Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

narazie jest tyle. Świątynia w tle, światło z lewej, mam jescze kilka pomysłów ale wyjdzie w trakcie.

\/ \/ \/ \/ \/ \/ \/ \/ \/ \/ \/ \/ \/ \/ \/ \/ \/ \/ \/ \/ \/ \/ \/ \/ \/ \/

• Odpowiedzi 28
  • Wyświetleń 6,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

hmmm, na razie trudno coś powiedzieć ... poza tym że ... witaj w bitwie :)

Napisano

witam w Bitwie :) jednak się przyłączyłeś - smerfastycznie!!

Życzę powodzenia :)

Proszę jednak o uzupełnienie pierwszego postu o ząłożenia projektu, może technika. Żebyśmy wszyscy wiedzieli trochę więcej na temat pracy.

Napisano
  • Autor

założenia mniej więcej wypisałem. co do techniki to dorobiłem bumpa w zbrushu, renderuje bez gi, i śmiertelnie boje sie texturowania. narazie tyle. see u next time.

Napisano
  • Autor

skała po prawej nie jest dokończona, zakrzywienie textury naprawie na końcu

a_web1m.jpg

render bez tekturek

a_web2m.jpg

materiał drzewa

a_web3m.jpg

tektura drzewa

a_web4m.jpg

i mapa wypukłości drzewa

a_web5.jpg

dla terenu wszystko wygląda podobnie, wszelkie komentarze, propozycje, uwagi mile widziane. pozdr.

Napisano

Drzewo i skała wyglądają bardzo klimatycznie- texturka jak malowana! Podoba mi się takie zestawienie kolorystyczne. Rośliny wymagają jeszcze dopracowania - nie są zbyt dokładnie wycięte i bardzo widać, że są na plainach....ale poza tym scena zapowiada się fajnie. Trzymam kciuki i pozdrawiam!

Napisano

cóż można rzec ?? ... piękny modeling i piękne texturki .... pozdrawiam

Napisano

BRAVO ! ! !- wreszczie widze dobra texture !- a moje oczczy uradowaly sie jescze bardziej , bo widze normal mape !- bardzo dobrze,,,, wiec pouczal Cie nie bede!

keep and going !

Napisano
  • Autor

update, render ok 10min. 20 min w ps i tak to wygląda

aM.jpg

screeny z viewportów

vm.jpg

v1m.jpg

ustawienia świateł

lim.jpg

chaotyczne warstwy z ps'a i ustawienia kamyczków i liści(podświetlone miejsce to opcja odpowiedzialna za położenie)

lm.jpg ml.jpg

sory za wolny srvr, i zachęcam do propozycji i komentarzy,pozdr.

Napisano

hmm jak dla mnie tu jest plasko :| proponowałbym coś z tym zrobić

W załączniku jest również moja propozycja z wykorzystaniem tego co masz zrobione, a czego nie pokazywałeś wcześniej. Ciekawe są te inne elementy, może warto je też wziąść pod uwagę.

Napisano

uuuuuuuuuuuu - jestes jednym z lepszych graffikow na tym forum ale masz kilka bledow w tej pracy > 1szy, robisz zawansowane drzewo z normal map. i psojesz je textura!- ona jest zabardzo " nackana" - malo widac, powiina byc textura bazowa + brod > mech , a tu zabardzo to nasiebie nachodzi... 2gi blad to ...> po prostu renderuj w min 1024,768 - bo malo widac. - pa :)- i powodzenia

Napisano

i jak ttaaddeekk idzie praca ? Nie widać postępów, a szkoda :/

Napisano
  • Autor

gram w starcrafta, pije piwo i ogladam glupie filmy. bardzo mi sie nie chce konczyc tej pracy ale jescze sie wezme. thx z komentarze, zachecily mnie

Napisano
  • Autor

wziołem sie za siebie i skonczylem, moze jeszcze cos poprawie,ale chyba konkurs sie skonczyl nie wiem jak to jest mam jescze szanse wystartowac?heheh

final45oe.jpg /click to enlarge:]/

Napisano
  • Autor

nie dałem rady zrobic przed nominacjami, a ze ich nie przeszedłem to nie miałem motywacji. Do kiedy w ogóle jest termin bitwy, bo moze jury by zuciło okiem na obrazek

Napisano

no gbybyś jedną z tych "piramidek" dał wcześniej to jestem pewien że przeszedłbyś dalej. Zgadzam się z Simple_manem - powinieneś dostać pod oko ;) Fajny klimat się szykuje w tej pracy.Te chmurki może powinny się bardziej "zasysać" wokół tych wiązek energii , no i przy tym drzewku są jakieś takie smugi (niepotrzebne chyba ?)

Napisano

nie ma co zawodowo ci ta piramidka wyszla, po prostu piknie! szkoda ze po czasie :(

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.