj sweep 2 tak jak zaznaczylem ... :)

powinno wyjsc prawie tak jakbys sobie tego zyczyl ... powodzenia kome

Napisano
  • Autor

dzieki, dalem sobie rade - pewnie dla was jest to nic ale dla mnie wielki sukces ;D - nie dawalem za raile tych dluzszych bo mam oddzielne surfy dachu i szyb wiec nie daloby sie na nich zrobic 2surfa ale zrobilem tak ze wyextractowalem isocurvy na krawedziach tych surfow dachu i szyb, zjoinowalem i w miare zadzialalo ;)

SansSerif - nie koniecznie ma byc ladnie ;D robie z tutka i ma to na celu zebym zrozumial zasady a nie zrobil ladny dokladny model ;) to dopiero pierwsze podejscie :D

a nie wiedzialem jak to zrobic bo w tutku jest troche niedokladnie opisane, polowe robie na wyczucie i z wlasnych 'umiejetnosci' ;D

dzieki i pozdrawiam. jak niepotrzebny watek to usune ;D

Napisano

jak juz robisz takie rzeczy home to lepiej sie sprawuje moim zdaniem Dupedge niz extract przy samej krawedzi :) zwlaszcza jak bedziesz mial trimowane powierzchnie ... to twoj sposob ni hu hu nie zadziala ;]

pozdrawiam