Napisano 26 Luty 200520 l Cześć, po dłuższej przerwie wrocilem na chwile do modelowania. tak sie sklada ze potrzebuje wykonac jakas grafike dla systemu WWW nad ktorym wspolpracuje, a symbolem owego systemu jest właśnie parasol (czerwony :) ). nie wiem jak to sie dalej potoczy, ale marzeniem jest wykonac splash screen z parasolem w roli glownej :) pozdrawiam. (czy ktos bylby zainteresowany oteksturowaniem i renderem ?)
Napisano 26 Luty 200520 l cos sie szykuje :) narazie mozna powiedziec ze niezle :) ale takim czyms sie jeszcze nie schronisz przed deszczem :P ...pozdro...
Napisano 26 Luty 200520 l Autor na deszcz na razie sie nie nadaje, ale juz za chwileczkę, już za momencik ... :) poki co wracam do pracy caly przemoczony do suchej nitki..
Napisano 26 Luty 200520 l Autor faktycznie, tez mam takie wrazenie ze za krotka. zmienie to na koncu bo to prosta rzecz do poprawienia.
Napisano 26 Luty 200520 l Autor poza dlugoscia uchwytu parasol jest zakonczony. czas modelingu ok 5h pozdrawiam
Napisano 27 Luty 200520 l Autor dobra, poprzednia 'kopula' parasola byla skopana bo zbyt rowna i z ostrymi krawedziami na laczeniach. zamieszczam wersje ostateczna z poprawiona kopula i przedluzona raczka. pozdrawiam.
Napisano 27 Luty 200520 l zrobiłeś tyle detali, ze aż prosi się o animację rozkładania go ;) pozdrawiam
Napisano 27 Luty 200520 l Autor wiesz co jest najlepsze... ze te detale i tak prawdopodobnie beda niewidoczne bo scena bedzie ukazywala paryzol od góry. no ale pozwolilo mi to na przypomnienie sobie modelowania w rhino wiec zawsze o to jestem do przodu. mam do Was pytanie: czy ma ktos gotowa pusta max'ową scene z ustawionymi swiatlami do renderera Vray zebym mogl szybko jakis production uzyskac ??? chodzi o zwykla scene z bialym tlem i konkretnymi swiatlami azeby uzyskac taka sterylna renderke. biale tlo i red parasol. będe bardzo wdzieczny. nie mam ostatnio czasu na zabawe od poczatku z vray a stare pliki gdzies mi zniknely z dysku. jesli ktos sie znajdzie to bardzo dziekuje.
Napisano 27 Luty 200520 l Autor proba z kolorem. poki co kolor jest na calym parasolu. sorry ze wszystko na wierzchu widac (hdri) i za dupiate swiatlo. nie mam pomyslu jak to dobrze oswietlic...
Napisano 27 Luty 200520 l hahah teraz wyglada jak lateksowy parasol (czerwony) ... sam kiedys zrobilem parasol w rhino ... praca nad nim trwala prawie caly dzien ... a zrobilem go z dokladnoscia do 0.01 mm ... pozniej praca okazala sie o tyle niewdzieczna, ze w ostatecznych renderach nie bylo wogole widac tego ile sie przy nim nadziubalem :") pozdrawiam