Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Cześć,

po dłuższej przerwie wrocilem na chwile do modelowania.

tak sie sklada ze potrzebuje wykonac jakas grafike dla systemu WWW nad ktorym wspolpracuje, a symbolem owego systemu jest właśnie parasol (czerwony :) ).

nie wiem jak to sie dalej potoczy, ale marzeniem jest wykonac splash screen z parasolem w roli glownej :)

pozdrawiam.

(czy ktos bylby zainteresowany oteksturowaniem i renderem ?)

• Odpowiedzi 11
  • Wyświetleń 1,7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

cos sie szykuje :) narazie mozna powiedziec ze niezle :) ale takim czyms sie jeszcze nie schronisz przed deszczem :P ...pozdro...

Napisano
  • Autor

na deszcz na razie sie nie nadaje, ale juz za chwileczkę, już za momencik ... :)

poki co wracam do pracy caly przemoczony do suchej nitki..

Napisano
  • Autor

faktycznie, tez mam takie wrazenie ze za krotka.

zmienie to na koncu bo to prosta rzecz do poprawienia.

Napisano
  • Autor

dobra, poprzednia 'kopula' parasola byla skopana bo zbyt rowna i z ostrymi krawedziami na laczeniach.

zamieszczam wersje ostateczna z poprawiona kopula i przedluzona raczka.

pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

wiesz co jest najlepsze... ze te detale i tak prawdopodobnie beda niewidoczne bo scena bedzie ukazywala paryzol od góry.

no ale pozwolilo mi to na przypomnienie sobie modelowania w rhino wiec zawsze o to jestem do przodu.

mam do Was pytanie:

czy ma ktos gotowa pusta max'ową scene z ustawionymi swiatlami do renderera Vray zebym mogl szybko jakis production uzyskac ???

chodzi o zwykla scene z bialym tlem i konkretnymi swiatlami azeby uzyskac taka sterylna renderke. biale tlo i red parasol.

będe bardzo wdzieczny. nie mam ostatnio czasu na zabawe od poczatku z vray a stare pliki gdzies mi zniknely z dysku.

jesli ktos sie znajdzie to bardzo dziekuje.

Napisano
  • Autor

proba z kolorem.

poki co kolor jest na calym parasolu.

sorry ze wszystko na wierzchu widac (hdri) i za dupiate swiatlo.

nie mam pomyslu jak to dobrze oswietlic...

Napisano

hahah teraz wyglada jak lateksowy parasol (czerwony) ...

sam kiedys zrobilem parasol w rhino ... praca nad nim trwala prawie caly dzien ... a zrobilem go z dokladnoscia do 0.01 mm ... pozniej praca okazala sie o tyle niewdzieczna, ze w ostatecznych renderach nie bylo wogole widac tego ile sie przy nim nadziubalem :")

pozdrawiam